Fotograferen op reis tips en trucs Riga - Reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...

Fotograferen op reis tips en trucs Riga

Nadat we een aantal maanden geleden Vilnius hebben ontdekt, stond er een andere hoofdstad van de Baltische staten op de planning: Riga. Of Riga net zo fotogeniek is als Vilnius lees je in dit blog: fotograferen op reis tips en trucs Riga. Overigens hebben we nog een zeer uitgebreid artikel geschreven over Riga, lees dat ook even.

Riga

De hoofdstad van Letland een van de drie Baltische staten. De stad is ruim 800 jaar oud en de invloeden van het westen als van het oosten zijn er duidelijk zichtbaar. Ook in deze stad zijn de invloeden van de Sovjet tijd te zien, afgewisseld door middeleeuwse gebouwen en Art Nouveau huizen. In vele andere opzichten is het een bruisende stad met een goed uitgaansleven, vooral populair bij de Engelsen. Verder niet al te toeristisch en daardoor, net als Vilnius, een goed betaalbare stedentrip. Ook in deze stad kun je naar harte lust fotograferen!

Oude binnenstad

Sta op voor dag en dauw om mooie foto’s te kunnen nemen van de binnenstad. Dwaal door de straatjes en je kunt de leukste foto’s maken. Er zijn voldoende tentjes waar je kunt zitten om even bij te komen.

Centrale markt

Riga Letland fotograferen reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie

Zoals in menig stad is ook in Riga een centrale markt te vinden waar de lokale inwoners hun boodschappen, kleding en tal van andere levensbehoeftes kopen. De centrale markt bevindt zich aan de rand van het stadscentrum,in 5 oude zeppelinhangars. De markt is zeker een bezoekje waard, ze zijn niet zo dol op fotografen, houd hier rekening mee! Lukt het je om foto’s te maken dan heb je wel een leuk aandenken van een van de grootste markten van Europa. Owja, kijk uit voor zakkenrollers ook je mega rugtas is erg in trek. Uit voorzorg hebben wij altijd kleine ringetjes of een slot om de ritssluitingen bij elkaar te houden.

Tip:

  • Neem een compacte camera mee zodat je niet opvalt, of kies voor een zoomlens om op een afstandje foto’s te maken
  • En vergeet niet dat dit een toeristische plek is met veel zakkenrollers

Omgeving van Riga

Via een organisatie hebben wij een dagtrip geboekt, inclusief chauffeur en privé vervoer. Met als hoogtepunt de bobsleebaan in Sigulda en de geheime sovjetbunker in Līgatne,

Bobslee baan

Riga Letland fotograferen reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie

De totale lengte van de bobsleebaan is 1200 m,  met 16 bochten en een maximum te behalen snelheid van 125 km per uur. In het weekend kun je zelf een ritje maken met een bobslee. Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar hebben wel enkele indrukwekkende foto’s kunnen maken.

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om de ​GRATIS​ reisgids Riga te downloaden. Zo mis je niks van deze geweldige stad. >> ​​download hier (klik op het blauw)

The secret soviet bunker

Riga Letland fotograferen reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie

De geheime sovjetbunker in Līgatne  was wel het hoogtepunt van de reis. Bij aankomst kwamen we aan in een Medical Rehabilitation Centre. Laat je echter hierdoor niet misleiden want niks is wat het lijkt! Je waant je terug in de tijd en een trappen- cq gangenstelsel leidt je 9 meter onder de grond naar de Sovjetbunker. In geval van een nucleaire aanval kon de top van de Partij zie hier drie maanden schuil houden. De bunker met de codenaam ‘Pension’ is nooit gebruikt en het bestaan ervan was niet bekend. Pas toen Letland in 2003 toetrad tot de NAVO, werd het complex vrijgegeven en werd het bestaan van de bunker publiek bekend.

In de gangenstelsel zijn verschillende ruimtes te zien waar de originele interieur, apparatuur en overige machines behouden zijn gebleven. Ze kunnen ook nog werkend worden gezien. Je krijgt uitleg over de verschillende ruimtes en de functies hiervan.

Tip:

  • neem een lichtgevoelige lens mee, met een kortbrandpunt afstand, zoals de 50mm 1.8. In de kleine donkere ruimtes kun je hierdoor prima foto’s maken
  • een privé tour kan wat extra kosten, maar geef ons altijd de ontspanning om op ons gemak rond te kijken. Tevens werden we na afloop afgezet bij de luchthaven, dus dat scheelde ook weer een taxi naar de luchthaven 😉

Info over de bunker en openingstijden of mail naar: ligatne.info@gmail.com.

Riga accommodatie en vlucht

Wizz air is de lowcost airline die ons bracht naar Riga en wederom via booking.com een leuk hotel (Metropole hotel by Semarah)  gevonden met een heerlijk ontbijt. En niet al te onbelangrijk goed centraal gelegen!

Riga

Wil je nog meer lezen over Riga, dan bof je! We hebben een uitgebreid artikel geschreven over Riga. In dit artikel gaan we er nog dieper op in wat Riga allemaal te bieden heeft. Lees alles over de verschillende accommodaties, bezienswaardigheden, waar je moet eten en drinken en uitgaan!

Onze foto’s

06,4107″]

Uitgebreid artikel Riga

Ik heb recent nog een veeeeeeeeel uitgebreider artikel geschreven over Riga. In dit artikel vind je echt alles wat je moet weten. Ben je er benieuwd naar lees het dan hier.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Ik ben een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Op de planning voor 2019: Valkenburg, Normandië, de Veluwe, Beekbergen, Bosnië & Montenegro. En uiteraard diverse dagjes weg.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

​Wil jij een gratis reisgids Riga?

Tweet
Pin
Share