Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Rembrandt studioverlichting tips en trucs

Een eigen studio verlichting op zolder en een zwart achtergrond doek, nog net even tijd voordat de zomer echt goed doorzet. Wat doe je dan als fotograaf, je maakt nog even een portret foto, model en studioverlichting in paraatheid …. Ik ga op zoek naar het driekhoekje onder de ogen, oftewel de Rembrandt verlichting. Benieuwd wat dit inhoud en hoe het eruit ziet? Lees snel dit blog verder over Rembrandt verlichting tips en trucs.

 Rembrandt studiolicht

Benodigheden:

– Uiteraard een model
– Een flitser met een softbox (ongeveer 70 cm groot)
– Je plaatst deze softbox hoger dan het model en dan rechts voor het model
– Je draait de flitser zodanig dat er op de wang van het model een driehoekje valt (dit wordt deels veroorzaakt door de schaduw van de neus van het model).
– Dit wordt het Rembrandt licht genoemd

 

Deze opstelling krijg je niet zomaar, het vergt wat oefenen draaien, fotograferen en het licht bijstellen. Echter oefening baart kunst, en zowel ik als het model zijn tevreden met het resultaat.

Owja, gebruikte instellingen: F: 11, sluitertijd van 1/160 seconde.

Benieuwd naar overige blogs over fotograferen in een studio, lees dan even dit blog. Fotografeer je hond tips en trucs

 

​Download een GRATIS fotografie-infographic of reisgids.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

>

​​GRATIS fotografie-infograhic of reisgids!

Share
Pin
+1
Share
Pin
+1