...

werk aan de muur Slapende Vietnamese oudere man

​Slapende Vietnamese man

vietnamese man slapend portret

​Het verhaal achter de foto

​Onze vakantie in Vietnam sloten wij af in Ho Chi Minh, deze mega miljoenen stad, bracht ons gelijk weer terug op aarde, en ik was mijn ‘Vietnam’ gevoel ook al snel kwijt. Dit was totdat ik met een plaatselijke straatfotograaf op pad ging. Hij kende enkele leuke buitenwijkjes van Ho Chi Minh, nog niet volgestopt met enkel en alleen maar hoogbouw, maar leuke kleine gebouwtjes, dat je weet waar je bent. Terug in Vietnam, met een oude, unieke en vriendelijke cultuur.

Aziaten laten zich altijd gewillig fotograferen en ook de ‘persoonlijke zone’, zoals wij Westerlingen dit kennen, is onbekend voor een Aziaat. Redelijk ‘ongegeneerd’ kun je hier fotograferen (uiteraard altijd met respect!). Ik had al vele leuke foto’s gemaakt, totdat ik deze slapende Vietnamees tegen kwam.

Hij was helemaal in zijn eigen wereld, element, de wereld ging aan hem voorbij. De man was fotogeniek, alsmede zijn Oblix-achtige (onder)broek. Zijn wandelstok hoort bij het decor, alsmede de typische Vietnamese woning waar hij voor slaapt (geen idee of het zijn eigen woning was, overigens).

Ik greep mijn kans en maakten enkele foto’s, vlug voordat hij wakker zou worden. De buren die in de omgeving zaten moesten lachen om het tafereel, waardoor de man uiteindelijk wakker werd. Hij keek lachen naar de camera en ging weer verder met zijn schoonheidsslaapje.

Deze foto is voor mij kenmerkend voor Vietnam, de vriendelijkheid en authenticiteit. Deze foto heb ik ingezonden voor de ‘Hema vakantiefotograaf 2018’, en uit 15000 ingezonden foto’s was ik een van de 20 gelukkige genomineerde. Niet zomaar een nominatie dus. 

Wil jij ook een unieke en gewaardeerde foto voor bij jouw aan de muur. En hiermee authentiek Vietnam in huis halen? Grijp dan nu je kans!

DEZE FOTO AAN JOUW MUUR?

oudere vietnamese man portret

​Geniet van deze authentieke slapende Vietnamees!

Bestel dit werk voor aan jouw muur.  

  • ​Orginele foto, komt perfect uit in een groot formaat, bijvoorbeeld op plexiglas.
  • ​Te koop op divers materiaal, canvas, plexiglas, aluminium, behang, XPozer, (ingelijst) fotoprint en meer
  • Al te koop vanaf 38 euro, let op er zijn er nog maar 3 te koop!  

​Beoordeeld met:

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze houdt er van om dagjes weg te gaan en om op vakantie te gaan. Verre exotische bestemmingen of steden om de hoek (of verder). Ook dagjes weg naar een museum of dierentuin zijn haar niet vreemd.  Uiteraard gaat de camera mee, een van haar andere passies.    

about Manon de Zeeuw fotografie en beeldbewerking

Manon Ruitenberg 

Reisblogger en fotograaf

Deze website gebruikt cookies voor de beste performance. Lees meer over mijn algemene voorwaarden en privacy beleid.

Tekst en Foto's zijn auteursrechtelijk beschermd.