kinderdijk fotograferen in de verlichtingsweek tips en trucs Manon Ruitenberg ...
2

Kinderdijk fotograferen in de verlichtingsweek tips en trucs

Een kleine 20 minuten rijden van ons huis en je komt uit bij een van de UNESCO werelderfgoed gebieden in Nederland: Kinderdijk.

Overdags leveren dit al mooie plaatjes op maar ‘s avonds des te meer. Eens in het jaar is er verlichtingsweek waarbij de molens in verlichting staan. De verlichtingsweek vindt nu plaats van 7 tot en met 12 september 2015. De lichten gaan aan tussen 20:30 en 23:00 uur.

In deze blog informatie over ‘Kinderdijk fotograferen in de verlichtingsweek tips en trucs. Nieuwsgierig geworden, lees de blog verder.

Kinderdijk

 

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, veelal bekend om de 19 windmolens. De 19 windmolens zijn verdeeld in een rij van acht molens aan de Nederwaard (dit zijn de ronde stenen molens), een rij van acht rietgedekte achtkanters aan de Overwaard, met daarnaast een wipmolen; de Blokweerse molen die de polder Blokweer bemaalt en in de polder Nieuw-Lekkerland twee rietgedekte achtkantige molens. De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een bezienswaardigheid voor zowel overdag als in de late uurtjes, zeker als de lichten aangaan een waar tafereel.

Verlichtingsweek

Dit jaar staan de molens 6 avonden in de schijnwerpers, namelijk van 7 tot en met 12 september 2015. Vanaf 20:30 zullen de lichten aan gaan en rond 23:00 uur weer uit. Met een rondvaart boot zijn de molens vanaf het water te zien, de molens zijn ook vanaf de naast gelegen wandel en fietspad te zien, welke gratis toegankelijk zijn. Het dorp doet ook mee aan de verlichtingsweek, door gevelverlichting aan de huizen en verlichte molentjes op de dijk. Op vrijdag is er tevens een molenmarkt/braderie.

Tips en trucs fotograferen verlichte molens Kinderdijk

Om mee te nemen is het wenselijk om een statief mee te nemen en eventueel een afstandsbediening. Wij arriveerde net iets later dan de start van het gouden uurtje, het beste kun je ruim voor het begin van dit uurtje al aanwezig zijn. Op deze manier kun je de molens fotograferen met de kleuren van de ondergaande zon op de achtergrond.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​​download hier(klik op het blauw)

Tips en trucs instellingen camera

Iso waarde: zo laag mogelijk om zoveel mogelijk ruis te voorkomen
Witbalans: heb ik op automatisch gezet
Sluitertijd: bij langere sluitertijden lijkt de molen een ventilator. En kort door de bocht: hoe langer de sluitertijd hoe lichter de foto zal worden
Diafragma: ik had hem veelal staan rond de f8 a f11
Camera op statief: schakel je beeldstabilisator uit

Nabewerking


Ik vond het een leuke avond fotograferen, ik ga zeker nog eens terug in het gouden uurtje om de molens te fotograferen bij zonsopkomst of ondergang.
Doordat ik in RAW heb geschoten, heb ik na afloop nog enkele foto’s bewerkt.

Ben je benieuwd naar meer informatie over de Kinderdijk kijk op hun site

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share