Ondanks dat menig een het afraden lag het toch op onze reisroute en besloten we de gok te wagen. Vanuit Mue Ne vertrokken we met een luxe bus richting Ho Chi Minh, waar we binnen 4 uur aankwamen. Een comfortabele reis. Dit keer in dit blog: fotograferen op reis Vietnam Ho Chi Minh. Fotogeniek of een te drukke stad die je liever wilt vermijden?

Ho Chi Minh fotograferen

De grootste stad van Vietnam, met rond de 4,5 miljoen inwoners. Vroeger bekend onder de naam Saigon, maar nadat Noord- en Zuid Vietnam weer herenigde werd de naam veranderd. Ho Chi Minh voelt eerder Westers aan dan Vietnamees. Toen we aankwamen in de stad waren werd ons vakantie gevoel iets anders. Een stad vol met wolkenkrabbers, luxe en een heus zakendistrict. Leuk voor even, maar sluit je vakantie hier liever niet af.

Wat is er te doen

 

Straatfotografie in Ho Chi Minh

Je kunt een bezoekje brengen aan het oorlogsmuseum, waar ook tal van foto’s geëxposeerd staan over de Vietnamoorlog. Leuk om er even door heen te wandelen, verwacht geen grootschalige opzet, wel wordt je weer even met de neus op de feiten gedrukt dat de Vietnamoorlog vreselijk was. Ben Tranh market, een bekende markt, waar je hard moet afdingen om voor een redelijke prijs iets te krijgen. Niet echt sfeervol in vergelijking met de markten van Hoi An of Hanoi. Ho Chi Minh is een mooie uitvalsbasis om een dagtrip te doen naar de Cu Chi tunnels of vertrekpunt naar de Mekong Delta.

Hoe kom je er

Als een van de grootste steden in Vietnam, kun je er op verschillende manieren komen. Met het vliegtuig, zowel binnen- als buitenlandse vluchten, treinstation en bussen.

Straatfotografie in Ho Chi Minh

straatfotografie in Ho Chi MinhIs het dan alleen maar kommer en kwel in Ho Chi Minh? Zeker niet, je hebt diverse leuke buitenwijkjes waar je heerlijk kunt ronddwalen en kunt fotograferen. De mensen zijn daar uiterst vriendelijk en beleefd en vinden het niet erg om op de foto te gaan. Je moet alleen wel weten waar je naar toe moet, gelukkig kun je dat soort informatie makkelijk googlen.

 

Wat ik ook erg leuk vond om te doen was het fotograferen van de skyline in het donker.