Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Wildlands

Wildlands een nieuw dierenpark die zich eigenlijk meer laat omschrijven als een avonturen park met dieren, geopend in 2016, ter vervanging/upgrade van dierenpark Emmen. In de media diverse berichten gehoord over Wildlands de een wat positiever dan de ander, echter niet allemaal mega enthousiast, kortom een goede reden om op pad te gaan naar het hoge Noorden om Wildlands vast te leggen op de gevoelige plaat.

Jungola, Serenga, Nortica

De drie gebieden van Wildlands, Jungola is een gebied met een vlindertuin, tropische bossen en is vormgegeven naar het (fictieve) verhaal van Jungle Jim, die in zijn zoektocht naar een mysterieuze vogel is neergestort in de jungle. De wereld kenmerkt zich door weelderige tropische beplanting, tempels en de geimproviseerde bouwsels van Jim.

Serenga de savanne gebied waar onder andere de leeuwen, giraffen en zebra’s leven. Tevens kun je hier met een jeep-bus door de savanne heen.

Nortica een poolgebied waar de ijsberen tegenkomt en waar je een testride kunt maken in een soort 4d simulatie.

Algemene indruk Wildlands

Wildlands is een heus avonturenpark en dan vooral voor jongeren kinderen leuk. Je moet je niet al te veel voorstellen bij de jeep-bus, je bent er binnen enkele minuten weer uit. Op momenten dat het druk is sta je erg lang in de rij, naar mijn idee niet de moeite waard.

Het park is ook niet heel erg groot je bent er snel doorheen, echter het is een interactief park, je kunt tevens een speciale app downloaden om het park te verkennen, je hebt er tal van belevingen, speelplaatsen, het is een park die voldoet aan de eisen van 2016. Echter wat is mijn indruk over het park ten aanzien van het fotograferen van dieren. Ben je benieuwd naar meer informatie over Wildlands?

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Wildlands

De dierentuin is groots opgezet, genoeg ruimte voor de dieren, weinig sprake van glas, hekken etc, afzettingen zijn gemaakt op een manier waardoor het voor de dieren natuurlijk is, dit geeft de fotograferen vrij spel. Doordat het park niet vrij groot is en de dieren relatief veel ruimte hebben, is er niet een grote diversiteit aan dieren, dus aan modellen. Soms moet je ook geduld hebben om een dier uberhaupt te zien, aangezien de dieren ook hun eigen schuilplaats hebben om zich in te verschuilen. Wildlands heeft zeker ook zijn charme en is toekomst gericht, echter voorafgaand aan een bezoekje aan Wildlands moet je je realiseren dat je niet een doorsnee dierentuin bezoekt, ik vond het voor een keer leuk maar heel fotogeniek vond ik Wildlands niet. Voor algemene tips en trucs over het fotograferen in de dierentuin klik hier, benieuwd naar de foto’s van Wildlands, deze zijn hier te zien.

Benieuwd naar deze blogs, onder andere over Pairi Daiza, Burgers Zoo en Wildlands dit kun je terug lezen in dit overzicht.

2 Replies to “Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Wildlands”

  1. Wat een leuke blog. Ik ben zelf een groot fan van WILDLANDS. Wat je ook op mijn blog kan zien. Het is een compleet nieuw park. Niet te vergelijken met een dierentuin in Nederland. Soms heb je tijd nodig, om iets van de dieren te zien. Toch, is er nog genoeg om te fotograferen. Neem de vlindertuin, of de jungle in Rimbula. Er zijn zoveel dieren, die je niet ziet. Als je er de tijd voor neemt.

Dank je voor je reactie!