Fotografeer je hond tips en trucs

Een origineel verjaardagscadeau is altijd moeilijk om te bedenken, na lang gedacht te hebben kwam ik op het idee om onze hond op de gevoelige plaat te zetten en als cadeau te geven! Dit vergde wel de nodige inspanning, echter met een leuk resultaat. Op het moment van tikken, hangt de foto van onze viervoeter in een leuk Ikea-lijstje aan de muur. Benieuwd naar tips en trucs over het fotograferen van je huisdier, lees deze blog!

Binnen of buiten

Hangt er een beetje van af wat voor soort foto je wilt, wil je dat je hond in het rond rent, dan is een buitenlocatie beter op zijn plek, wil je echter een meer een statische foto dan is het leuk om je hond binnen te laten poseren. Je kunt hierbij dan ook meer spelen met de achtergrond.Ik denk dat het hierbij ook leuk is om naar het karakter van het dier te kijken, heb je bijvoorbeeld een hond die het heerlijk vind om te rennen, kies er dan voor om een foto te maken van je hond terwijl hij rent.

Compositie

Begeef je op ooghoogte van het dier, kijk je huisdier niet recht in de camera, probeer zijn aandacht op een andere manier te trekken. Dit kan bijvoorbeeld door een snoepje voor zijn ogen te houden, kijk wel uit dat het beest niet scheel gaat kijken. Zo hield ik het snoepje iets te dicht bij de ogen van onze hond, waardoor hij erg scheel keek, grappig om te zien, wel zonde voor de foto.

Studio verlichting

Met de donkere dagen voor kerst is het handiger om gebruik te maken van een flits installatie, ik zelf vind het erg mooi om een lichtflitser te gebruiken en er dan net voor te zorgen dat het licht reflecteert in de ogen van de hond. Het voordeel van de flitsers is uiteraard het licht, echter je bent wel iets beperkter met je sluitertijd, dus ook hierbij: Geduld!

Geduld

Wel een van de belangrijkste dingen is geduldig zijn, een huisdier zal niet zomaar cheese zeggen, stil blijven zitten etc, althans die van ons in elk geval niet. Lukt de foto op het moment niet zoals je wilt probeer het een ander moment dan nogmaals.

In mijn portfolio heb ik nog enkele foto’s opgenomen van de reportage, check hier.

3 Replies to “Fotografeer je hond tips en trucs”

Dank je voor je reactie!