Review Hotel Cantharel Apeldoorn - Reisblog van Manon Ruitenberg Manon Ruitenberg ...
2

Review Hotel Cantharel Apeldoorn

Eens in de zoveel tijd gaan we een heerlijk nachtje weg, zo gingen wij in maart een weekend naar Valkenburg en nu stond een weekend naar de Veluwe op het programma. Ik vond een zeer aantrekkelijk arrangement bij Van der Valk Cantharel in Apeldoorn. Zo aantrekkelijk dat je het eigenlijk niet kon laten liggen. We betaalden in totaal 169 euro, voor 2 personen, voor 2 overnachtingen 2x ontbijt en 2x diner.  Voordat ik er erg in had, was het arrangement geboekt en de oppas voor Dex geregeld. In deze review, onze ervaring bij Van der Valk hotel Cantharel in Apeldoorn.

Van der Valk Cantharel Apeldoorn

Hotel van der Valk Cantharel is gelegen in de buurt van Apeldoorn in een landelijke omgeving. Je komt hier echt tot rust. Eind 2019 realiseert Van der Valk hier een heuse wellness tuin. Wil je liever iets actiever zijn? Vanaf het hotel kun je met de fiets of te paard de omgeving verkennen.

Paardenhotel

Er zijn voldoende ruiters die hier overnachten en hun eigen paard meenemen, een soort ‘Paardenhotel’. Ik zelf ben geen paarden fan maar ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om op je eigen paard de Veluwe te verkennen. Liever een stalen ros? Je kunt er fietsen huren waarmee je de omgeving kunt ontdekken, zo ligt Radio Kootwijk in de buurt.

van der valk hotel cantharel review paardenhotel

Ontvangst

Van der Valk Cantharel heeft een apart gedeelte waarbij het restaurant zit als wel een apart gedeelte waar de kamers zich bevinden. Wel zijn beide gebouwen aan elkaar geschakeld. Na ons aangemeld te hebben bij de receptie kregen wij onze kamerpasjes en werd ons de weg gewezen naar de kamer. Ook kregen we te horen dat er gratis koffie en thee was, en een glaasje prosecco. Dit was een goed idee voor een later moment.

Kamer

We hadden een fantastische kamer, recentelijk gemoderniseerd. Er stond een bad halverwege de kamer, we hadden een regendouche en geweldige comfort bedden (we sliepen als prinsessen). Het verbaasde me dat de kamer ook erg groot was.

Eén van de dingen die ik graag doe als ik in een hotelkamer aankom is het informatie boek lezen. Normaal gesproken ligt er altijd dik oubollig boekwerk met informatie over het hotel en de omgeving… maar Van der Valk Cantharel is op de toekomst voorbereid en pakt het anders aan. Er stond een tablet in een dockingsysteem. De tablet bevatte alle informatie die wij nodig hadden, van uitleg over de voorzieningen en faciliteiten van het hotel, tot informatie over de omgeving. En waar Van der Valk vroeger de kers op de appelmoes zette, hadden we nu een andere kers op de taart. Er was namelijk de mogelijkheid om via bluetooth je telefoon en dus muziek aan te sluiten op de muziekinstallatie van je kamer.  Hip toch!

van der vlak hotel cantharel review

Avondeten

In ons arrangement was voor beide overnachtingen het diner inclusief. De eerste avond aten wij heerlijk van het live and cooking buffet en de avond erop à la carte

Live and cooking

Bij Van der Valk kun je altijd heerlijk eten. Zo ook nu weer, nooit eerder nam ik deel aan het live and cooking buffet van Van der Valk. Maar ow ow ow, wat heb ik lekker gegeten. Van zalm, ossenhaas, biefstuk tot nasi. Je kunt het allemaal krijgen en het smaakt overheerlijk vers. Overigens voelde het concept totaal niet aan als een soort ‘vreetschuur’. De volgende avond hebben we à la carte gegeten, ook dit was weer om te smullen.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​​download hier(klik op het blauw)

Ontbijt

Naast een heerlijk diner was het ontbijt ook grandioos. Heerlijke croissantjes, verse jus, eitjes het kon niet op. Wat ik ook erg leuk vond was om zelf smoothies te persen. Je moest hiervoor zelf je groente en/of fruit snijden, dan in de blender en je hebt een heerlijke smoothie.

van der valk hotel cantharel review

De omgeving Van der Valk Cantharel

Vanuit het hotel is radio Kootwijk en park de Hoge Veluw op steenworp afstand. Zelf zijn we naar de Veluwsezoom en de Posbank gegaan en hebben hier een elektrische scooter gehuurd. Lees het artikel ‘Verken de Posbank met een elektrische scooter’.

Ik ben heerlijk bij gekomen na dit weekendje weg, de omgeving is geweldig, het personeel vriendelijk, en het hotel comfortabel en knus. We hebben een zeer aangenaam verblijf gehad bij Van der Valk hotel Cantharel. We komen graag een keer terug!

Wil jij ook een overnachting boeken in dit hotel kijk dan hier voor meer informatie.

van der valk hotel cantharel review
review van der valk cantharel

blank

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Ik ben een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Op de planning voor 2020: Sri Lanka & Wenen en nog een nader te bepalen stedentrip. En uiteraard diverse dagjes weg.

 • blank Janet says:

  Wat grappig… ik heb nooit geweten dat Van Der Valk ook ‘paardenlocaties’ heeft. Wat een leuk concept, ideaal voor de ruiters inderdaad. Oh en het eten is er inderdaad altijd lekker!!

 • Op mijn tekst en foto's berust copyright

  >

  ​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantiekiekjes? 

  Vraag mijn GRATIS e-book aan.

  Tweet
  Pin
  Share