Fotograferen op reis tips en trucs Indonesie bromo sunrise Manon Ruitenberg ...

Fotograferen op reis tips en trucs bromo sunrise

Vier weken lang genieten van andere culturen, geuren, kleuren en mooie landschappen. Reden genoeg om dit alles digitaal vast te leggen, fotograferen op reis, naast mooie plaatjes zullen ook eventuele tips en trucs worden gegeven.

In deze blog een omschrijving van een van de mooiste en kleurrijkste zonsopkomst ooit, op een zeer unieke locatie namelijk bij de Bromo, een actieve vulkaan op Oost-Java. Benieuwd naar de foto’s en de beleving van deze zonsopkomst lees deze blog snel verder.

Bromo vulkaan

De Bromo is de bekendste vulkaan op het eiland Java, Indonesië De berg is met 2392 meter zeker niet de hoogste berg van de regio, maar de ligging is wel zeer bijzonder. De vulkaan ligt samen met twee andere vulkanen in een zandzee van 8 bij 10 kilometer. De Bromo maakt deel uit van het Tenggermassief en is gelegen in het Nationaal Park Bromo Tengger Semeru dat in Oost-Java ligt.

De (slingerende) weg naar de top

Na vele verschillende website’s en reviews op tripadvisor te hebben gelezen, sprak een van de touroperators ons het meeste aan: sunrise tours. Ze verkochten een pakket, inclusief entree, jeeptour, vervoer heen en terug naar de Bromo en ontbijt voor rond de 950.000 roepie. Sunrise tours heeft ons op geen enkele manier teleurgesteld. In de vroege uurtjes van 1:00 uur werden we opgehaald en reden wij richting de Bromo. Vele slingers in de weg volgde, ik heb me nog nooit zo beroerd gevoeld, gelukkig deed de citrazinne zijn ding.

Na aangekomen te zijn bij een bepaald punt stapten wij over in jeeps, welke ons brachten naar de daadwerkelijke uitkijkpunt, gelukkig voor ons konden we hier een dikke winterjas lenen, aangezien het erg koud was op het uitkijkpunt. Voor niks gaat de zon op, echter niet bij de Bromo, om deze jas te lenen mogen lenen moest ook wat roepies worden betaald ;-).

Onze gids leiden ons naar een goede plek om een mooie zonsopkomst te zien, menig toerist stond aan de andere kant, bij de Bromo, dus we hadden in de eerste instantie lichte twijfels, deze bleken later nergens voor nodig te zijn. De zon en de kleuren die wij zagen waren onbeschrijfelijk mooi. De zonsopkomst was een druk bezochte aangelegenheid, je bent dus echt niet de enigste! Indien je niet houdt van massa toerisme, zou ik de Bromo bij zonsopkomst skippen.

De zandigere vlakte richting de Bromo

Snel de jeep weer in richting de krater van de Bromo zelf. Je wordt op een bepaald punt afgezet, vanaf hier heb je de mogelijkheid om te lopen naar de krater of om een stuk te doen met een paard. Indien je de mensen massa wat vooruit wilt zijn, is het handig indien je vlug loopt of indien je gebruikt maakt van een paard. Wij hebben gekozen voor het laatste. Het paard bracht ons naar de trap toe, 290 treden omhoog en we waren bij de krater.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​​download hier(klik op het blauw)

Krater Bromo

Een rokende pluim, de geur van rotte eieren en een diep gat, kortom: de krater van Bromo. Heel apart is het om te staan bij een dergelijke krater van een actieve vulkaan, na enkele foto’s gemaakt te hebben vervolgde wij onze weg naar beneden. Op naar de jeep en naar ons ontbijt, want honger hadden wij.

Terug naar de bewoonde wereld

Na een heerlijk ontbijt was het tijd om terug te gaan naar het hotel, gelukkig was de weg terug een stuk aangenamer dan heen, daar het licht was konden wij genieten van een mooi uitzicht. Terug in het hotel nog even geslapen, om het slaap gebrek iets in te halen.

Wij kijken terug op een mooie ervaring, maar erg toeristisch en druk bezocht!

Fotograferen op reis tips en trucs bromo sunrise

In sunrise tours hebben wij een betrouwbare organisatie gevonden, met een goed Engels sprekende gids, die ons afdropte op een goed punt, op tijd zodat we vooraan stonden en ten volste de zonsopkomst konden fotograferen.

Een statief hadden wij wel meegenomen, echter je had totaal geen ruimte om deze op te zetten, ik zag wat mensen met een gopro en een klein statief hiervoor. Qua instellingen probeerde ik de iso waarde zo veel mogelijk laag te houden, om ruis te voorkomen, en het zoveel mogelijk ‘te doen’ met diafragma en sluitertijd.

Wat handig is dat je verzekerd bent van een goede gids, op deze manier weet je zeker dat je op en goede plek sta om zoveel mogelijk mooie foto’s te maken. Want hoewel de Bromo druk en toeristisch is, is het het waard om vroeg je bed uit te komen en deze adembenemende zonsopkomst te zien.

 

 

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Ik ben een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Op de planning voor 2019: Valkenburg, Normandië, de Veluwe, Beekbergen, Bosnië & Montenegro. En uiteraard diverse dagjes weg.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share