Vier weken lang genieten van andere culturen, geuren, kleuren en mooie landschappen. Reden genoeg om dit alles digitaal vast te leggen, fotograferen op reis, naast mooie plaatjes zullen ook eventuele tips en trucs worden gegeven in deze blog: fotograferen op reis: tips en trucs Dubai en Indonesie.

In deze blog een reisverslag over ons 24-uurs verblijf in Dubai. Daar we met Emirates vlogen, hadden wij een tussenstop in Dubai, deze hebben we met een dag verlengd. Voor vliegen met de Airbus van Emirates lees het voorgaande blog, voor meer informatie over fotograferen in Dubai lees verder. In deze blog krijg je enkele tips en trucs……

Dubai

Dubai de stad van dynamiek, structuur, schoonheid, over the top en een apart metrostelsel voor vrouwen (wat overiFotograferen op reis Dubai gens in mijn ogen een vorm is van positieve discriminatie: zitplaats verzekerd!). Echter ook de stad van gastvrijheid en behulpzaamheid, toen de airportshuttle van ons hotel nog niet was gearriveerd belde een medewerker van het vliegveld direct het hotel.

Een stad die medio 1969 zijn eerste bust kreeg om uit te groeien tot een stad zoals deze nu is, dit dankzij de winst van aardolie en het exporteren hiervan. De bron van inkomsten is zich langzaam aan het wentelen naar toerisme en het willen worden van een groot financieel wereldcentrum, eens zal de ‘gouden’ olie immers op zijn. Dubai laat zichzelf zien door enkele opzichtige taferelen.

Dubai Mall

Dubai heeft een zeer goed metro systeem, voor rond de 4 euro heb je een dag lang plezier van vervoer, inclusief airco! We kozen er ook voor om met de metro naar onze eerste stop te gaan: Dubai Mall.

In dit winkelcentrum een heuse schaatsbaan, aquarium, een waterval aan de muur, en tig-duizend winkels. Het winkelen wordt extra comfortabel door de airco’s, 40 graden buiten is 20 graden binnen :-).

Burj Khalifa

Eenmaal uit het winkelcentrum zijn wij direct tegen de Burj Khalifa aangelopen, met zijn lengte van 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Je hebt hier tevens een uitkijk platform, kaartjes kun je het beste bestellen via het internet vooraf, je moet dan een tijdszone aangeven Check van te voren even hoe laat de zon Fotograferen op reis Dubaiondergaat, en boek rond dit tijdstip, zo heb je foto’s van de omgeving in het licht en in het donker. Vergeet dan niet je statief mee te nemen, het ene gedeelte van het uitkijk punt is meer glas vrij dan de andere kant.  Helaas hebben wij geen kaartjes kunnen reserveren voor de Burj Khalifa, wegens een te korte tijd, hebben wij andere keuzes gemaakt. Reserveer dus van te voren je kaartjes, check even de site van de Burj Khalifa.

Palm islands en hotel Atlantis

Via een mono rail over palm islands gegaan, met een uitzicht op hotel Atlantis. Palm islands is een opgespoten land in de vorm van een palmboom. Leuk feitje: een Nederlands bedrijf heeft geholpen bij het baggeren. Hotel Atlantis is een van de meest prominente hotels in Dubai. Staat midden op palm eiland en heeft een ware onderwaterkamer, welke uitkijkt op de lagune.

Vanuit de monorail kun je enkele foto’s maken, helaas is het wat lastig fotograferen met de reflectie van de ramen.

Voor ons waren dit de hoogtepunten van Dubai, een stad met veel wolkenkrabbers en een hoop opzichtigheid, vriendelijk mensen en zeker voor een keer de moeite waard.

Fotograferen in Dubai tips en trucs

Fotograferen in Dubai is zeker de moeite waard, je hebt veel gebouwen etc die in een ander land niet te vinden zijn. Fotograferen vanuit de mono rail en metro is lastig(er) gezien de vele reflecties van het glas. Lopend door de stad zou dit probleem grotendeels oplossen, echter gezien de tijd die we hadden en de temperatuur buiten zaten we liever in de metro.