...
2

Noorderlicht fotograferen checklist

Over een kleine week bevinden we ons 2700 km richting het noorden, in Lapland. Alwaar we het noorderlicht op de foto hopen te zetten. Voor nu zit ik lekker warm binnen, achter de laptop surf ik naar tips over het fotograferen van het Noorderlicht. Via Voigt travel worden we door twee experts meegenomen naar de wereld van noorderlicht, astronomie en natuurlijk hoe je dit moet fotograferen en vooral dat laatste spreekt me erg aan. Tijd om een noorderlicht fotograferen checklist te maken!

Noorderlicht fotograferen checklist:

  • Camera
  • Sigma lens 17-70mm met een heerlijk licht sterke diafragma van f1.8
  • Tokina 12-24mm, wat minder lichtsterk maar voor overdags een perfecte groothoek
  • 3 accu’s (in de kou gaat accu’s sneller leeg)
  • Statief (voor de langere sluitertijden)
  • Afstandsbediening
  • Lampje zodat ik in het donker nog even kan spieken naar mijn camera instellingen
  • lensdoekje
  • waterpas voor op de camera

noorderlicht fotograferenBij daka sport hebben we Burton wanten gevonden waarmee je een touchscreen kunt bedienen, de want bestaat eigenlijk uit 2 delen, een soort dunne thermohandschoen met daarover heen een want. Een want schijnt warmer te zijn dan een handschoen daar je vingers bij elkaar zitten. Zorg er tevens voor dat je goed bent aangekleed, ga shoppen! Wintersport accessoires

Wel nog enkele nachten slapen en dan kunnen we op pad. Houd de blogs in de gaten over ons Noorderlicht avontuur en dan vooral het fotograferen ervan, in de aankomende blogs kun je lezen wat de beste instellingen zijn, zodat het fotograferen van het Noorderlicht een geslaagd avontuur wordt.

 

 

In dit artikel staan enkele affiliatie links. Indien je iets boekt bij deze (reis)organisaties krijg ik een kleine commissie op deze boeking. Jij betaald hier niks extra voor. Wel steun je hiermee mijn blog. De (reis)organisaties die ik vermeld zijn (reis)organisaties die ik zelf ook gebruik, ik zal enkel (reis)organisaties aanraden waar ik zelf erg tevreden over ben.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments

​Gratis spiekbriefje avond- en nachtfotografie