fotograferen dierentuin tips en trucs dierenpark amersfoort Manon Ruitenberg ...
2

Fotograferen dierentuin tips en trucs : Dierenpark Amersfoort

Verscholen in de bossen van Amersfoort ligt dierenpark Amersfoort. Een verrassende dierentuin en ook erg leuk voor kinderen. Voor de verandering ging niet alleen de camera mee, maar ook een neefje en oma, op deze manier konden we ook gelijk testen hoe kindvriendelijk de dierentuin is.

Dierenpark Amersfoort fotograferen

Heerlijk gelegen in de bossen, huist de dierentuin 150 verschillende dieren, uiteenlopend van wolven, leeuwen, beren tot gieren. Wellicht het meest ‘schokkende’  is dat er ook een groot aantal aan dinosaurussen woont, het gevoel van Jurassic park….Fotograferen dierentuin dierenpark amersfoort tips en trucs

Leuk voor de kinderen zijn de diverse speurtochten door het park. Met een gids gaan de kinderen op schattenjacht, naar het nachtverblijf en noem maar op. Heb je de tocht volbracht dan krijg je een stempel in je paspoort. Ook kun je een hardloopwedstrijd aan gaan met een dinosaurus, of je die kunt winnen is de vraag….

Fotografen tips en trucs

De omgeving is erg natuurlijk voor de dieren, je kunt ze op deze manier op een ongedwongen manier aanschouwen.  Ook een leuk detail is dat de grootste volière zich hier bevindt, je kunt hier vrij rondlopen tussen gieren, pelikanen, ibissen en de maraboes.

Bij een hoop dieren kun je dichtbij komen, soms moet je even om een hoek lopen om de dieren beter te kunnen fotograferen. Veel dieren zoals de leeuwen en tijgers zitten achter glas. Dit blijft altijd een uitdaging bij het fotograferen, gelukkig zijn hiervoor enkele tips.

Fotograferen dierentuin tips en trucsIn de dierentuin zijn er genoeg dieren om te fotograferen, wat ik vooral erg leuk vond waren de wolven. Heel schuw waren ze, inmiddels, niet meer, en je had een plek zonder hek, dus kon je de wolven goed op de foto krijgen.  Inmiddels hebben we een hoop dierentuinen gezien en gefotografeerd, ook dierenpark Amersfoort was de moeite waard. De dag was geslaagd, wel wat aan de drukke kant, zo midden in de zomervakantie, maar zeker een aanrader, zowel om op pad te gaan met je camera, als met je familie.

Inmiddels hebben we aardig wat dierentuinen bezocht. Lees in dit artikel onze ‘Top 10 leukste dierentuinen van Nederland’.

blank

​Ben jij ook zo dol op het fotograferen in een dierentuin? Vind je het handig om een spiekbriefje bij je te hebben tijdens het fotograferen? GRATIS hier te downloaden!  >> ​​download hier(klik op het blauw)

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Ik ben een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Op de planning voor 2020: Sri Lanka & Wenen en nog een nader te bepalen stedentrip. En uiteraard diverse dagjes weg.

 • blank Connij says:

  Wat mooi en die wolf lijk erg opdek zijn bekkie niet de kleur

 • blank Gerrita says:

  Ziet er goed uit, wij gaan het morgen ervaren.

 • Op mijn tekst en foto's berust copyright

  >

  ​Wil jij meer leren over dierentuinfotografie? 

  Vraag mijn GRATIS factsheet aan.

  Tweet
  Pin
  Share