Safaripark Beekse Bergen, een dagje uit in Brabant Manon Ruitenberg ...
20

Safaripark Beekse Bergen, een dagje uit in Brabant

Afrika gevaarlijk dichtbij! Zo luidt de slogan van Safaripark Beekse Bergen Twee jaar geleden zijn we hier al een keer geweest, een erg fotogenieke dierentuin. Toen recent een aantal Fransen bedachten om bij de jachtluipaarden uit de auto te stappen was het Safaripark hot news. Oog in oog met de dieren, daar je met je eigen auto door het park kunt rijden. Wil je dit liever niet, kies dan voor een busroute, wandelroute of de boottocht.

Vergeet alleen niet om in je auto te blijven, ik zou het zeker niemand aanraden om uit te auto te stappen. Fotograferen in Safaripark Beekse Bergen biedt mogelijkheden echter ook enkele uitdagingen. Dit blog staat vol tips en tricks aangaande het fotograferen in Safaripark Beekse Bergen.

Safaripark Beekse Bergen door de jaren heen

Safaripark Beekse Bergen een dagje uit in Brabant

Safaripark Beekse Bergen werd in 1968 geopend als Leeuwenpark Beekse Bergen. In dit park kon je vanuit de auto de leeuwen observeren, in die tijd vrij uniek. Medio 1970 werd het park uitgebreid door de komst van de jachtluipaarden. In dat zelfde jaar werden hier onder andere zebra’s, waterpokken, antilopen, lama’s, giraffen en olifanten aan toegevoegd, dit betekende tevens ook de naamsverandering van Leeuwenpark Beekse Bergen naar Safaripark Beekse Bergen, zoals we dat nu nog kennen.

Rond 1980 werd het wildpark toegevoegd aan het bestaande (safari) park waardoor de totale oppervlakte uitgroeide tot 120 hectare. In het nieuwe gebied werden przewalskipaarden, edelherten, damherten, Japanse sikaherten en moeflons uitgezet. Tevens werd er begonnen met het aanleggen van een wandelsafari die zich tot een klein deel van het park beperkte. Hier kon de ringstaartmaki’s doodshoofdaapjes en pinguins vinden. De jaren na deze uitbreidingen kwam het bestaan van het park in gevaar. De gemeente besloot om het park te sluiten of er een nieuwe eigenaar voor te zoeken.

In 1985 werd de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen in het leven geroepen die zich ging inzetten voor het behoud van het park. Ter promotie zijn er in 1987 twee reuzenpanda’s op bezoek geweest die veel bezoekers trokken. In dit jaar ging het park over in de handen van de huidige eigenaar Libema BV waardoor het park uitgebreid werd met een grotere wandelsafari en kwam er de bootsafari. Het park werd nog groter en werden er meer dieren gehaald, Safaripark Beekse Bergen is hiermee nog steeds het grootste wildlife safari park van de Benelux. Reden genoeg voor ons om dit park te bezoeken.

Fotograferen dierentuin tips en tricks Safaripark Beeksebergen

Safaripark Beekse Bergen een dagje uit in Brabant

Wat wij het handigst vonden was om met eigen auto door het park te rijden, in plaats van met de bus, en de auto route als eerste te doen. Als je vlak na openingstijd door het park rijdt, heb je het minste last van andere auto’s ook zijn de dieren dan het actiefst. Indien je wilt fotograferen kun je het beste op de bijrijdersplaats zitten, met je fotospullen op schoot, zodat je eventueel nog lenzen kunt wisselen. Bij het eerste gedeelte van de autoroute is een telelens het handigst, (70-300mm ) bij het tweede gedeelte had ik niet veel aan de telelens, daar de giraffen en de zebra’s bijna op de achterbank zaten.

Vergeet niet om de ramen even te poetsen, alhoewel de giraffen hem ook wel voor je schoonlikken, en fotografeer bij voorkeur door de zijruiten in plaats van de voorruit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op bepaalde momenten wel even de ramen naar beneden deed, dit mag overigens niet, maar tja alles voor een goede foto. Ik dit wel minder prettig vond om te doen bij de jachtluipaarden.

