Sinds vorig jaar zijn Ilse en ik verslaafd aan golf, de sport golf wel te verstaan. Je kunt ons zowel op de golfbaan zelf vinden, of lui op de bank voor de televisie, want ja we kijken ook graag golf op tv. Het leek ons dan ook een geweldige kans om een bezoek te brengen aan Nederlands bekende golftoernooi, de Dutch Open. Voorheen beter bekend onder de naam KLM Open. Welke vorig jaar dus niet door is gegaan inverband met de Corona, maar dit jaar ging het door. En wat hebben we genoten…

Dutch watttt.. Dutch Open!

Voorheen dus bekend onder de naam KLM Open, nu heet het dus Dutch Open. Overigens is KLM nog één van de grootte hoofdsponsors, je kunt niet om ze heen. De eerste editie van de KLM open was in 1912, jaja, je kunt het je niet voorstellen maar toch is het echt zo. De Dutch Open is onderdeel van de Europese Tour en daarom heb je grootte kans dat bekende namen voorbijkomen. Dit jaar zou ook Louis Oosthuizen langs komen, maar wegens blessure ging dit niet door. Wil Besseling en Joost Luiten haalden de cutt niet, dus helaas wij hebben ze op zondag niet kunnen zien. Gelukkig was daar nog wel Darius van Driel.

Dit jaar, in 2021, werd de Dutch Open georganiseerd op de Bernardus Golf in Cromvoirt. Een baan waar alle grassprietjes rechtop staan en alles netjes gemaaid is. Overigens erg gastvrij.

Ticket

Je kunt een entree kaart kopen voor 50 euro, en daarmee heb je heel de dag toegang tot de golfbaan. Heb je echt mazzel, dan bestaat er een kans dat je uitgenodigd wordt voor de VIP lounge, van onder andere KLM, Audi, of ING. Dus mocht er nog iemand twee gezellige dames willen voorzien van een VIP ticket, we houden ons aanbevolen!

Via de Decathlon hebben wij een klein vissers krukje gekocht, erg handig om af en toe plaats te nemen, bij bijvoorbeeld de hole en te kijken hoe de pro’s hun put voorbereiden.

Corona en toegang

Tegenwoordig heb je bijna overal een Coronapas voor nodig, ook een bezoek aan de Dutch Open is daar geen uitzondering op. Na een vlotte Coronapas check en ticket check kwamen wij aan op het evenementen terrein. Op dit terrein vind je diverse stands, van een info stand over een reis naar Curacao (inclusief golfbaan), tot aan de Jumbo Golf en Hockey. Leuk om even te snuffelen.

Horeca terrein

Er zijn genoeg eet- en drinkgelegenheden, van gezonde sapjes, tot de minder gezonde Heineken, van een salade tot een hamburger. Uiteraard kun je even zitten en er hangen genoeg beeldschermen zodat je niks mis van wat er in de golfbaan gebeurt.

Rondje om de baan

Je kunt er voor kiezen om je favoriete golfer te volgen of om te zitten bij de baan. Wij hebben er voor gekozen om te zitten bij 1 baan, zo zie je iedereen voorbij komen. Vooral waren we benieuwd hoe Darius van Driel het deed. Hij heeft een verdiende 4e plaats behaald, volgend jaar de 1e plaats lijkt me 

Een dag de Dutch Open bezoeken is zeker de moeite waard! Hieronder vind je een impressie van wat er op de golfbaan gebeurde.

golfreportage