Vier weken lang genieten van andere culturen, geuren, kleuren en mooie landschappen. Reden genoeg om dit alles digitaal vast te leggen, fotograferen op reis, naast mooie plaatjes zullen ook eventuele tips en trucs worden gegeven over fotograferen op reis.

In deze blog aandacht voor vliegen met de Airbus A380-800 van Emirates deze mega moderne vliegtuig zal ons brengen van Amsterdam naar Jakarta. Met een tussenstop in Dubai, waar we 2 nachten zullen verblijven. Extra aandacht voor de mogelijkheden van het ice systeem in combinatie met fotograferen. Lees snel de blog verder over fotograferen op reis Dubai en Indonesië tips en trucs.

Vliegen met de Airbus A380-800 van Emirates Amsterdam naar Dubai

De Airbus de grootste luchtwaardige passagiersvliegtuig ter wereld, biedt plaats aan 525 passagiers, verdeeld over 2 dekken. Emirates heeft er op dit moment 65 in bezit. De First en business
class zit het riantst, de stoel kan achterover waarbij men horizontaal kan liggen, mini bar in de armleuning, bar in het midden van het vliegtuig en nog de mogelijkheid om te douchen onderweg.

Persoonlijke ervaring: vliegen met de Airbus A380-800 van Emirates

De klantenservice bij Emirates liet de wensen over toen ik een ticket had geboekt op de roepnaam in plaats van op de doopnaam en ik hierbij een nieuwe ticket moest boeken, zonder (tot op heden) een refund te hebben gekregen van de ‘wrong name’ ticket. Deze (kleine) achterstand hebben ze tot het moment van schrijven meer dan goed gemaakt, vliegen met de Airbus van Emirates is een luxe ervaring.

Het inchecken en boarden in het vliegtuig ging voorspoedig, zeer efficiënt geregeld, het vliegtuig is verdeeld in verschillende secties elke sectie wordt apart opgeroepen om te boarden. Bij binnenkomst ligt er op je stoel een koptelefoon voor hef ICE systeem klaar, helaas niet zoals wij in andere blogs hadden gelezen, een setje met oogmasker, sokken, en tandpasta.

Wel kregen we een heerlijk warm verfrissend doekje en een heuse lunch kaart waarmee we onze keus voor de maaltijd konden maken.
Het water liep ons al in de mond, waarna enige tijd daadwerkelijke ons eten verscheen. Bestek van ijzer in plaats van plastiek, een klein flesje wijn in plaats van enkel een glas en nog een refil enige tijd later.

Kortom wij voelde ons prinsesjes van Oranje. Tevens waren de stoelen schoon, verstelbare kussen, stoel en meer dan voldoende beenruimte!

Emirates mag zeker punten scoren op hun service in de lucht, daarnaast biedt Emirates het ice systeem, ook een ware beleving op zichzelf.

Ice systeem

ICE staat voor Information, Communications, and Entertainment, in de achterkant van de stoel voor je. Wat kun je ermee? In het informatie systeem kun je zien waar je vliegt, tijd van aankomst, maar ook heb je een uitzicht buiten het vliegtuig. Er zijn namelijk 3 camera’s geïnstalleerd, op de staart, de kop en de vleugels van het vliegtuig. Met communicatie kun je onder andere (tegen betaling) e-mails versturen en bellen via een soort satelliet telefoon. Films, series en games zijn te vinden onder de E van entertainment. Je moet niet de nieuwste films verwachten, maar ze zijn zeker niet uit de prehistorie. Wat andere snufjes zijn het opladen van electronica, een USB om oa je iPad op te laden en WiFi.

WiFi, aan boord klinkt als luxe. Mijn idee was om gedurende de vliegreis een blog te schrijven en deze op te loaden met leuke foto’s. Helaas was het idee leuker dan de uitvoering, daar mijn pagina nu nog steeds Google.com aan het laden is. De eerste 10 mb van WiFi is gratis, dit zou genoeg moeten zijn voor wat surfen, voor de 500 mb hierop volgend betaal je 1 dollar. Je kunt er ook voor kiezen om gelijk 1 dollar te betalen voor 500 mb gratis internet. Ik heb geen idee of de internet van deze service sneller is, indien je er voor hebt gekozen om eerst de 10 mb ‘gratis’ service op te maken, kun je niet halverwege switchen naar de ‘500mb versie’. Ik kan je verklappen dat het erg lang duurt voordat je voorbij de 10mb bent, daar je immers niet kunt internetten ;-).

Fotograferen op reis Dubai en Indonesië tips en trucs

Met het ice systeem kun je je camera verbinden met het videoscherm met behulp van een USB kabel. Je kunt dan op die manier je foto’s al zien. Dit zelfde USB kabeltje kun je ook pluggen in je iPad ea om alvast je blog te schrijven, mogelijk kan je je blog verzenden met WiFi. WiFi is dus beschikbaar, maar ik zou er niet op vertrouwen dat het werkt, laat staan dat de capaciteit voldoende is om grote foto’s mee te verzenden.

Een trip met de Airbus van Emirates bezorgd je een ontspannen, comfortabele reis, zelfs in de economy class, je kunt op je gemak foto’s bewerken op je iPad, je blog schrijven onder het genot van een wijntje en met heel veel mazzel deze versturen via WiFi. Voor meer tips en trucs lees de komende weken blogs over fotograferen op reis.