...

Markthal Rotterdam een dag fotograferen

Markthal Rotterdam Fotograferen

In veel verschillende buitenlandse steden zoals, Parijs, Riga en Vilnius vind je markthallen. Sinds 2014 beschikt Nederland ook over een eigen markthal. In dit blog Markthal Rotterdam een dag fotograferen.

Markthal Rotterdam

In 2014 geopend voor het publiek. Bevat naast 4600m2 aan winkelruimte en 1600m2 aan horeca ruimte ook nog eens 228 appartementen. Het is een ware explosie, aan geur en kleur. De binnenkant van de markthal is een groot kunstwerk, getiteld Hoorn Des Overvloeds. Het kunstwerk toont sterk uitvergrote vruchten, groenten, granen, vissen, bloemen en insecten. Het geen je grotendeels kunt kopen in de markthal, de insecten ben ik gelukkig niet tegen gekomen.

Markthal Rotterdam een dag fotograferen:

 

Markthal Rotterdam
De Markthal in HDR

Ik zou je adviseren om een statief mee te nemen. Je kunt hierdoor een serie foto’s maken waarna je ze erna kunt samenvoegen tot bijvoorbeeld een HDR foto. De markthal leent zich ook prima voor straatfotografie en om mensen te spotten.

Praktisch

De markthal ligt centraal in Rotterdam, er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt, of je gaat met de metro of trein naar station Blaak. Eenmaal aangekomen kun je melden bij de beveiliging zodat je een (press) pasje krijgt. Er lopen overigens genoeg mensen rond dit zich niet melden en gewoon ook foto’s maken. Aan jou de keus.

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag & zaterdag 10.00 – 20.00

Vrijdag 10.00 tot 21.00 uur

Zondag 12.00 tot 18.00 uur

Avond- en nachtfotografie

Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om in de avond uren naar de markthal te gaan. Het lijkt me waanzinnig om de markthal in de avond uren vast te leggen. Voordat je dit gaat doen, lees even mijn blog met de tips over avond- en nachtfotografie. 

One Reply to “Markthal Rotterdam een dag fotograferen”

  • Een mooi stukje Rotterdam en waarschijnlijk het meest gefotografeerd , erg goed gedaan

Dank je voor je reactie!