Ho Chi Minh Skyline avondfotografie 5 tips en tricks

Ho Chi Minh heeft een gigantische skyline zeer interessant om te fotograferen. In deze blog lees je enkele tips over het fotograferen van deze skyline in de avond. In deze blog: Ho Chi Minh Skyline avondfotografie tips en tricks.

Tip 1: Wat neem je mee:

  • Lens met mogelijkheid tot groothoek
  • Statief + afstandsbediening
  • Reserveaccu (het kan zijn dat door de koud je accu sneller leeg is)
  • Vergeet niet de filter van je lens af te halen, voor een natuurgetrouwere foto
  • Kleed je goed aan!
  • Neem iemand mee, een stuk gezelliger en veiliger

Tip 2: Voorbereiding

Voorkom dat je trillingen krijgt in je camera, zet hem daarom op statief en werk met een draadontspanner. Vergeet niet om de beeldstabilisatie uit te zetten, anders krijg je alsnog trillingen.

Ho Chi Minh Skyline avondfotografie tips en tricksTip 3: Instellingen camera

Stel de iso van je camera in op 100, diafragma zo klein mogelijk (hoog f-getal), dit vergroot de scherptediepte in de foto. Scherpstellen kan nog redelijk als je alles neerzet terwijl het nog licht is, eenmaal scherp gesteld zet je de switch om naar handmatig scherpstellen, op deze manier zal je camera niet steeds willen scherpstellen, hetgeen niet lukt als het eenmaal donker is. Witbalans: het is zoeken naar een goede balans tussen mooie foto’s en niet te kil etc, kies daarom je witbalans zelf, en fotografeer in RAW, hier heb je profijt van tijdens de nabewerking.

Tip 4: Beste moment om te fotograferen

Fotograferen tijdens het blauwe uurtje is de uitkomst, de kleuren zijn dan het mooist. Hoe langer je wacht hoe meer lichten er aangaan, avondfotografie en nachtfotografie is vooral een balans zoeken tussen mooie lichten. Ik zelf vond het donkere van de nacht minder mooi. Dit kan een kwestie van smaak zijn…… Je hebt verschillende apps waarmee je kunt zien wanneer het blauwe uurtje is. Ideaal!

Tip 5: Beste plek om te fotograferen

Zelf stonden waren wij aan het fotograferen bij de Ham Thu Thiem brug. We reden hier met de taxi heen, maar moesten wel een heel eind terug lopen omdat geen taxi ons terug wilde brengen (te korte ritjes). Ik ken ook een aantal bloggers die stonden tegenover de Bitexco Financial Tower, wij vonden dit een te verlaten plek om er te gaan staan.