Na de eerste helft van de autoroute zijn we naar de roofvogelshow gegaan, daar veel mensen nog aan het begin van het park waren en dus weinig mensen bij de roofvogelshow, welke zich bevindt aan het einde van het park.

​Ben jij ook zo dol op het fotograferen in een dierentuin? Vind je het handig om een spiekbriefje bij je te hebben tijdens het fotograferen? GRATIS hier te downloaden!  >> ​​download hier(klik op het blauw)

blank

Roofvogelshow

Elk zelf respecterende dierentuin heeft tegenwoordig een roofvogelshow, zo ook Safaripark Beekse Bergen. Het beste kun je bij binnenkomst, meteen naar rechts, en achterin bij de boom gaan staan, tegen het hek aan de achterkant. Je kunt hier overigens gewoon tegen de hek aan staan aan de achterzijde, je mag niet staan bij de hekken aan de zijkant. Je zit vrij dicht op de vogels, en ze vliegen kort over je heen. Zelf vonden we de roofvogelshow leuk, echter waren we meer onder de indruk van de roofvogelshow bij Pairi Daiza.

Vervolg autoroute

Safaripark Beekse Bergen een dagje uit in Brabant

Toen de roofvogelshow was afgelopen gingen wij de auto weer in, om het laatste gedeelte van de autoroute af te leggen. Dit gedeelte leidt je door het gebied van de giraffen en de zebra’s heen. De beesten zijn gewend aan auto’s en lopen dus vlak langs de auto, her en der werden er ook nog auto’s gelikt door een lange giraffe tong.Na de auto route parkeerde wij de auto bij de hoofdingang om het park wandelend verder te verkennen.

Wandelroute

De wandelroute leidt je door de rest van het park, alwaar er een diversiteit aan dieren zijn, variërend van mensapen tot okapie’s. Veelal bevinden de dieren zich in hun natuurlijke omgeving, en ondervind je weinig hinder van hekken ea. Soms staan de dieren ver weg en komt een telelens handig uit.

Boottocht

Aan het begin van het park kun je opstappen op de boot die je naar het einde van het park brengt. Je kunt gelukkig ook weer terug. Tijdens onze vorige bezoek hebben we hier geen gebruik van gemaakt, nu hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om dit wel te doen. Zorg dat je aan de linker kant zit, wat dan vaar je langs alle dieren. Ook nu heb je weer een telelens nodig!

Nog een laatste rondje met de auto

Gedurende een dag Safaripark Beekse Bergen, kun je meerdere keren per dag diverse routes afleggen. Zo hebben wij aan het einde van de dag nogmaals een ritje gemaakt met de auto. De auto route kun je het beste doen aan het begin en aan het einde van de dag.

De beste route Safaripark Beekse Bergen

De beste route vonden wij:
Eerste helft autoroute, roofvogelshow, vervolg autoroute, wandelroute en afsluiting nogmaals de autoroute.

Korting beekse bergen

Safaripark Beekse Bergen is een leuke dierentuin om naar toe te gaan, je komt er dicht bij de dieren. Fotograferen door de autoruiten vergt wat nabewerking achteraf. Afgeraden wordt om het raampje naar beneden te doen! De rest van de dierentuin is erg interessant en het maakt fotograferen leuk om te doen. Kortom ben je nooit geweest in Safaripark Beekse Bergen dan haal je Afrika gevaarlijk dichtbij! Via de volgende link krijg je tot € 7,50 online korting op tickets

Dierentuin Brabant

Beekse Bergen is een van de leukste dierentuin van Nederland. Gelegen in het o zo gezellige Brabant. Een andere dierentuin in Brabant die je zeker moet bezoeken is Zooparc Overloon. 

