Een van de meest dramatische momenten uit de geschiedenis, de ondergang van de Titanic, het schip waarvan men dacht dat zij onzinkbaar was. Een schip waarbij het klasse verschil kenmerkend was, de luxe waarmee de eerste klasse reisde en ook als eerste de reddingssloepen in mocht. In 1912 gezonken op haar maiden voyage, in 1997 een verfilming met in de hoofdrollen Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, in 2016 bezocht: Titanic Belfast.

In deze blog fotograferen op reis tips en trucs neem ik je mee terug in de tijd. Titanic Belfast.

Titanic Belfast

Titanic Belfast is een interactieve attractie over de bouw, de reis en het zinken van de Titanic, gelegen op de voormalige scheepswerf van Harland & Wolff, waar zij is gebouwd. Het gebouw is imposant en bevat enkele verdiepingen, je beleeft de tijd op nieuw en waan je terug als Jack of Rose ten tijde van de maiden voyage van de Titanic.

De reis

De reis van de Titanic is in 9 zalen verdeeld met zijn eigen thema.

Zaal 1: De reis begint in Boomtown Belfast, met behulp van diverse interactieve media, voorwerpen uit die tijd, krijg je een indruk van Belfast en zijn industriële revolutie.

Zaal 2: Met een glazen lift ga je door naar boven, alwaar je op de staalconstructies komt te staan, zoals deze stonden rondom de Titanic. Vervolgens ga je met een soort gondel door de werf heen, terug naar beneden.

Zaal 3: De tewaterlating, in deze zaal kijk je uit op de scheepshelling van de Titanic, je krijgt een impressie hoe groot de Titanic is geweest.

Zaal 4: De inrichting van de Titanic, hier krijg je een indruk van hoe de kamers eruit zagen, met behulp van een drone vlieg je door de Titanic heen.

Zaal 5 t/m 8: De eerste reis, het zinken, de nasleep en mythes, alle historische momenten op een rij gezet.

Zaal 9: Titanic Beneath: In 1985 is de Titanic ontdekt, hoe dit precies in zijn werk is gegaan, kun je zien in deze zaal.

En verder?

Heb je zin in een afternoon tea, of wil je zelf beleven hoe het is om in de Titanic te hebben geluncht. Dat kan! Boven in het gebouw zijn er zalen van de Titanic nagebouwd al waar je kunt eten, ze hebben hier zelfs een replica van de oude trap. Je kunt verder wandelen over een deel van de scheepswerf van Harland & Wolffs, of de SS Nomadic bezoeken.

Hoe kom je er?

Je kunt een ticket boeken naar Belfast, en dan moet een hop-on-off bus naar Titanic Belfast, of zoals wij, vanuit Dublin richting Titanic Belfast. Wij hebben dit gedaan via een tour van wild rover tours. Hiermee bezochten wij Titanic Belfast en Giant Causeway. Over de Giant Causeway volgt op een later tijdstip een blog. Wild rover tour was een perfect georganiseerde tour, comfortabele bus en prima guide. Het nadeel was dat je maar een beperkte tijd had om Titanic Belfast te bezichtigen, we kregen hiervoor 2 uur de tijd.

Fotograferen tips en trucs ISO waarde

Het was binnen erg donker, niet echt gunstig voor het fotograferen, ik was hierbij dus (grotendeels) afhankelijk van de ISO waarde. Ik kon namelijk geen gebruik maken van een langere sluitertijd of flitser. ISO is de lichtgevoeligheid van je sensor, een verdubbeling van je ISO waarde dus een verdubbeling van je lichtgevoeligheid. Echter hoe hoger de ISO waarde hoe meer kans je hebt op ruis. Ik had mijn camera ingesteld op een maximale licht gevoeligheid van ISO 8000.

Via Lightroom is de ruis grotendeels weggewerkt, dit doe je door:
– Ontwikkelen> Details > Ruisreductie > Luminatie

Fotograferen op reis tips en trucs Titanic Belfast

Het was een geslaagd bezoek, erg interactief, interessant om de reis te beleven en weer enkele uitdagingen gehad op fotografisch gebied!

Echt Ierland