...

​Zonsopkomst boven het Oerd op Ameland

Oerd Ameland zonsopkomst6

​Het verhaal achter de foto

​Voor mijn wederhelft was een vakantie op Ameland een jeugdwens die uitkwam. Ik had weleens gehoord van het eiland, wist dat je er met een boot naar toe moest om er te komen. Daar hield het wel mee op. Ooit noemde iemand dat het Oerd een geweldig natuur gebied was. Ik had er ook nog nooit van gehoord, terwijl Aardrijkskunde een van mijn favoriete en beste vakken op school was. Tevens werd mij ook verteld dat je er geweldige foto's kon maken, dus ik dacht daar moeten we dan wel natuurlijk. Alleen dan wel in de vroege ochtend of avond, je wilt als fotograaf nu eenmaal geweldig licht! Mij werd verteld dat ik er met de fiets naar toe moest fietsen, een kleine uitdaging, maar je moet er wat voor over hebben, voor het perfecte plaatje!


Eenmaal op Ameland, kwamen we er achter dat ze in plaats van fietsen ook electrische scooters hadden. Toen was ik helemaal om! Naar het Oerd daar moesten we heen. Na een nachtje slapen zaten wij in de vroege ochtend op de electrische scooter, voor dag en dauw. In een totale donkere omgeving kwamen we aan, op zoek naar de zonsopkomst. Ik zag nog een reetje voorbij flitsen (ook niet een beeld die je vaak ziet) en genoot van de rust, het geluid van de zee, en de krekeltjes die ik hoorde. Ik stond klaar met mijn camera op statief om te wachten op de mooiste kleuren van de opkomende zon (af en toe keek ik nog even op me heen of ik de ree nog zag). Mijn geduld werd beloond met een geweldige zonsopkomst, met mooie kleuren, maar ook de natuur waar ik in stond was geweldig.


Het leverde deze geweldige foto op. Met een voldaan gevoel stapte wij weer op onze electrische scooter, we kwamen wederom nog een ree tegen, onze dag kon niet meer stuk.


Wil jij deze prachtige foto bij jou aan de muur?

DEZE FOTO AAN JOUW MUUR?

zonsopkomst oerd ameland

​Geniet van de zomer in je huiskamer!

Bestel dit werk voor aan jouw muur.  

  • ​Orginele foto, komt perfect uit in een groot formaat, bijvoorbeeld op plexiglas
  • ​Te koop op divers materiaal, canvas, plexiglas, aluminium, behang, XPozer, (ingelijst) fotoprint en meer
  • Al te koop vanaf 38 euro, let op er zijn er nog maar 2 te koop!  

​Beoordeeld met:

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze houdt er van om dagjes weg te gaan en om op vakantie te gaan. Verre exotische bestemmingen of steden om de hoek (of verder). Ook dagjes weg naar een museum of dierentuin zijn haar niet vreemd.  Uiteraard gaat de camera mee, een van haar andere passies.    

about Manon de Zeeuw fotografie en beeldbewerking

Manon Ruitenberg 

Reisblogger en fotograaf

Op mijn tekst en foto's berust copyright

>