Via Voigt Travel onze noorderlicht finale reis geboekt, een reis die in het teken zou staan van het fotograferen van het noorderlicht. Overdag hadden we volop mogelijkheden om excursies te doen. Een van de dagexcursies bracht ons naar de Husky farm alwaar we een 10 kilometer toch zouden gaan doen. Uiteraard ging de camera mee, ook benieuwd naar het fotograferen tijdens de husky tocht?

Husky farm

Na een korte rit met de bus kwamen we aan op de Husky farm, eerst kregen we een rondleiding langs de benchen. Hier ontmoette we alle soorten kleuren Husky’s, zelfs labrador-achtige soorten. De gids gaf uitleg over het wel en wee van de honden. Als kers op de taart mochten we puppies vasthouden. fotograferen husky tocht lapland

Husky tocht

Voordat we zelf op de slee mochten staan (te weten een achterop als bestuurder en een in de slee als 7e husky), kregen we eerst uitleg. Hoe te remmen hoe de bochten te nemen etc. De honden zaten vol adrenaline dus we mochten vooral de rem niet loslaten. Deed je dat per ongeluk wel, dan konden de honden een loopje met je nemen. We hoorde de honden al van ver af blaffen, ze waren klaar om te rennen. Na plaats te hebben genomen in en achter de slee, mochten we van start. En wat gaan die beesten snel! Het was een ontspannen tocht we genoten van de natuur, de rust en het plezier waarmee de honden renden. Na 10 kilometer, wat ongeveer 1 a 1,5 uur duurde, konden we ons opwarmen met thee of wat koffie, een broodje, alwaar we weer teruggingen richting ons verblijf. De husky tocht was een ware beleving.

Fotograferen tijdens de husky tochtfotograferen husky tocht lapland

Fotografisch gezien wil ik nog als tip meegeven, om je bij het scherpstellen gebruik te maken van de AF-C (Nikon), hierbij probeert de automatische scherpstelling bewegende onderwerpen te volgen. De kans dat je hierbij een scherpe foto krijgt is bijvoorbeeld groter dan wanneer je fotografeert met de AF-S stand waarbij de camera eenmalig scherp stelt op het onderwerp.

Winter(sport) Lapland!