Dol op stedentrips zijn we zeker, dol op fotograferen in een dierentuin echter ook. In Dublin hadden we 1 dag waarop we niet veel konden doen omdat de Ieren hun Easter Rising vierde. Wij besloten hierop om naar Dublin Zoo te gaan, daar er verder niet veel open was. Na een trippel van ongeveer 1 uur, waren we eindelijk aangekomen in Dublin Zoo, onze belevingen kun je lezen in deze blog. Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Dublin Zoo.

Dublin Zoo

De dierentuin bevindt zich in Phoenix Park en bevat ruim 12 hectare. Zo’n 700 soorten dieren en tropische vogels uit de hele wereld hebben onderdak gekregen in de dierentuin. De verzorgers van het park geven graag toelichting bij alle dieren die in de Dublin Zoo hun onderkomen hebben. In de dierentuin kun je van alles leren over de vele bedreigde diersoorten. De dierentuin is interactief en de gastvrijheid staat hoog in het vaandel, (Ierland is overigens een erg gastvrij land).

Dublin zoo is erg groen en je bent even uit de drukte van de stad.

Fotograferen in Dublin Zoo tips en trucs

De dieren verblijven in een ruimtelijk onderkomen, bij een aantal dieren kun je dichtbij komen, zoals bij een sneeuwluipaard en de leeuwen, echter voornamelijk veel gaas en nog meer gaas en nog wat gaas of glas om deze verblijven heen, niet de meest fotogenieke omgeving. Andere verblijven zoals die van de giraffen, zebra’s en de chimpansees zijn fotovriendelijker opgezet, je hebt hier weinig gaas en je kunt de dieren fotograferen in hun natuurlijke omgeving. De dierentuin is niet heel groot, binnen 4 uur heb je het wel gezien. Het was voor ons een leuk uitje, maar we zouden er niet nog een keer heen gaan, daarentegen is het voor een gezin met kinderen een zeer leuk uitje, er is genoeg te doen, van speurtochten tot het voeren van de dieren.

De afgelopen tijd hebben wij meerdere dierentuinen bezocht. Ben jij hier benieuwd naar? Lees dan het artikel ‘Top 10 leukste dierentuinen in Nederland’.