#SaalDigitalNederland vroeg mij of ik een wanddecoratie wilde testen en of ik hier nadien een review over wilde schrijven. Het trof dat wij net terug waren uit Lapland, alwaar wij op jacht waren naar het Noorderlicht. Wij hebben onwijs genoten en het Noorderlicht vaak op de foto mogen zetten. Een van deze foto’s was een prachtig plaatje en wilde wij wel af laten drukken op een wanddecoratie. Gelukkig kregen we van Saal Digital de kans om een product bij hun te testen. In dit blog een review over een wanddecoratie besteld bij Saal Digital.

Saal Digital Nederland

Is een bedrijf wat verschillende foto producten aflevert, van fotoboeken tot wanddecoraties, kalenders en noem maar op. Ze zijn gevestigd in Duitsland, maar hebben (ook) een Nederlandstalige website. De eerste stap in het hele productie proces is het uploaden van je foto. Laat ik even stap voor stap de mogelijkheden schetsen hoe je je wanddecoratie kunt uploaden zodat het klaar staat voor de productie!

Software mogelijkheden Saal Digital

Saal Digital biedt dus verschillende opties om je foto te uploaden, dit zijn er een drietal te weten:

1e optie: direct uploaden via je internetbrowser

De eerste mogelijkheid die wordt geboden is het direct uploaden van je foto. Je doet dit via je internetbrowser. Je kunt dan je gewenste product online opslaan en bewerken. Het biedt enkele voordelen en nadelen:

Voordelen: je hoeft niks te installeren en je kunt op elke plek je foto bewerken, als je maar toegang hebt tot internet.

Nadelen: een beperkte mogelijkheid om je foto’s te bewerken.

2e optie: download je software op je pc

De tweede mogelijkheid is om software te downloaden op je computer. Je kunt zowel software downloaden voor de Mac als voor Windows bestuurde computers.

Voordelen: je hebt meer mogelijkheden om je foto’s te bewerken (meer bewerkingsmogelijkheden)

Nadelen: wil je je product kunnen bewerken moet je wel toegang hebben tot je computer. Het kan dus zomaar zijn dat deze thuis ligt 🙂

3e optie: download een app

De derde en tevens laatste methode om je foto te bewerken is door gebruik te maken van een app. Je installeer deze app dan op je iPad of iPhone.

Voordelen: altijd je app bij de hand om je product te bewerken. Want wie heeft nu niet zijn telefoon op zak?

Nadelen: beperkte bewerkingsmogelijkheden.

Mijn keuze

Ik vond het het prettigst om zelf mijn software te downloaden en op deze manier mijn product te uploaden. Zo heb ik altijd een uitgebreide mogelijkheid om mijn foto te bewerken alvorens op de verzendknop te drukken. Vergeet niet om je foto af te drukken op materiaal wat bij de foto past. Want op welk materiaal kun jij je wanddecoratie in spe af laten drukken?

Materiaal voor je wanddecoratie

Saal Digital biedt veel verschillende materiaal, het materiaal is belangrijk bij het maken of kraken van de look die je foto krijgt. Ik heb een overzicht gemaakt van de belangrijkste materialen die Saal Digital aanbiedt en wat voor look een bepaald materiaal oproept, of anders gezegd welke foto tot zijn recht komt op welk materiaal.

saal digital review wand decoratie

Voor de foto van het Noorderlicht koos ik voor acryl glas. Ik wilde namelijk veel diepte creëren in de foto en ik wilde de foto binnen ophangen. Acryl past dus perfect bij deze foto!

Ik kon ook nog de grote, de dikte en de bevestiging kiezen.

Bevestigingsmogelijkheden

Een ander belangrijk punt waar Saal Digital goed rekening mee heeft gehouden, is dat natuurlijk je prachtige kunstwerk mooi moet prijken aan de muur. Het is daarbij belangrijk dat je een goed bevestigingssysteem hebt. Saal heeft keuze uit de volgende 3 bevestigingssystemen:

Zelf hebben wij gekozen voor de aluminium zwevende bevestiging. We vonden dit handig, enkel 2 schroeven boren en daaraan de wanddecoratie hangen. Ook past het bij de door ons gekozen foto net wat beter, dat deze los hangt van de muur.

saal digital nederland
Handig om op te hangen en je hoeft ook niet gek veel af te meten.

Levering

Het product hebben wij op een woensdag avond besteld werd op zaterdag door de DHL bezorgd. Ik vind dit erg snel en ik was ook aangenaam verrast. Het product was goed ingepakt, folie, plastic, nog een antikrasfolie en goed ingepakt in karton.

Kwaliteit product

review wanddecoratie saal digital

Het product is erg mooi geworden. Geen rare vlekken etc. Kortom een goede afdruk. Ik ben vooral ook erg te spreken over het aluminium frame die achter het glas zit, dit zorgt ervoor dat je foto van de muur zweeft.

#SaalDigitalNederland

Saal Digital Nederland heeft mij zeker niet teleurgesteld! Ze hebben een snelle leveringstijd en het product was goed ingepakt en ook goed afgewerkt. Binnenkort even een mooi plekje zoeken aan de muur voor onze nieuwe aanwinst!

Facebook

Ik zou het erg leuk vinden indien je mij volgt op facebook (mocht je dit uiteraard nog niet doen 🙂