Update 20-01-2020

Al enkele keren zijn wij in dit museum geweest: oorlogsmuseum Overloon. Eén van de grootste oorlogsmuseums van Nederland. Met een grote collectie aan materieel, van vliegtuigen tot tanks en een informatieve duik in de Tweede Wereldoorlog. Een museum voor jong en oud, ben jij benieuwd naar dit museum? Lees verder.

Vaste tentoonstelling

Eén van de vaste tentoonstellingen in het museum is die over Nederland in de Tweede Wereldoorlog, van de Engelandvaarders, de ‘ontsnapping’ van Wilhelmina tot de Joden Vervolging. Op een interactieve manier word je meegenomen in de geschiedenis.

oorlogsmuseum overloon nederland
Een winkeltje uit de tijd..

Zo kun Wilhelmina interviewen als zij haar berichtgeving doet via Radio Oranje. Stel jij de goede vragen aan haar? Ik was erg onder de indruk van deze tentoonstelling, mooi opgezet, goede stukken en veel informatie.

Ben je uitgekeken in dit gedeelte ga dan naar het ‘grotere’ werk.

Groot rijdend en vliegend materieel

In de hal van het museum bevinden zich groot rijdend en vliegen materieel. Je kijkt je ogen uit. Zo staat er een heus vliegtuig, type C-47. Ook staat er een LARC, een groot watervoertuig waar diverse materieel mee kon worden vervoerd. Om het goed te kunnen zien is er een speciale trap gebouwd. Zo word je dus ook echt meegenomen in hetgeen je ziet.

oorlogsmuseum overloon nederland
oorlogsmuseum overloon nederland
oorlogsmuseum overloon nederland
oorlogsmuseum overloon nederland

Interactief

Er zijn ook interactieve gebeurtenissen (bijvoorbeeld dat je in een vliegtuig zit), wat ervoor zorgt dat je het museum op een ander gevoel mee maakt. Of hoe is het om in een schuilkelder te zitten? Dit museum beleef je echt.

Museum voor kinderen?

Kinderen kunnen voor een klein bedrag een speurboekje kopen op deze manier kunnen ze het museum ook verkennen. Kijk van tevoren waar je kinderen wel of niet mee naar binnen kunnen, sommige geluiden kunnen wat enger zijn voor de jongere kindjes.

Restaurant in het museum

In het museum bevindt zich een restaurant waar je terecht kunt voor een bak koffie, of voor een (kleine) maaltijd. Wel zo handig, want niet elke museum biedt dit.

Museumpark

Het museum bevindt zich op een park, waar je met mooi weer lekker kunt wandelen. De omgeving is bosrijk, je hebt echt het gevoel dat je een dagje uit bent.

Oorlogsmuseum Overloon gaat nooit vervelen, ze hebben wisselende exposities en hierdoor heb je altijd een reden om ernaartoe te gaan. Verdere informatie aangaande het museum vind je hier.

Praktische informatie

Veel van de informatie vind je uiteraard op de website van Oorlogsmuseum Overloon. De prijs voor volwassenen vanaf 13 jaar is 15 euro. Het museum is gesloten op bepaalde feestdagen of heeft dan aangepaste openingstijden. Het museum is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeermogelijkheid.

Zooparc Overloon

Ben je uitgekeken in het museumpark en heb je nog wat tijd over? Dan raad ik je Zooparc Overloon zeker aan.

oorlogsmuseum overloon