Een ruby red- achtige substantie, een pareltje op de tong, een zachte schuimlaag, ingeschonken door een echte Ier (inclusief sexy accent). Terwijl Guinness nog op je tong prikkelt kijk je uit over Dublin.

Guinness kun je overal krijgen (behalve op Goede Vrijdag), echter het drinken van Guinness in de gravity bar in de Guinness Storehouse is subliem. Het vergde echter wat tijd om op de top te komen van de gravity bar. Naast enkele tips en trucs over fotograferen op reis ook enkele tips over hoe je je bezoek aan de Guinness storehouse makkelijker kunt maken. Website Guinness storehouse.

Voorbereiding

Wellicht een open deur, maar toch niet zo vanzelfsprekend, boek van te voren een ticket via de website van de Guinness storehouse, je voorkomt hiermee een wachtrij. Ik bedoel hiermee een dusdanige wachtrij die te vergelijken is met de wachtrij bij de Efteling in de zomervakantie. Wij hebben ruim 2 uur in de rij gestaan voordat we naar binnen waren.

Heb je een ticket online gekocht, dan kun je het grootste gedeelte van deze wachtrij skippen. Doen dus!! (tenzij je in de regen buiten wil blijven staan).

Fotograferen van de Guinness Storehouse

Terwijl mijn wederhelft in de rij stond, had ik voldoende tijd om een rondje te lopen rondom de fabriek, een oud industrieel gebouw, met zijn charme. Erg leuk vond ik het om foto’s te maken in zwart/wit, achteraf de gebouwen wat ouder en stoerder te doen lijken, ik deed dit door het contrast omhoog te gooien en de belichting omlaag. Op deze manier lijkt de foto ouder en ook stoerder. Ideaal voor een fabriek die al enkele tientallen jaren staat. Als je langs de fabriek loopt, waan je je even terug in de tijd.

Binnen in

Na enkele uren gewacht te hebben, bevroren tenen te hebben en mooie foto’s te hebben gemaakt, was het tijd om de binnenkant van de Guinness Storehouse te zien. Een indrukwekkend massa gebouw, waar je op een interactieve manier door het brouwproces geleid wordt, je her en der ook wat Guinness mag proeven. Je kunt er tevens ook nog een lekker hapje eten, onder het genot van een Guinness! We sloten ons bezoekje af in de Gravity bar, helaas was het er erg druk, waardoor we niet te veel mogelijkheden hadden om uitgebreid foto’s te maken van het uitzicht op Dublin. Wil je dus foto’s maken van Dublin, ga op een minder drukke dag, zorg tevens dat er weinig bewolking is, zodat je ver kunt kijken.

Fotograferen op reis tips en trucs Guinness van Ierland

Kort samengevat nog even de tips op een rij:

  • Koop vooraf je ticket
  • Loop ook even een rondje om het gebouw heen
  • Bewerk foto’s door het contrast te verhogen en de belichting te verlagen, zo krijg de foto een extra stoere look
  • En wellicht het allerbelangrijkste geniet van de Guinness

Binnenkort zullen er nog meer blogs verschijnen over fotograferen op reis in Ierland, keep you posted!

Echt Ierland