Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fotograferen op reis tips en trucs Borobudur en Prambanan

Vier weken lang genieten van andere culturen, geuren, kleuren en mooie landschappen. Reden genoeg om dit alles digitaal vast te leggen, fotograferen op reis, naast mooie plaatjes zullen ook eventuele tips en trucs worden gegeven. In deze blog, fotograferen op reis: tips en trucs Borobudur en Prambanan.

Met een privé chauffeur hebben wij deze dag een bezoekje gebracht aan de Borobudur, Merapi en de dag afgesloten met een bezoek aan de Prambanan. De heiligdommen van Java. Benieuwd naar de foto’s en de belevingen, lees snel verder.

Borobudur

Borobudur het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, een Fotograferen op reis Borobudur en prambanantempel als weerspiegeling van het universum. Via het aardse leven loop je de trappen op omhoog, naar het Nirvana. De traptreden zijn wat hoger dan de gemiddelde traptreden want de weg naar de hemel is niet makkelijk, je bereikt het met wat spierpijn. Echter zeker de moeite waard!

Na een uur rijden vanaf ons hotel kwamen we omstreeks 9:00 uur aan bij de Borobudur, op dat moment was het relatief rustig, wellicht ook omdat het na seizoen is. Eenmaal bij de tempel aangekomen liepen ook wij de trappen op naar de hemel, dit koste wat piepjes en putjes maar het is ons gelukt. Boven op de hoogste terras stond een van de meest bekende fenomenen van de Borobudur de stoepa waar je je hand door moet steken de Boeddha moet aanraken, en zo zegt het volksgeloof, dan gaat je diepste harte wens in vervulling. We zagen verschillende stoepa’s staan, de juiste hebben we niet gevonden, of onze wens in vervulling komt is dus nog maar de vraag.

Na wat foto’s te hebben gemaakt vervolgde wij onze weg richting de uitgang, ons een weg banend tussen alle souvenierskraampjes.

Merapi

Bij mountain merapi (een actieve vulkaan, nog uitgebarsten in 2006 en 2010) hebben we nog een tocht gedaan in een jeep rondom de berg, erg leuk om een keer meegemaakt te hebben om al hotsend en klotsend in een jeep te zitten, we waren wel weer blij om in de taxi te zitten. De taxi bracht ons naar de Prambanan.

Prambanan

Een soort contra reactie op de Borobudur, een hindoeïstische tempel, Fotograferen op reis Borobudur en prambanamter vergoddelijking van vermoedelijk Shiva, de god van de verwoesting en verering, welke op Java zeer vereerd werd. Wat later op de middag kwamen we aan bij deze tempel, het was heerlijk rustig en de temperatuur was verkoeld. We hadden mazzel dat de zon net onderging wat zorgde voor mooie foto’s met prachtige kleuren.

Fotograferen op reis tips en trucs Borobudur en Prambanan

Een privé chauffeur biedt je meer ruimte om te plannen, in overleg kun je bepalen hoe lang en hoe laat je ergens wilt zijn. Je kunt ook een sunrise tour boeken, je komt dan rond 6:00 uur aan bij de tempel, dit is het zelfde tijdstip als wanneer het park open gaat. Er schijnt ook een tour te boeken zijn dat je zo rond 5:00 uur naar binnen komt, nog voordat menig een binnen is.

​Download een GRATIS fotografie-infographic of reisgids.

Fotograferen op reis Borobudur en Prambanan

Een statief hadden wij ook bij ons voor de HDR foto’s en enkele foto’s met wat langere sluitingstijden.Daar we nog op vakantie zijn, zijn de foto’s geupload met een wat lagere resolutie, bij thuis komst zal ik de foto’s uploaden met een hogere resolutie, dus houd de site in de gaten. Ik ben benieuwd wat je van de blog vind en de foto’s en zou het leuk vinden als je hieronder een berichtje achter laat 🙂

 

 

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

>

​​GRATIS fotografie-infograhic of reisgids!

Share
Pin
+1