Fotoshoot moeder en dochter Ridderkerk

Een aantal weken geleden vroeg een oud klasgenoot of ik geinteresseerd was in het fotograferen van een reportage. De vraag was of ik haar schoonmoeder en diens moeder op locatie wilde fotograferen, het zou een speciale dag worden. Haar schoonmoeder en schoonoma zouden die dag in de watten worden gelegd, er kwam een kapper en een visagist om beide dames er nog beter uit te laten zien en aan mij de vraag om dit in een reportage vast te leggen en daarna een fotoshoot. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat naast mijn fotografisch hart ook mijn verpleegkundige hart voor deze opdracht ging kloppen. Want wat is nu mooier om de stevige band tussen moeder en dochter op beeld vast te leggen

De dag zelf

De ochtend zelf was tot in de puntjes verzorgd, ik werd gastvrij ontvangen, en had voldoende ruimte om mijn studio op te zetten (achtergrond doek, studiolampen etc). Terwijl de dames zich lieten opdoffen door de visagist en de kapster, kon ik nog enkele foto’s maken van deze bezigheden. Waarna ze mochten plaats nemen in de studio, alwaar ik hun onderlinge band kon vastleggen. Het was een mooie ochtend en ik realiseerde me dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is om een fotoshoot te doen met bijvoorbeeld je moeder, echter ik denk dat deze foto een bijzonder moment vastlegt, een blijvende herinnering. Fotoshoot moeder en dochter

Ben je ook geinteresseerd om een blijvende herinnering vast te leggen neem contact op met Manon Ruitenberg Fotografie.