Waar je hand in hand kunt lopen met een pinguïn. Mee kunt springen met een kangoeroe en de pelikanen voelt spetteren. In Zooparc Overloon loop je namelijk door de verblijven heen, zodat je een dierentuin ervaring heel anders beleefd.

Expeditie Zoo Parc Overloon

In 2016 is het park vernieuwd, elk gedeelte van het park heeft een expeditie thema. Ben je benieuwd welke thema’s dit zijn en wat je er kunt beleven? Lees snel verder, dan neem ik je mee op expeditie!

Headquarter

Nog voordat je de dierentuin binnentreedt, tref je bij de ingang al de eerste dieren aan: schattige rode panda’s. In de expeditietent op Basecamp kom je verschillende reptielen en insecten tegen, kijk uit voor de rode rattenslangen! Bij de Basecamp krijg je een plattegrond en verdere informatie zodat je expeditie echt van start kan gaan.

Boulders Beach

In dit expeditie gebied wandel je dwars tussen de Pinguïns door. Wist je dat Boulders Beach is vernoemd naar een beroemd strand aan de Zuid-Afrikaanse kust waar de zwartvoetpinguïns leven?

Outback

Vanuit de Boulders Beach kom je terecht in het Outback gebied. Dit kan eigenlijk maar een ding betekenen, namelijk dat je voet hebt gezet in Australië!  Ook hier loop je tussen de emoe’s, reuzenkangoeroe’s en meer. Ook de dromedarissen zijn in dit gebied goed te bekijken. Wederom loop je in dit gebied tussen de dieren.

Expeditie Amazone

Een prachtig aangekleed stuk in het park. Biedt huis aan tapirs, doodshoofaapjes en een rode neusbeer. Er zijn genoeg dieren te zien in dit gedeelte van het park.

Jangalee

In Jangalee vind je de witte tijgers. En voor de bezorgde lezer, achter hekwerk! Wil je deze beesten in actie zien, kijk dan even goed wanneer het voedertijd is. Verder liggen de tijgers veelal te slapen.

Ngorongoro

Dagje weg Zooparc Overloon

Een Afrikaans gedeelte van de dierentuin, met leeuwen, wilde honden en cheetha’s. Ook hier is het gebied goed aangekleed. In het leeuwenverblijf staan een jeep, dit deed me denken aan Safaripark Beekse Bergen.

Wil je na dit gedeelte even een pitstop maken en wat eten, doe dit dan in de Basecamp.

Baobab

In Baobab vind je de Pellikaan, en de ringstaartmaki’s. Maki’s zijn over het algemeen gewend aan mensen, dus ook hier kun je vrij tussen de dieren rondlopen. Je mag overigens de maki’s niet voeren, doe dit dus ook niet!

Forest

In de Forest vind je onder andere de sneeuwuil, de ooievaar en de poolvos. Ook vind je hier de stokstaartjes, een van de voornaamste bewoners van elke dierentuin. Het gebied is niet zo heel groot en je bent nu echt aangekomen bij het einde van de dierentuin

Adventure trail

Kinderen kunnen hier hun lol op, je hebt hier een kinderboerderij en een grote speeltuin. Mocht het onverhoopt regenen, dan kun je binnen terecht op een springkussen.

Je bent aan het einde gekomen van je expeditie. Geniet nog even na van de ervaringen in het restaurant

Zooparc Overloon review

Zooparc Overloon is niet een hele grote dierentuin, niet van het kaliber Pairi Daiza. Wel is het een dierentuin waar je je op je gemak voelt. Erg leuk is het dat je door bepaalde dierenverblijven kunt lopen. Het is een ontspannen dagje uit. Ook voor de kinderen is het leuk vertoeven hier zo kun je op een heuse expeditie. Wij zouden Zooparc Overloon aan iedereen aanraden. Wat tevens een leuke bijkomstigheid is, is dat je in Zooparc Overloon ook goed uit de foto kunt met je fotocamera. Het is een dierentuin waar je naar harte lust kunt fotograferen. Ben je benieuwd naar tips om beter te fotograferen in de dierentuin, lees dan even mijn blog ‘Dierentuinfotografie‘. Wil je een overzicht van dierentuinen die wij leuk vonden? Lees dan het artikel ‘Top 10 leukste dierentuinen in Nederland’.

Praktische informatie Zooparc Overloon

Verdere informatie aangaande Zooparc Overloon vind je op hun website. Ze zijn het gehele jaar door open.

Korting Zooparc Overloon, denk aan Jumbo dagje uit of Vakantieveilingen

Houd je net zoals wij van goedkoop een dagje uit. Ook naar Zooparc Overloon kun je goedkoop. Denk aan de munten van de Jumbo dagje uit actie, of aan vakantieveilingen.nl 

Ben je benieuw hoeveel het kan schelen als je met vakantieveilingen een dagje weg gaat, lees dan even ons artikel hierover.

zooparc overloon