Ik ben inmiddels steeds activeren met het bloggen, fotograferen en alles wat enigszins met mijn website te maken heeft. Behalve dat mijn vingers zelf vlot over het toetsenboard gaan, vind ik het ook inspirerend om andere blogs van medebloggers te lezen. Zo doe ik inspiratie op voor een volgende reis, geniet ik van de geweldige foto’s en waan ik me even op reis.

Tijdens de zoektochten naar leuke blogs en verhalen, kom ik ook vaak zogenoemde ‘traveltags’ tegen. Vragen die je jezelf stelt. Leuke vragen waar ik over na moet denken, maar ook vragen die mij even terugbrengen naar eerdere reizen. Lees hier de vragen aan mijzelf en doe zelf inspiratie op!

Welke landen heb je bezocht

Ik ben inmiddels 35 jaar jong, en heb aardig wat van de wereld mogen zien. Even een opsomming: België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Ierland, Engeland, Luxemburg, Duitsland, Polen, Hongarije, Tsjechië, Oostenrijk, Litouwen, Letland, Finland, Turkije, Griekenland, Israël, Jordanië, Egypte, Verenigde Emiraten, Thailand, Indonesië, Vietnam, Aruba, Cuba, Dominicaanse Republiek, Mexico…. En wellicht dat ik nog iets vergeet?

Tja ik houd nu eenmaal van reizen. Ik heb overigens meer landen bezocht dan dat ik blogs heb geschreven. Ik zie op internet ook medebloggers die al vroeg zijn begonnen met bloggen. Daar ben ik stiekem wel een beetje jaloers op. Het lijkt me heerlijk om terug te lezen van een reis die ik 5 jaar geleden heb gemaakt… helaas.

Aan welk Europees land heb je je hart verloren

oude huizen in vilnius uit de wijk zverynas

Hmmmm, moeilijke vraag. Heel eerlijk vond ik Vilnius in Litouwen een geweldige stad, we hebben van het land zelf weinig gezien. Het lijkt me echt een prachtig land met een geweldige natuur. Hmmm als ik dan echt moet kiezen, kies ik voor België, maar dan meer de Belgische Ardennen. Vaak geweest en toch blijft het elke keer verassend, op slechts 4 uur rij afstand, naar een geweldige omgeving.

Mooiste plek die je ooit bezocht

De mooiste plek die ik ooit heb bezocht was voor mij wel de Vinales Vallei in Cuba. Vaker worden met een geweldig uitzicht op dit prachtige vallei was wel een kadootje. Gelukkig heb ik de foto’s nog, uitgeprint en wel. Waar ik nog vaak naar kijk.

vinales vallei cuba

Wat was je mijn minst leuke reiservaring

Mijn minst leuke reiservaring was het moment dat ik vanuit Thailand terugvloog via Caïro naar Nederland. Ik reisde toen nog veelal alleen, en ook die ene keer. Ik zat naast een niet zo gezellige mevrouw, maar goed normaal boeit dat niet… Totdat ik plotseling erge diarree kreeg en moest overgeven… Om dit vervolgens gedurende de trip van Bangkok naar Caïro te hebben. Je hebt weleens momenten op reis dat je diarree hebt, maar dit was een soort norovirus. Eenmaal in Caïro kreeg ik een helder moment en bedacht ik me dat ik nog een antibiotica kuur in mijn tas had. Na deze ingenomen te hebben, alsmede een bus pringels en cola gedronken te hebben. Was ik weer ‘aangevuld’ en kon ik zonder moeite mijn trip naar huis vervolgen. God wat was ik blij toen ik eenmaal thuis was!

Waar heb je het lekkerst gegeten?

Ik heb het lekkerst gegeten in Indonesië op het eiland Lombok. Hier was er een tentje die een geweldige rijsttafel serveerde. Ik kon bijna niet stoppen met eten zo lekker. Ik heb overigens in Nederland nog tevergeefs gezocht naar dergelijke heerlijke rijsttafels, tot op heden nog zonder succes. Als je een tip heb voor een echt lekker Indonesisch restaurant inclusief lekkere rijsttafels, dan houd ik mij aanbevolen!

Plan je alles vooruit of ga je op de bonnefooi?

Eigenlijk doe ik het beide. Ik boek een ticket voor zowel de heenreis als terugreis. Dan stippel ik de route in grote lijnen uit. Dat we in elk geval op tijd op het vliegveld van vertrek staan. Mochten we iets niet leuk vinden dan gaan we weer verder of we blijven ergens langer. Dit geeft wel een gevoel van vrijheid.

Wat voor type reiziger ben je, backpacker, ontdekker en/of luxepaard?

Eigenlijk ook wel een beetje van alles. Alleen slaap ik nu ik met Ilse reis niet meer in een dorm. We hebben altijd een kamer (inclusief badkamer voor onszelf) als het enigszins kan houden we wel van luxe. Alleen ik wil hier dan niet de hoofdprijs voor betalen. Dus liever iets minder luxe en goedkoper dan superluxe en duur.

Mijn meest ideale vakantie?

Een vakantie is voor mij ideaal als ik zo veel mogelijk kan fotograferen, niet alleen landschappen maar ook portretten. Dit kan naar mijn idee het beste in Aziatische landen, zoals Vietnam, Thailand en Indonesië. Alhoewel ik in Cuba ook aardige portretten heb geschoten. Ons tempo ligt op reis niet extreem hoog, we doen het lekker rustig aan. Wel willen we een hoop zin, maar dan liever 1 dagje ergens langer dan dat ik na de vakantie een vakantie moet boeken om bij te komen.

trinidad een van de bezienswaardigheden in cuba

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Ik vind het heerlijk om te vliegen, maar een roadtrip sla ik zeker niet over. Lekker je eigen auto en je vrijheid. Zo gaan we in mei naar Normandië met de auto (en de hond).

Welke gadgets neem ik mee?

Ik vind het heerlijk om te fotograferen en ook zeker op reis. Ik sjouw me een breuk aan cameraspullen, zoals mijn spiegelreflex, lenzen, (2 stuks) iPad, wd passpoort (zorg altijd voor een goede reisbackup!).

Met wie ga ik meestal op reis

Voordat ik nog geen relatie had, ging ik veelal alleen op reis. Vrienden gingen meestal naar bestemmingen waar ik niet zoveel zin in had. Dus ik dacht, ik ga niet wachten tot iemand mee gaat naar mijn droombestemming ik ga zelf op pad. Overigens is alleen op pad vrij relatief, zeker als je in een hostel verblijf ontmoet je genoeg mensen.

noorderlicht fotograferen
Met zijn 2e is het leuker dan alleen…

Welke stad zou ik aanbevelen om te bezoeken en waarom?

Vilnius of Riga, zonder twijfel! Leuke steden die zeker niet toeristisch zijn.

Naar welk land ga ik dit jaar op vakantie?

We gaan dit jaar in het voorjaar naar Normandië, zijn al een weekendje naar Valkenburg geweest, en in het najaar gaan we ook nog op vakantie. Even afhankelijk van ons budget moeten we nog bepalen waarheen. We krijgen een nieuwe tuin, dus daar gaat ook wel wat geld in zitten…

Welke bestemmingen staan bovenaan de wishlist

Bovenaan staat Sri Lanka, als we hier niet in het najaar naar toe kunnen, wegens een beperkt budget. Gaan we in het voorjaar van 2020 er naar toe!

Je mag morgen op reis en geld speelt geen rol. Waar ga je heen?

Dan ga ik naar Sri Lanka en sluit mijn vakantie af op de Malediven.