Vrouwendag 2017: ‘True Colors: Shining Through!’  een terugblik

Een vriendin van mij bracht mij in contact met de organisatie van de vrouwendag 2017. De vraag was of ik wilde fotograferen, uiteraard wilde ik dat. Het thema voor deze dag was True Colors: Shining Through!, over kleur bekennen binnen kerk en maatschappij. Ik kan terug kijken op een interessante en gezellige dag. Fotografisch gezien heb ik ook wat moois kunnen neerzetten. Althans dat vind ik.

Op deze dag waren er diverse workshops waar je aan deel kon nemen, zo kon je speeddaten, een zangworkshop volgen, bijbellezen onder de Regenboog en ga zo maar door. De vrouwen kwamen uit alle windrichtingen, jaartallen, kerkstromingen, een kleurrijk gezelschap. De sfeer was ontspannen.

Dagprogramma

In de vroege ochtend stond de koffie en thee klaar, waarna iedereen werd welkom geheten tijdens een plenaire bijeenkomst. Na een heerlijke lunch te hebben genuttigd onder de laatste zonnestraaltjes van Oktober,  was daar het begin van de workshops.  De workshops werden druk bezocht en ieder vond een workshop naar wens. Mijn voordeel, als fotograaf, was dat ik overal even kon spieken. Na de workshops konden de gedachten worden uitgewisseld tijdens een koffie/thee break om vervolgens de 2e ronde van de workshops te beleven.

De middag werd afgesloten met een religieuze viering en er werden nummers gezongen waar het kippenvel nog steeds van op mijn armen staat. Gelukkig werd er ook aan de hongerige maag gedacht en er was een heerlijk buffet georganiseerd. Aan het einde van de dag mochten de voetjes nog even van de vloer en draaide een DJ de leukste plaatjes.

De dag was erg goed georganiseerd. Ik hoop van harte dat mede door subsidies van de overheid een dergelijke dag wederom kan worden georganiseerd. De sfeer was ontspannen en ik heb de indruk dat veel vrouwen de behoefte hebben aan een dergelijke dag. Op deze dag ontmoet je je gelijke die je niet zomaar op straat of binnen de kerk tegenkomt. Een speciale dank voor de volgende LCC Plus Projecten; LKP, CHJC, ContariO, HolyFemales.nl en Netwerk Mirre.

Fotografische gezien was ik erg blij met mijn flitsset, Tamron 70-300 en kon ik onze pas aangeschafte Nikon D750 (fullframe) uittesten. Ben je benieuwd naar de foto’s check ze hieronder…..