Hondenfotograaf, dat ben ik niet zomaar. Ik ben een gepassioneerd hondenbezitter en fotograaf. Wat is nu leuker dan twee passies samen te voegen tot: hondenfotograaf.

Want wat is er nu leuker dan honden te fotograferen. Het fotograferen is een uitdaging, het vergt oefening en ervaring, maar alles voor die ene mooie foto. Samen met de hond(en) en baasje komen wij tot een mooi portret. Lees even de blog verder en vergeet ook niet om het filmpje te bekijken. Met dank aan Ilse die het filmen en editen op zich heeft genomen.

Hondenshoot, ik breng de studio naar je woonkamer!

Voor mij was dit een bijzondere shoot. De baasjes van de honden wilden een portret van alle vier de honden samen. Eén hond was al op leeftijd, dus dit was het juiste moment om ook haar te fotograferen.

Om de stress zo laag mogelijk te houden en een hele volksverhuizing voor de baasjes te voorkomen, ging ik samen met mijn altijd trouwe assistent Ilse, naar het huis van de modellen.

Contact vooraf

Vooraf heb ik altijd even contact met de baasjes, dit gaat gemakkelijk via de app, of via de mail. Ik vraag dan altijd hoe de honden heten en of het baasje een foto van de hond wil sturen. Ik vind het belangrijk om te weten hoe een hond heet. Naast het feit dat ik dan ook een naam kan koppelen aan de hond, heeft het vragen van een foto ook nog een fototechnisch aspect. Aan de hand van de kleur vacht kan ik namelijk bepalen hoe ik het beste mijn lampen kan instellen. Handig toch!

Mochten er verder nog bijzonderheden zijn, dan kan ik daar gelijk mee bezig zijn. Star, de Franse Bulldog dame op leeftijd, kon namelijk vrij weinig horen. Gelukkig kon het baasje de nodige handgebaren en begreep Star wat er van haar werd gevraagd.

Ontvangst

Na een kort rit kwamen we aan op de locatie. We werden hartelijk ontvangen door honden en de baasjes. Het begin van een geslaagde shoot. Na even bezig te zijn geweest met het opbouwen van de mobiele studio, konden we genieten van een verse bak koffie. Klaar om te beginnen.

Hondenfotograaf, de shoot zelf

Tijdens de shoot helpt het baasje waar nodig, het is altijd handig om een extra paar handen te hebben. En zeg nu zelf, wie kent de hond beter dan het baasje? Samen met de hond en baasje kom je tot een goed resultaat.

De baasjes van de honden hadden voorafgaand aangegeven dat zij de vier honden in 1 portret verwerkt wilden hebben. Na afloop besprak ik met hun op welk materiaal en grootte zij het portret verwerkt wilden hebben.

Service

Bij mij stopt de hondenshoot niet bij het afleveren van digitale bestanden. Ik vind een hondenshoot, voor, tijdens en na het fotograferen een beleving. Service vind ik hierbij belangrijk. Na afloop van een fotoshoot krijg je van mij toegang tot je online (persoonlijke en beveiligde) galerie. Hier kies je het portret uit die je wenst af te drukken op Dibond. Deze Dibond afdruk, met aluminium profiel, van 20 bij 30 cm is in de prijs inbegrepen.

Ik kies er bewust voor om met dergelijke pakketten te werken. Ik weet namelijk uit eigen ervaring dat anders je digitale bestand te lang op de computer blijft. En dat je uiteindelijk je prachtige portret niet laat afdrukken Daarom deze extra service.

Wil je overigens een andere grootte afdruk of ander materiaal? Alles is mogelijk, neem even contact op. Voor meer foto’s van honden (met hun baasje(s), check mijn portfolio.

Laat je verrassen door een waanzinnig werk aan de muur.

Manon Ruitenberg