...

Rembrandt studioverlichting tips en trucs

Een eigen studio verlichting op zolder en een zwart achtergrond doek, nog net even tijd voordat de zomer echt goed doorzet. Wat doe je dan als fotograaf, je maakt nog even een portret foto, model en studioverlichting in paraatheid …. Ik ga op zoek naar het driekhoekje onder de ogen, oftewel de Rembrandt verlichting. Benieuwd wat dit inhoud en hoe het eruit ziet? Lees snel dit blog verder over Rembrandt verlichting tips en trucs.

 Rembrandt studiolicht

Benodigheden:

– Uiteraard een model
– Een flitser met een softbox (ongeveer 70 cm groot)
– Je plaatst deze softbox hoger dan het model en dan rechts voor het model
– Je draait de flitser zodanig dat er op de wang van het model een driehoekje valt (dit wordt deels veroorzaakt door de schaduw van de neus van het model).
– Dit wordt het Rembrandt licht genoemd

 

Deze opstelling krijg je niet zomaar, het vergt wat oefenen draaien, fotograferen en het licht bijstellen. Echter oefening baart kunst, en zowel ik als het model zijn tevreden met het resultaat.

Owja, gebruikte instellingen: F: 11, sluitertijd van 1/160 seconde.

Benieuwd naar overige blogs over fotograferen in een studio, lees dan even dit blog. Fotografeer je hond tips en trucs

 

 

In dit artikel staan enkele affiliatie links. Indien je iets boekt bij deze (reis)organisaties krijg ik een kleine commissie op deze boeking. Jij betaald hier niks extra voor. Wel steun je hiermee mijn blog. De (reis)organisaties die ik vermeld zijn (reis)organisaties die ik zelf ook gebruik, ik zal enkel (reis)organisaties aanraden waar ik zelf erg tevreden over ben.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

​Gratis spiekbriefje avond- en nachtfotografie