Je hebt weleens van die fotoshoots waar je direct enthousiast van wordt. Zo werd ik gevraagd om een professionele fotoshoot te doen met sopraan Karlijn van Baardewijk. Karlijn is opera- en concertzangeres, maar geeft, naast haar werk als soliste, ook met heel veel enthousiasme zangles vanuit haar zangstudio in Spijkenisse. Karlijn vond mijn foto’s kunstzinnig en prikkelend en wilde de foto’s gebruiken voor op haar website.

De fotoshoot

Na het uitspreken van de wensen begonnen we met de fotoshoot in de studio. Diverse licht set-ups kwamen er aan te pas op zoek naar één ding: een perfecte foto met een prikkelende en kunstzinnige uitstraling. Niet alleen de lichtsetting vind ik belangrijk tijdens het fotograferen, ook vind ik het prettig als het model zich op haar gemak voelt. Ik neem hier dan ook altijd even de tijd en ruimte voor. Alles voor de mooiste foto’s. De fotoshoot hadden wij gepland op een mooie zomerse dag, reden genoeg om ook naar buiten te gaan. Het fotograferen bij tegenlicht geeft een extra dimensie aan de foto’s.

Ook in voor een professionele fotoshoot of een ongedwongen familie shoot? Neem vandaag nog contact op met Manon Ruitenberg Fotografie.