Waardevol middel: voorkom nek- en schouderklachten bij het dragen van je fotocamera - Reisblog van Manon Ruitenberg fotograaf Ridderkerk Manon Ruitenberg ...
2

Waardevol middel: voorkom nek- en schouderklachten bij het dragen van je fotocamera

Komt het volgende jou ook bekend voor?

 • Heb jij ook schouder of nekklachten als je je zware camera met een standaard camerariem draagt?
 • Dat je nek en schouders de hele avond zeer doen en stijf zijn?
 • Of dat de striemen in je nek staan?
 • Dat je het idee hebt dat je naar voren hangt als je je camera op je borst hebt hangen?
 • Dat je niet makkelijk bij je camera komt indien nodig?
 • Ervaar je ook steeds meer een last om met je camera op pad te gaan.
 • Dat je camera langer in je tas blijft zitten omdat je er niet snel bij kunt?

Mijn ervaring

camera riem orgineel nikon
Originele camera riem van Nikon.

Voorheen droeg ik altijd netjes mijn zwart camera riem met gele Nikon letters over mijn nek. Nikon is een merk waar ik trots op ben en dus hang ik dit graag zichtbaar op mijn nek. Of je nu overigens een Nikon of Canon riem of een ander merk riem gebruikt, maak niet uit. Je zult vroeg of laat het zelfde probleem gaan ervaring als wat ik heb ervaren.

Zo ging ik op vakantie of een dagje weg met mijn camera, en bijbehorende camerariem. Een zwaar bepakte rugzak op mijn rug, en mijn camerariem over mij nek aan de voorkant. Hieraan vast een nikon d7200 en een 70-300 mm lens. Aardig wat gewicht dus. Dit merkte ik dan ook na een lange dag wandeling, in de avond had ik last van mijn nek en schouders. Het voelde gewoon niet comfortabel aan. Ook had ik striemen in mijn nek van de camerariem. Al met al niet een geweldige dag fotograferen.

Ik vond het ook geen optie om mijn camera gedurende de hele dag in mijn tas te laten, omdat je dan toch veel bezig bent met camera opbergen en camera er uit halen. Erg vervelend en soms miste je het moment suprême.

Ik ben toen op zoek gegaan naar een product waarbij:

 • Ik geen last zou krijgen van nek- en of schouderklachten
 • Ik geen striemen in mijn nek zou krijgen na een dag fotograferen
 • Snel mijn camera bij de hand zou hebben

Ik vond uiteindelijk het product van mijn dromen, namelijk in deze quick rapid camera sling. Ik moest eerst even slikken om mijn kostbare juweel aan een sling te laten hangen om mijn heup. Maar door de schroef (die je normaal gebruikt als je je camera op statief zet), zat mijn camera goed vast. Ik heb bewust gekozen voor een vaste pin, en geen plaatje, daar plaatjes meer gaan schuiven dan de pin.

Fotograferen quick rapid camera sling

Dit was niet het enige voordeel want ik ervaar ook andere voordelen:

 • Camera hangt op je schouder, draagt comfortabeler
 • Je swingt de camera naar voren en dan kun je makkelijker fotograferen (een haak aan de camera zorgt dat je camera naar boven kan bewegen)
 • De camera is altijd bij de hand
 • Op een gegeven moment heb je niet eens meer door dat je een camera bij je hebt, tijdens mijn rondreis door verschillende landen en dagjes naar onder andere de dierentuin, is deze sling een uitkomst
 • Kan veel gewicht hebben, nikon d7200 in combinatie met een 70-300 mm tamron lens

Er ging een wereld voor mij . Voordat ik hem gebruik draai ik hem altijd nog even goed aan, succes verzekerd.

Camera sling aanbieding

Ben jij ook geïnteresseerd in deze camerasling, zoals menig ander. Stuur dan even een berichtje via onderstaand contact formulier.

blank

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Hey, ik ben Manon Ruitenberg dol op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Dit jaar rond ik mijn opleiding af tot vakfotograaf!

 • blank Tom van Wijk Almelo says:

  Hallo Manon, ik zag de sling en vroeg mij af of je er nog hebt en wat ze kosten.
  Met vriendelijke groet, Tom

 • Op mijn tekst en foto's berust copyright

  >
  Tweet
  Pin
  Share