blank

Beekse Bergen adres

Nu je de nodige informatie hebt, kan de Safari van start op het volgend adres:

Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
Receptie: 088-9000321
Reserveringen: 088-9000360
Routebeschrijving

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs

Dit is niet de eerste dierentuin die in beeld wordt gebracht, nieuwsgierig naar algemene tips aangaande fotograferen in de dierentuin? Of ben je benieuwd naar onze ‘Top 10 leukste dierentuinen in Nederland’?

safaripark beeksebergen

blank

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Hey, ik ben Manon Ruitenberg dol op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Dit jaar rond ik mijn opleiding af tot vakfotograaf!

 • blank Amina says:

  Wow, wat fotografeer je mooi zeg! Die van de buffel bij de boom is geweldig! Ik heb er zelf ook mooie foto’s kunnen maken van de cheeta’s, heel indrukwekkend om die voor je lens te hebben. xxx

 • blank Wanda says:

  Deze dierentuin staat al jaren op mijn lijstje, maar het is er nog nooit van gekomen. Brabant is ook niet echt dichtbij voor ons, dus dan zouden we er eigenlijk al een weekend van moeten maken, ook geen straf natuurlijk. Ik denk dat ik dan inderdaad ook voor de eigen auto zou gaan, dan heb je in ieder geval wat meer rust om foto’s te maken dan in zo’n drukke bus.

  • Ja, Safaripark Beekse Bergen is ook geweldig om te bezoeken. Je kunt bij Van der Valk een geweldig arrangement boeken, dan heb je en overnachting en een entree kaartje! En heerlijk eten.. wat wil je nog meer….

 • Het is heel lang geleden dat ik in die dierentuin ben geweest. Ben je wel eens in wildlands geweest?

 • Nou ben ik benieuwd of er mensen die toch uit de auto stappen. Van die types die zich niets laten zeggen, en vinden dat ze alles zelf wel bepalen.

 • Ooooh wauw wat een mooie foto’s weer. Ik hou echt van het kijken naar dieren ze geven zoveel rust en liefde of nou ja dat stralen ze uit.

 • blank Deborah says:

  Wat leuk dat je een stukje geschiedenis hebt opgenoemd. Ik kan mij nl herinneren dat wij bij deze reuze panda’s op bezoek zijn geweest. Ik was een jaar of 6 of zo haha.

 • blank Rory says:

  De giraffen die je ruiten schoonlikken?!? Ik moest hard lachen toen ik dit las. Heel leuk. Het is geloof ik een eeuw geleden dat ik in de Beekse Bergen ben geweest (als het al ooit is gebeurd. Ik vermoed met een schoolreisje van de lagere school). Ik zie de laatste tijd veel filmpjes en foto’s voorbijkomen van mensen die daar ook logeren. Dat lijkt mij helemaal geweldig. Dat je jouw deur open doet en dat je dan (over een omheining) de dieren ziet rondrennen.

 • blank mariëlle says:

  Heerlijk lijkt me het een dagje naar safari park beekse bergen. Dit dierenpark staat nog steeds hoog op onze to do list.

 • Ik ben er vorig jaar ook geweest, ik sliep er in een lodge tussen de dieren! ZALIG was dat!

  • Ja, ik heb dat weleens vaker van andere mensen gehoord, die ook super hebben genoten van hun overnachting in Safaripark Beekse Bergen. Lijkt me ook heerlijk wakker worden in de buurt van de dieren. Ik begreep dat Pairi Daiza sinds kort ook een dergelijk project heeft. Ook super chil.

 • blank Henk says:

  Laatse keer dat ik er geweest ben is zeker een jaar of 30 terug. Weet nog dat een giraf toen de ruitenwissers van de bus waar we inzaten erg leuk speelmateriaal vond😀

 • Op mijn tekst en foto's berust copyright

  >

  ​Wil jij meer leren over dierentuinfotografie? 

  Vraag mijn GRATIS factsheet aan.

  Tweet
  Pin
  Share