...

Fotograferen op reis tips en trucs Vilnius

Een van onze leukste stedentrips: Vilnius. Daarnaast is Vilnius onbekend bij de massa toerisme, een goede reden om er heen te gaan! Relatief goedkoop en niet geheel onbelangrijk, je kunt ernaar harte lust fotograferen!

Vilnius

De hoofdstad van Litouwen, en een binnenstad die behoort tot de Unesco werelderfgoedlijst. Met bijna tweeduizend middeleeuwse, gotische, renaissancistische en barokke gebouwen. Je kunt er romantisch wandelen door de straten met zijn barokke gebouwen.  Je vangt hier een glimp op van de onafhankelijkheidsstrijd van de Sovjet-Unie en op sommige punten vol je nog de sfeer. Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan het KGB museum. Het eten is er geweldig en de reis is relatief goedkoop.

Fotografische hoogtepunten

Er valt voldoende te zien en te fotograferen in Vilnius voor ons waren dit de hoogtepunten.

Užipis

Een bijzondere wijk in Vilnius. Een groep kunstenaars heeft deze wijk uitgeroepen tot de onafhankelijke republiek Vilnius fotograferenUžupis. Met hun eigen grondwet en regels, dat alles met een grote knipoog. Zo heeft een hond het recht om een hond te zijn. Je kunt vindt hier op straat opvallende kunst en andere leuke winkeltjes, goed om je straatfotografie skills te testen. Er zijn voldoende terrasjes en restaurants om te genieten van een hapje en drankje.

Oude houten huisjes

In de wijk Žvėrynas vind je een verscheidenheid aan verschillende houten huisjes. Het ligt net buiten het historisch centrum. Een andere wijk in Vilnius, die bekend staat om haar oude houten huizen is de wijk Šnipiškės. De wijken Žvėrynas en Šnipiškės liggen langs de oever van de rivier de Neris. De houten huizen werden gebouwd in de 19de en 20ste eeuw.

Fotograferen in de avond

Vilnius heeft ook voldoende plekjes waar je ’s avonds mooie foto’s kunt maken. Je kunt er slenteren over de straten, en vanaf de rivier heb je een leuk uitzicht op de verlichte stad. Benieuwd naar tips en trucs over het fotograferen in de avond?fotograferen op reis Vilnius

Accommodatie en reis

Via booking.com vonden wij een goedkope accommodatie  (Europa Royal Vilnius) centraal gelegen in het centrum. Vanaf Eindhoven vlogen we met Wizz Air naar Vilnius alwaar een pendelbus ons naar het centrum bracht.

 

In dit artikel staan enkele affiliatie links. Indien je iets boekt bij deze (reis)organisaties krijg ik een kleine commissie op deze boeking. Jij betaald hier niks extra voor. Wel steun je hiermee mijn blog. De (reis)organisaties die ik vermeld zijn (reis)organisaties die ik zelf ook gebruik, ik zal enkel (reis)organisaties aanraden waar ik zelf erg tevreden over ben.

10 Shares
Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Gratis spiekbriefje Vilnius good 2 know

Share4
Pin6
+1
10 Shares