Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Beste tips voor een leuk weekendje naar Ameland

Ameland een van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Op Ameland kom je vooral om te fietsen of te wandelen in een prachtige natuur, te eten en te drinken en de zeelucht op te snuiven. Je kunt rondstruinen door de kleine schattige dorpjes en even bij komen van al je inspanningen. Wil je liever rust dan ben je ook op Ameland op het goede adres!

Vanuit het zuiden van Nederland is het ruim 2,5 uur rijden naar Friesland. Vanaf het plaatsje Holwerd neem je de veerboot richting Ameland. Indien je met de auto gaat is het zeker aan te raden om vooraf te boeken, zowel voor de heen als terugreis.

Overtocht

Er is maar een manier om naar Ameland te komen: met de veerboot. De diensten worden verzorgd door Wagenborg.

De kosten voor een retour Ameland per persoon, bedraagt buiten het hoogseizoen 12,85 euro en daarnaast nog 1,55 euro voor de toeristenbelasting. In het zomerseizoen ben je 15,10 euro kwijt. De ferry brengt je binnen 45 minuten naar de overkant. Mocht je onverwachts de ferry hebben gemist, dan is er ook nog een mogelijkheid voor de sneldienst. Hiermee ben je binnen 20 minuten aan de overkant. Dit kost je 7,50 euro extra per persoon.

Wil je met je auto naar Ameland, dan kost dit je in het hoogseizoen 97,20 euro. Dit is exclusief inzittende. Een hond kan je ook mee nemen a 6,80 euro per hond.

Actuele prijzen en tijden van de afvaart kun je vinden op de website van Wagenborg. Indien je met de auto de oversteek naar Ameland wilt maken, boek dan ruim van te voren. Anders vis je naast de boot 😉

​Download een GRATIS fotografie-infographic of reisgids.

Vervoer op Ameland

Eenmaal vanaf de veerboot kun je met een taxi of bus naar je accommodatie. Een zeer populaire manier om Ameland te verkennen is met de (elektrische) fiets. Ben je minder actief, dan is er de mogelijk om met een elektrische scooter het eiland te verkennen. Dit hebben wij ook gedaan het kost je de minste energie en je ziet het meeste van het eiland.

Fietsverhuur of toch liever een elektrische scooter?

@ pixabayBij aankomst vanaf de veerboot zie je aan de rechterkant fietsverhuur bedrijf Kiewiet. Hier kun je voor 40 euro per dag een (elektrische) scooter huren. De scooters gaan rond de 25 kilometer per uur en hebben een actieradius van 45 kilometer. Genoeg om het eiland rond te gaan. Denk je dat je het niet redt, dan kun je bij Kiewiet je (half) lege accu omruilen voor een vol exemplaar. Overigens huur je een elektrische fiets al voor 19 euro per dag. Ik zou wel een elektrische fiets aanraden, het kan zwaar trappen zijn als je windje tegen hebt.

Verblijf op Ameland

Er zijn verschillende manieren om te verblijven op Ameland.

Hondvriendelijk appartement

Op Ameland hebben wij een heerlijk appartement gehuurd, bij zeerust. Hier was onze hond ook erg welkom. Zo was er een afgesloten tuin, wasmachine en droogtrommel aanwezig. Gelijkvloers en was er een douche op de begane grond. Hierdoor kon onze Dex heerlijk worden schoongespoeld nadat ze in zee gebadderd had. Hierna natuurlijk wel even netjes de douche schoonspoelen. Ook voor de baasjes een zeer fijn appartement, nog luxer dan thuis.

Landal Amelandstate

Mijn schoonouders gaan regelmatig naar Ameland State en zijn hier vrij content over. Ze kunnen hun fietsen kwijt in de algemene fietsenstalling en ze vinden de locatie heerlijk. Het appartementencomplex ligt dicht bij het strand, 200 meter lopen en je staat met je voeten in het zand. Het centrum van Nes is de andere kant op en slechts op 2 kilometer loop afstand. De klantvriendelijkheid is hoog en de medewerkers helpen waar mogelijk. Appartement 201 is een aanrader, je hebt de zon op balkon en mooi uitzicht op de duinen en het strand. Je hebt aan een zijde buren en boven je niemand. Hier kom je echt tot rust!

Hotel

Wil je liever de comfort van een hotel, dan vinden wij Hotel Nes een aanrader, iets verder van het strand verwijderd, het strand is op slecht 600 meter loopafstand. Dit brengt het centrum van Nes dichterbij. De bedden zijn er erg zacht en na een heerlijke nachtrust kun je in de ochtend genieten van een goed en uitgebreid ontbijt.

Wil je toch liever een ander hotel, dan is er voldoende aanbod op Ameland. Kijk even op Agoda.com of Booking.com en je vind vast wel een hotel naar je gading.

Fletcher Hotel Arrangement

De Fletcher hotelketen biedt diverse arrangementen aan voor een complete overnachting op Ameland. Zo heb je altijd ontbijt en krijg je diverse diners aangeboden. Check even de site van Fletcher hotel Amelander Kaap voor verdere informatie.

Restaurants

Wil je lekker uit eten op Ameland, dan raden wij de Heksenketel in Nes aan of de Driesprong in Buren. Je eet goed en voor een leuk bedrag. Bij hotel de Klok hebben wij heerlijk gegeten in de avond (je krijgt hier grote plateaus met bv schnitzel) echter horen we ook geluiden dat de lunch wat minder is.

Te doen op Ameland

Op Ameland is er voldoende te doen, een bezoekje aan de vuurtoren of een museum? Of ben je liever van het fietsen en wandelen? Op Ameland is er voldoende te fotograferen. Eerder is er een uitgebreid artikel over geschreven, in het blog staan voldoende tips om een perfecte zonsopkomst boven het Oerd te fotograferen. Ben je eerder van een zonsondergang, tijdens ons bezoekje aan Zeeland heb ik al eerder fotografische tips omschreven. Check it hier.

Om even een korte opsomming te geven van de ‘ te doen lijst’ van Ameland, zou te kort door de bocht zijn. Lees even dit uitgebreide artikel hierover.

Ameland een waddendiamant in het Noorden

Een ontspannen weekendje weg, het kost even wat tijd en moeite om er te komen, maar het geeft je wel de nodige rust. Ameland is zeker een aanrader om even bij te komen voor een weekendje weg.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

>

​​GRATIS fotografie-infograhic of reisgids!

Share
Pin
+1