...
blank

Over mij

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar de schrijver achter de blogs?


Laat ik nu hier wat over mijzelf vertellen :)


Ook lees je hier de meer persoonlijke blogs. Die minder gerelateerd zijn aan reisbestemmingen, dagjes weg of fotografietips.

Ontdekt de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's. Voorzien van prachtige foto's!

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Voor verdere informatie zie onze Privacyverklaring

De fotograaf in mij

De liefde voor beeld en fotografie begon al toen ik zeer jong was. Op mijn 12e had ik al mijn eerste camera, met een rolletje en een soort flitsblok er boven op. Deze camera ging mee tijdens dagjes weg en op vakantie. Het ontwikkelen vond ik een beetje suf, veel verder dan de foto in een album plakken kwam ik niet. 


Hier kwam verandering in toen ik een van mijn eerste digitale camera's had. Dit was een Canon A300 een powershot. Dit is de enigste keer dat ik me aan een Canon toevertrouwde, ik ben een fervent Nikon fan!


Het werken met een digitale camera maakte het fotograferen al een stuk leuker! Ik kon kleine aanpassingen maken aan de foto's. Zo maakte ik ze donkerder of lichter, en ga zo maar verder. Het begin van een fotografiepassie. 


Na nog wat andere digitale snapshot camera's gehad te hebben, ging voor mij een wereldopen toen ik voor het eerst in Aruba een spiegelreflexcamera in mijn handen had. Hiermee kon ik zelf lenzen verwisselen en wat een machtige foto's kwamen er uit! Kort daarop volgde ik een basiscursus fotografie en al snel een jaaropleiding vak fotografie aan de Davinici College.


We verbouwde de zolder tot een fotostudio en op deze manier kwam het fotograferen steeds meer tot leven. Inmiddels is de studio goed in gebruik. 


Ik ben een geduldig persoon en ik ga door tot het einde om een mooie foto te maken. Geen gedwongen sfeer, gewoon in alle ontspanning.


De fotostudio is gevestigd in Ridderkerk,  alwaar ik woon.

De reiziger in mij

Als klein meisje ging ik vroeger altijd met mijn ouders op vakantie in Nederland, af en toe een uitstapje naar Duitsland verder dan dat kwamen we niet. Mijn ouders waren geen globetrotters, overigens nu nog steeds niet. Wel heb ik alles gezien van Nederland, de onbekende steden, musea, pretparken en dierentuinen. Wat een moois heeft Nederland!


Bijna elk weekend gingen wij als gezin ' iets ontdekken'. Dit doe ik nu overigens ook nog regelmatig!


Mijn oom (de uitzondering van de familie) ging altijd op vakantie naar verre landen. Hij kwam terug met de mooiste souvenirs en foto's. Dit prikkelde mijn verlangen naar andere culturen en landen. Het begin van een reisvirus werd gekweekt


Langzaam begon het reisvirus zich  verder te ontwikkelen, beginnend bij een all-inclusief resort, naar een stedentrip waar ik in een hostel verbleef. Een erg leuke ervaring, zeker als je alle reist. Je ontmoet genoeg mensen!


Op een gegeven moment boekte ik een vliegticket naar Thailand waar ik 4 weken al backpackend door heen trok. Een smile van oor tot oor. Dit was iets wat ik wel vaker wilde doen. Dat gebeurde ook zeker.


Na enige tijd alleen gebackpacked te hebben kreeg ik een relatie. Ik veranderd toen van een backpacker naar een flashbacker. Maar op reis gingen we! Overigens is flashbacken wel een stuk zwaarder dan backpacken, met al die ipads en camera's. :P


Op reis gaan we nu nog steeds, soms wat sjieker, maar de ervaring... die blijft hetzelfde!


Wat ik nu zo leuk vind aan reizen?

Het ontdekken van andere culturen en gewoontes. En dit vastleggen op een foto.


Mijn favorieten landen zijn Azie, goed klimaat, vriendelijke mensen, heerlijk eten en drinken.


Wat nog op onze buckelist staat? Eigenlijk te veel om op te noemen. Maar nog aardig wat landen, laten we volgend jaar maar eerst beginnen met Kroatie en Talinn.  

reisblog manon ruitenberg fotografie fotograaf ridderkerk

Reisblog


Ik heb altijd al een liefde gehad voor informatica en beeldbewerking. In 2015 startte ik met mijn reisblog. Maar sinds afgelopen jaar (2018) neemt het bloggen serieuzere vormen aan. Ik heb gemerkt dat op internet informatie in verschillende blogs te vinden zijn, maar dat de blogs over het algemeen wat 'dunnetjes' zijn. En je dus verschillende blogs moet raadplegen om aan je informatie te komen. Ik wil met mijn blogs iemand kunnen voorzien van voldoende praktische informatie, zonder dat je te veel sites hoeft te raadplegen. Wel zo makkelijk! 


Dus blogs voorzien van praktische informatie, maar met een persoonlijk tintje!

Samenwerken?

Ik werk al samen met enkele partners. Maar dit kunnen er nooit genoeg zijn :). Vind je het leuk om met mij samen te werken? Neem dan contact op. Dan kunnen we samen sparren hoe we het beste kunnen samenwerken.

Foto's verkopen

Ik verkoop veel foto's gemaakt tijdens de reizen, in mijn shop bij Werk aan de Muur. Heb je andere foto's gezien op mijn website die niet in mijn shop te vinden zijn, maar zou je die wel aan de muur willen hangen? Neem dan even contact met mij op.


Manon Ruitenberg Fotografie

Op mijn website vind je alles aangaande mijn reis- en fotografietips. Lees alles over de bezienswaardigheden in steden zoals Vilnius & Wenen tot over het huren van een auto in Cuba. Neem ook een kijkje in mijn unieke fotogalerie / shop voor de mooiste foto / werk voor aan de muur. 


Doorzoek de website:

Contact informatie

Wil je contact opnemen of mij volgen op sociaal media? 

Insert WordPress Content

Copyright

Op de teksten en foto's berust copyright.


Enkele links op mijn website zijn

affiliatie links. Hiermee krijg ik een 

stukje commissie, als jij iets via deze

links besteld. Je betaalt hier niks extra's voor.

Wel kan ik zo mijn website onderhouden. 

Insert Content Template or Symbol
Op mijn tekst en foto's berust copyright
>