Dagje weg: Wildlands Emmen Reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...
2

Beste tips voor een dagje weg naar Wildlands Emmen

Wildlands een nieuw dierenpark die zich eigenlijk meer laat omschrijven als een avonturen park met dieren. Geopend in 2016, ter vervanging/upgrade van dierenpark Emmen. In de media diverse berichten gehoord over Wildlands, de een wat positiever dan de ander, echter niet allemaal mega enthousiast, kortom een goede reden om op pad te gaan naar het hoge Noorden om Wildlands. In deze blog onze ervaringen, praktische tips voor een goedkope ticket en een tips voor een eventuele overnachting.

Dierenpark Emmen

Voordat we naar Wildlands gaan, stappen we even terug in de tijd naar Dierenpark Emmen. In 1935 opgericht. Door de jaren heen door ontwikkeld, maar heeft ook grote problemen gekend, geen uitbreidingsruimte, geen goede marketing, te veel personeel noem het maar op. Tijd voor verandering. Dat kwam in 2016 met het openen van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Tot op heden helaas nog met dalende bezoekersaantallen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen Thema’s

Dagje weg: Wildlands Emmen

Wildlands is opgedeeld in drie gethematiseerde klimaatzone’s, ook de horeca, winkels, entertainment en attracties zijn in dezelfde thema. Je begint op het Kompasplein en je komt hier ook telkens weer terug. Dit is echt het centrum. Vanuit hier kun je naar Jungola, Serenga en Nortica. Ook heeft Wildlands een overdekt speeltuin.

Kompasplein

Het centrale plein van het park. Rondom dit plein bevinden zich informatiebalies en horecagelegenheden.

Jungola

Het jungle gebied, net een vlindertuin, olifanten, ringstaartmaki’s, gibbons en lori’s. Je wordt meegenomen door vogelaar Jungle Jim, die op zoek is naar een neergestorte vogel (dit blijkt dus een vliegtuig te zijn). Ook kun je in dit gebied een ritje maken met een bootje.

Serenga

Een savanne gebied, met leeuwen, nijlpaarden, bavianen en giraffen, inclusief een bus waar je door dit gebied een safari kunt maken. Sinds maart 2018 staat hier ook een achtbaan, genaamd Tweestryd.

Nortica

Het poolgebied, met onder andere ijsberen, pelsrobben, Californische zeeleeuwen en pinguins. Het gebied is opgezet als en havengebied en poolstation. Ook kun jij mee met de attractie Arctic 1, een 4D animatie, vergeet trouwens niet om naar de zeeleeuwenshow te gaan!

Animazia

Een groot overdekt indoor speeltuin, genoeg te beleven als het regent.

Vergeet niet om de gratis infographic over dierentuin fotografie te downloaden. Vol met tips voor de beste ervaring!

Wildlands Review

Dagje weg: Wildlands Emmen

Wildlands is een heus avonturenpark en dan vooral voor jongeren kinderen leuk. Je moet je niet al te veel voorstellen bij de jeep-bus, je bent er binnen enkele minuten weer uit. Op momenten dat het druk is sta je erg lang in de rij, naar mijn idee niet de moeite waard.

Het park is ook niet heel erg groot je bent er snel doorheen, echter het is een interactief park, je kunt tevens een speciale app downloaden om het park te verkennen, je hebt er tal van belevingen, speelplaatsen, het is een park die voldoet aan de eisen van 2016. Echter wat is mijn indruk over het park ten aanzien van het fotograferen van dieren. 

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Wildlands

De dierentuin is groots opgezet, genoeg ruimte voor de dieren, weinig sprake van glas, hekken etc, afzettingen zijn gemaakt op een manier waardoor het voor de dieren natuurlijk is, dit geeft de fotograferen vrij spel. Doordat het park niet vrij groot is en de dieren relatief veel ruimte hebben, is er niet een grote diversiteit aan dieren, dus aan modellen. Soms moet je ook geduld hebben om een dier uberhaupt te zien, aangezien de dieren ook hun eigen schuilplaats hebben om zich in te verschuilen. Wildlands heeft zeker ook zijn charme en is toekomst gericht, echter voorafgaand aan een bezoekje aan Wildlands moet je je realiseren dat je niet een doorsnee dierentuin bezoekt, ik vond het voor een keer leuk maar heel fotogeniek vond ik Wildlands niet. Voordat je gaat lees nog even de algemene tips over fotograferen in de dierentuin.

Dierentuinen Nederland

Ben je benieuwd naar andere dierentuinen in Nederland en welke dierentuinen wij het leukst vinden? Check dan even dit blog.

Praktische informatie

Wildlands is het gehele jaar open, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Indien je online een ticket koopt ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je je ticket aan de kassa afrekent. Overige informatie vind je via hun website, of deze website

Bezoekadres:

Raadhuisplein 99,

7811 AP Emmen

Parkeren Wildlands

Wildlands biedt een groot parkeerterrein vlakbij het park. Kijk even op de website van Q-park voor verdere informatie.

Korting Wildlands

Uiteraard kun je ook met korting naar Wildlands, lees even ons artikel over goedkoop naar de dierentuin.

Overnachten Wildlands

Als je zoals wij vanuit het Zuiden van Nederland komt, is Emmen een aardig stuk rijden. Wij hadden zelf de luxe om lekker een paar nachten weg te gaan.

Van der Valk hotel Emmen

Van der Valk altijd een van onze favorieten hotelketens, biedt een arrangement aan zodat je heerlijk kunt verblijven in hun hotel. Daarnaast krijg je een dagkaart voor Wildlands en kun je 1x genieten van een heerlijk drie-gangen-diner. Hotel Emmen beschikt over een zwembad, om na een dag wandelen in de dierentuin heerlijk bij te komen.

Fletcher Emmen

Ook Fletcher biedt een arrangement aan, zodat je je bezoek aan Wildlands kunt verlengen met een overnachting.

[Best_Wordpress_Gallery id=”66″ gal_title=”Wildlands”]

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

  • Wat een leuke blog. Ik ben zelf een groot fan van WILDLANDS. Wat je ook op mijn blog kan zien. Het is een compleet nieuw park. Niet te vergelijken met een dierentuin in Nederland. Soms heb je tijd nodig, om iets van de dieren te zien. Toch, is er nog genoeg om te fotograferen. Neem de vlindertuin, of de jungle in Rimbula. Er zijn zoveel dieren, die je niet ziet. Als je er de tijd voor neemt.

  • >

    ​​Gratis infographic ' Dierentuinfotografie '

    Share
    Pin
    +1