...
2

Noorderlicht fotograferen

Noorderlicht fotograferen

Gisteren aangekomen in het betoverende Lapland, een dikke pak sneeuw (60 cm minstens!) begroette ons. Om ons warm te kunnen houden tijdens het fotograferen van het noorderlicht kregen we een overall en winterboots aangemeten. Na een heerlijk diner gingen we op pad. Statief neergezet, camera instellingen paraat, en we konden gaan fotograferen….. helaas viel er op dat moment weinig te fotograferen, althans geen noorderlicht.

We besloten als groep in te pakken, enkele gingen nog bij een vuurkorf zitten, echter we hadden er een lange dag opzitten, een lekkere warme douche en een klein jagemeister verder en we besloten te gaan slapen. Via de groepsapp verder we nog op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen. Er was een fotografische noorderlicht te zien, dus niet waarneembaar met het blote oog maar wel voor de camera. Waarom? Wel simpel een camera is lichtgevoeliger dan ons oog, je moet het even weten!

Helaas dus vannacht weinig noorderlicht, wel weten we nu onze goede instellingen, vergt het fotograferen van het noorderlicht enig geduld en inspanning. Straks gaan we met een husky op pad, vanavond zal in het teken staan van het noorderlicht, dus voor 22:00 uur zullen we niet slapen!

Check de website en de blog om op de hoogte te blijven van ons noorderlicht avontuur!

Noorderlicht avontuur Scandinavië

 

In dit artikel staan enkele affiliatie links. Indien je iets boekt bij deze (reis)organisaties krijg ik een kleine commissie op deze boeking. Jij betaald hier niks extra voor. Wel steun je hiermee mijn blog. De (reis)organisaties die ik vermeld zijn (reis)organisaties die ik zelf ook gebruik, ik zal enkel (reis)organisaties aanraden waar ik zelf erg tevreden over ben.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments

​Gratis spiekbriefje avond- en nachtfotografie