Rembrandt studioverlichting tips en trucs Manon Ruitenberg Ridderkerk Manon Ruitenberg ...

Rembrandt studioverlichting tips en trucs

Een eigen studio verlichting op zolder en een zwart achtergrond doek, nog net even tijd voordat de zomer echt goed doorzet. Wat doe je dan als fotograaf, je maakt nog even een portret foto, model en studioverlichting in paraatheid …. Ik ga op zoek naar het driekhoekje onder de ogen, oftewel de Rembrandt verlichting. Benieuwd wat dit inhoud en hoe het eruit ziet? Lees snel dit blog verder over Rembrandt verlichting tips en trucs.

 Rembrandt studiolicht

Benodigheden:

– Uiteraard een model
– Een flitser met een softbox (ongeveer 70 cm groot)blank
– Je plaatst deze softbox hoger dan het model en dan rechts voor het model
– Je draait de flitser zodanig dat er op de wang van het model een driehoekje valt (dit wordt deels veroorzaakt door de schaduw van de neus van het model).
– Dit wordt het Rembrandt licht genoemd

 

Deze opstelling krijg je niet zomaar, het vergt wat oefenen draaien, fotograferen en het licht bijstellen. Echter oefening baart kunst, en zowel ik als het model zijn tevreden met het resultaat.

Owja, gebruikte instellingen: F: 11, sluitertijd van 1/160 seconde.

Benieuwd naar overige blogs over fotograferen in een studio, lees dan even dit blog. Fotografeer je hond tips en trucs

 

blank

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​​download hier(klik op het blauw)

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Hey, ik ben Manon Ruitenberg dol op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Dit jaar rond ik mijn opleiding af tot vakfotograaf!

Op mijn tekst en foto's berust copyright

>

​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantiekiekjes? 

Vraag mijn GRATIS e-book aan.

Tweet
Pin
Share