Icons, nieuwe tentoonstelling van William Rutten. In deze tentoonstelling vind je 140 foto’s van (inter) nationale bekendheden die door William op de foto zijn gezet. Het geeft je een korte impressie van de 35 (!) jaar aan resultaten uit de camera van William Rutten. Sommige van de foto’s zijn nog nooit eerder vertoond.

Wij bezochten de tentoonstelling en geven je een korte review.

Museum Hilversum

Na het betalen van je tickets is het dan zover, aanschouw de 140 gekozen Iconen! Op maar liefst 3 verdiepingen hangen de tentoongestelde foto’s. Van Antonie Kamerling, tot Adele, van The Stones tot The Backstreet Boys (YEAH!).

Ook kom je langs enkele (oude) camera’s welke door William zijn gebruikt gedurende de jaren. Leuk om te zien met wat voor apparatuur de Icoonse foto’s gemaakt zijn.

Glimp in de studio van William Rutten

Ben je benieuwd hoe de studio van William Rutten er uit ziet? Bij de tentoonstelling Icons, krijg je een glimp te zien van de huidige studio van William. Het walhalla waar hij de artiesten ontvangt. De ontvangst bar, make-up ruimte, en de studio zelf. Je krijgt het allemaal te zien. Wist je trouwens dat William zijn studio elders gaat huisvesten?

Een glimp in de studio van William Rutten

Zelf op de foto?
Met heel veel mazzel ga jij wellicht wel naar huis met een echte William Rutten-foto van jezelf. Op bepaalde momenten is William namelijk zelf aanwezig met zijn pop-up studio, hier legt hij (een selectie) bezoekers vast op de gevoelige plaat.

Heb je je eigen Icon gemist?

Niet alle Iconen hebben een plek in het museum, wellicht mis jij er één! Hier is echter iets op bedacht. Als bezoeker krijg je een kaartje mee, hierop kun jij vermelden welk Icon jij mist. Wordt jouw Icon uitgekozen? Dan wordt er een foto van hem of haar uitgeprint, en mag je de foto zelf onthullen in het museum. Vet toch.

Gouden Tip voor Icons William Rutten

Enkele foto’s zijn voorzien van commentaar. Wil je weten wat William te vertellen heeft over deze foto? Log dan in in de app. In het museum vind je de QR-code, scan dit en je komt bij de app.

Neem een koptelefoon/oortjes mee zodat je ter plekke de commentaren kunt beluisteren. Wij hadden geen koptelefoon bij ons en konden pas thuis de commentaar bij de foto’s horen. Maar het is toch leuker om dit ter plekke te horen?

Dus vergeet je koptelefoon niet

QR-code naar de app!

Conclusie review Icons (William Rutten)

Wij hebben genoten van ons bezoek aan de tentoonstelling. Op een ongedwongen manier de foto’s te aanschouwen en een glimp op te vangen van een concert- en portretfotograaf.

Het personeel in het museum was vriendelijk en de sfeer ongedwongen. Ons bezoek aan het museum duurde ongeveer 1,5 uur, maar Hilversum is een leuke stad om te shoppen of te genieten van een hapje en drankje. Kortom wij vinden dit een aanrader voor een dagje uit!

Lunch Tip

Na ons bezoek aan het museum nuttigden wij een lunch bij café/restaurant Meddens. Een goede kaart, zowel voor een drankje al lunch! Kijk hier voor meer informatie over Meddens.

Bereikbaarheid

De tentoonstelling duurt van 26 juni t/m 18 september.

Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum

Het museum is dagelijks open.

Voor meer info over het museum Hilversum, check hun website.

Parkeren

Parkeren deze wij in de parkeergarage De Gooische Brink in Hilversum. Op slechts 5 minuten loopafstand van het museum.

icons william rutten view
Heb jij de nieuwe tentoonstelling al gezien?