Fotograferen met een quick rapid camera sling

Al enkele maanden naar volle tevredenheid in gebruik: de quick rapid camera sling. Tijd voor een review van deze camera sling. wat het fotograferen met een quick rapid camera sling zorgt ervoor dat je sneller en makkelijker kunt fotograferen nieuwsgierig naar hoe dit kan?

Lees deze blog.

Voordelen

Fotograferen quick rapid camera slingVoorheen droeg ik altijd netjes mijn gele camera riem van Nikon, Nikon is een merk waar ik trots op ben en dus hang ik dit graag zichtbaar op mijn nek althans dat dacht ik totdat ik de camera sling in beeld kreeg. In het begin was ik nogal sceptisch over het gebruik van een dergelijke sling, immers je camera bungelt ergens op je heup en in het begin moest ik een drempel over om mijn juweeltje zo te laten slingeren.

Toch overstag gegaan daar mijn nek ook niet erg tevreden was om een zware camera te kunnen dragen en ik vind het jammer dat ik het niet eerder heb gedaan. Na een lange zoektocht op het internet, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de quick rapid camera sling. De sling zelf kun je aan de onderkant vastmaken, je schroeft hem aan de onderkant, daar waar normaal je statief zit, ik heb gekozen voor een vaste pin en geen plaatje, daar plaatjes meer gaan schuiven dan de pin. Dit is een voordeel, overige voordelen:

  • Camera hangt op je schouder, draagt comfortabeler
  • Je swingt de camera naar voren en dan kun je makkelijker fotograferen (een haak aan de camera zorgt dat je camera naar boven kan bewegen)
  • Je hebt de camera altijd bij de hand
  • Je hebt op een gegeven moment niet eens meer door dat je een camera bij je hebt, tijdens mijn rondreis door onder andere Indonesie en dagjes naar de dierentuin was ik erg blij met de sling

Kortom ik kan niet meer zonder sling, het gewicht wat ik aan deze sling heb gehangen was een nikon d7200 met een 70-300mm tamron lens. In het begin spannend om dit er aan te hangen, echter de sling heeft het geweldig gedragen!!

Het kiezen van een dergelijke sling is een persoonlijke kwestie, echter ben ik verliefd geworden op deze sling, stuur een berichtje via het contactformulier, we hebben een klein voorraadje.

 

2 Replies to “Fotograferen met een quick rapid camera sling”

Dank je voor je reactie!