Fotograferen op reis Vietnam Mui Ne - Reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...
2

Fotograferen op reis Vietnam Mui Ne

Na een paar heerlijke, maar deels ook wat koudere dagen in Dalat, werd het tijd voor onze volgende bestemming: Mui Ne. Een visserdorp gelegen aan het water, tijd voor een wat langere break. We namen vanuit Dalat de bus met The Sinh Tourist, en hobbelde met deze bus naar Mui Ne, binnen 3,5 uur. Niet de meest comfortabele busreis door de onverharde wegen, maar met een geweldig uitzicht! Een ervaring.

Mui Ne

Een klein vissersdorpje, met een langgerekt strand gebied, waar de resorts als paddenstoelen uit de grond ploppen. Heerlijk om seafood te eten en gewoon te chillen, en een walhalla voor (kite) surfers. Een tikkeltje beïnvloed door Russen, niet het meest relaxte volk ter wereld.

Wat kun je er doen

Mui Ne is ook bekend om zijn zandduinen, deze heb je in de witte en rode variant. Tijdens onze trip zijn we alleen naar de rode variant geweest. Wat ik veel leuker en interessanter vond om te doen was om naar de havenplaats te gaan en de visser hun vangst te zien tellen en door te verkopen. Een heus fotografisch moment! Erg leuk om mijn straatfotografie skills wat op te halen. Verder is heeft Mui Ne een heerlijk klimaat en een beachsfeer.

Scooter huren…. Maak kennis met de plaatselijke politie

fotograferen op reis Vietnam Mui NeWat ons leuk leek was om een scooter te huren, Ilse voelde zich weer even 16, en ik zat achterop. Op deze manier konden we stoppen naar harte lust en kon ik diverse foto’s maken. We waren niet in het bezit van een internationaal rijbewijs en wisten na ruim 2,5 week Vietnam dat scooter rijden ook niet geheel risicoloos was. Het avontuur lokte echter dus besloten we om een scooter te huren. Na heerlijk 6 kilometer te hebben getuft, werden we staande gehouden door de plaatselijke politie. Een heel verhaal over het niet in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs, in beslagname etc etc.

Het kwam er feitelijk op neer dat we ze konden afkopen en dat we dan gedurende de rest van ons verblijf in Mui Ne, gevrijwaard waren. Ilse zocht een uur naar een pinautomaat, maar geen enkele was dol op ons ING pinpas. We mochten van de beste politieagenten ook betalen in euro’s, geen idee of ze ooit een briefje van 50 hadden gezien, maar gretig werd het aangenomen. Later lazen we dat Mui Ne bekend staat om dit soort fratsen, wees hier dus op bedacht. Scooter avontuur was erg leuk, maar van korte duur.

Hoe kom je er

Mui Ne is prima over de weg te bereiken. Helaas heeft Mui Ne geen eigen vliegveld of treinstation. Phan Thiet is de dichtsbijzijnde treinstation . Bussen rijden dagelijks van en naar Dalat, Nha Trang en Ho Chi Minh stad.

Vietnam is een groot land en er is voldoende te zien. Wel is het handig om zo efficient mogelijk te reizen, zodat je niks mis! Speciaal voor jou deze reisroute '3 weken Vietnam' download dit GRATIS >> ​​download hier (klik op het blauw)

Waar verblijf je

Via booking.com kun je verschillende accommodaties vinden naar harte lust. Wij verbleven in Hoang Ngoc een mooi resort met een heerlijk zwembad, ideaal om een paar dagen bij te komen.

Fotograferen in Mui Ne

Veel aziaten laten zich makkelijk op de foto zetten, zo ook in Mui Ne. Het leuke aan Mui Ne vond ik dat het een vissersdorpje is, waardoor je weer een andere soort foto krijgt.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments

​Gratis reisgids '3 weken Vietnam'?

Tweet
Pin
Share