...

Mijn Verhaal

Mijn verhaal….

tot dusver

De reiziger in mij

Als kind ging ik elk weekend wel met mijn ouders op pad, onbekende steden, musea, pretparken en dierentuinen. Ik ontdekte genoeg. Een langzame begin van een reisvirus.

Dit reisvirus ‘ontplofte’ tijdens mijn backpack avontuur door Thailand. Heerlijk om dat onbekende land te ontdekken! Ik wilde meer, gelukkig kreeg ik dat ook. Gedurende de jaren veranderde ik van backpacker naar flashbacker, maar de ervaring bleef.

Wat ik nu zo leuk vind aan reizen? Het ontdekken van andere culturen en gewoontes. En dit vastleggen op een foto. Een herinnering voor later die niemand meer afneemt.

De fotograaf in mij

Als klein meisje had ik al een camera op zak, nog eentje met een rolletje erin. Ik nam deze altijd mee naar alle daagjes weg en op vakantie. Ook toen ik op latere leeftijd meer ging reizen, had ik altijd een camera bij me, ik wilde immers alles vast leggen. Ik fotografeerde destijds nog op de automaat.

Jaren had ik gefotografeerd met een compacte camera, totdat ik voor het eerst een spiegelreflexcamera vasthield. Ik weet het moment nog goed, het was tijdens onze vakantie op Aruba.

Er ging een wereld voor me open. Kort daarop volgde ik een diverse fotografie cursussen. Met als kerst op de taart de opleiding tot vakfotograaf aan de Fotovakschool in Rotterdam. Ik leerde alle standen van de camera en fotografeerde nadien niet meer op de automaat.

(Reis) fotografie tips

Ik merkte dat ik tijdens het reizen niet altijd met de gewenste foto thuiskwam. Op internet kwam ik mondjesmaat kennis tegen die
ik nodig had om met de ultieme foto thuis te komen. Ik heb deze kennis mezelf eigen gemaakt, met vallen en opstaan, af en toe met behulp van lokale fotograferen in de landen waar we waren.

 

wizz air tuzla manon en ilse
Deze website gebruikt cookies voor de beste performance. Lees meer over mijn algemene voorwaarden en privacy beleid.

Tekst en Foto's zijn auteursrechtelijk beschermd.