Oorlogsmuseum Overloon een dagje uit - Reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...

Oorlogsmuseum Overloon een dagje uit

Al enkele keren geweest en het gaat nooit vervelen. Een van de grootste oorlogsmuseums in Nederland. Een dagje uit naar oorlogsmuseum Overloon. Van jong tot oud is hier iets te beleven Je kunt er uren lopen en dan nog niet alles hebben gezien.

(Vaste) tentoonstelling

In het museum worden diverse levensverhalen verteld van personen die op welke manier dan ook de oorlog hebben meegemaakt. Naast vaste tentoonstellingen komen er ook vaak wisselende tentoonstellingen.

Groot rijdend en vliegend materieel

In de hal van het museum bevinden zich groot rijdend en vliegen materieel. Je kijkt je ogen uit. Zo staat er een heus vliegtuig, type C-47. Ook staat er een LARC, een groot watervoertuig waar diverse materieel mee kon worden vervoerd. Om het goed te kunnen zien is er een speciale trap gebouwd. Zo wordt je dus ook echt meegenomen in hetgeen je ziet.

Interactief

Er zijn ook wat interactieve gebeurtenissen (bijvoorbeeld dat je in een vliegtuig zit), wat ervoor zorgt dat je het museum op een ander gevoel mee maakt. Of hoe is het om in een schuilkelder te zitten?

Museum voor kinderen?

Kinderen kunnen voor een klein bedrag een speurboekje kopen op deze manier kunnen ze het museum ook verkennen. Kijk van te voren even waar je kinderen wel of niet mee naar binnen kunnen, sommige geluiden kunnen wat enger zijn voor de jongere kindjes.

Restaurant in het museum

In het museum bevind zich een restaurant waar je terecht kunt voor een bak koffie, of voor een (kleine) maaltijd. Wel zo handig, want niet elke museum biedt dit.

Museumpark

Het museum bevindt zich op een park, waar je met mooi weer lekker kunt wandelen. De omgeving is bosrijk, je hebt echt het gevoel dat je een dagje uit bent.

Oorlogsmuseum Overloon gaat nooit vervelen, ze hebben wisselende exposities en hierdoor heb je altijd een reden om ernaartoe te gaan. Verdere informatie aangaande het museum vind je hier.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​​download hier(klik op het blauw)

Praktische informatie

Veel van de informatie vind je uiteraard op de website van Oorlogsmuseum Overloon. De prijs voor volwassenen vanaf 13 jaar is 15 euro. Het museum is gesloten op bepaalde feestdagen of heeft dan aangepaste openingstijden. Het museum is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeermogelijkheid.

Zooparc Overloon

Ben je uitgekeken in het museumpark en heb je nog wat tijd over? Dan raad ik je Zooparc Overloon zeker aan.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Ik ben een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Op de planning voor 2019: Valkenburg, Normandië, de Veluwe, Beekbergen, Bosnië & Montenegro. En uiteraard diverse dagjes weg.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share