Radio Kootwijk een voormalig zenderpark gelegen op de Veluwe. In de eerste helft van de twintigste eeuw vormde het een belangrijke communicatie middel tussen Nederland en de koloniën. Met name Nederlands-Indië Vooral het gebouw A, is een iconisch beeld, pronkend op de Veluwe. Een mooie voor zomerse dag bracht ons ernaar toe met als doel het fotograferen van dit iconisch beeld.

Toegankelijkheid

Radio Kootwijk ligt op de Veluwe en is dus toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Sommige fotograferen nemen een gids in de armen om tijdens deze uren te fotograferen of volgen een workshop. Je kunt niet zomaar naar binnen bij Radio Kootwijk, indien je binnen een rondleiding wilt, kun je deze boeken Ontdek Radio Kootwijk  via de website, wees er op tijd bij want het zit zo vol.

Radio Kootwijk fotograferen tips en trucs

Radio Kootwijk fotograferenPlan je bezoek op een goed moment, vroeg op de dag zijn er weinig wandelaars, fietsers etc. Eenmaal ontwaakt wil iedereen op de foto met en voor Radio Kootwijk. Je zult dan moeten wachten totdat iedereen voorbij is, als dit uberhaupt al gebeurd. Op zondag is er de komende tijd. Ontdek Radio Kootwijk en zal het dus drukker zijn dan normaal. Qua camera spullen neem een groothoeklens mee en een statief. HDR opnames, de foto omzetten in zwart-wit is ook erg leuk.

Op het internet circuleren er diverse foto’s van Radio Kootwijk het maken van een verfrissende foto is een uitdaging. Echter een dagje naar Radio Kootwijk is even een ontsnapping aan de drukte, een mooie omgeving, en een prachtig iconisch gebouw.