Eén van de meest kindvriendelijke dierentuinen ligt in Nuenen, dichtbij Eindhoven! Een dierentuin in het gezellige Brabant. Er zijn in deze dierentuin diverse speeltuinen voor de kids. Aan iedereen is gedacht want de allerkleinste tot de allergrootste kunnen hier hun hart ophalen. Ik heb dit nog nooit eerder in een ander dierentuin gezien. Het is eigenlijk een echte kinderdierentuin!

Uiteraard heeft dierentuin Nuenen ook nog dieren. Lees in dit blog wat je er kunt verwachten en wat wij zo leuk vonden aan deze dierentuin in Brabant.

dierentuin nuenen dierentuin brabant

Dierentuin Nuenen in Brabant ontstaan

Op 3 mei 2004 werd de dierentuin officieel geopend. In de eerste instantie was de naam ‘Dierenrijk Europa’. Dit omdat het centrale thema Europa was en er met name dieren werden getoond uit Europa. Een logische naam. In 2007 kwamen er ook dieren van ver buiten Europa in de dierentuin wonen. Toen werd de naam veranderd naar Dierenrijk.

dierentuin nuenen dierentuin brabant
Tanden niet gepoetst??

Dieren in dierentuin Nuenen

In Dierenrijk heb je veel verschillende dieren tegen. Het voordeel van deze dierentuin is dat je eigenlijk één route kunt volgen door het hele park. Vanaf het begin tot het einde zonder dieren te missen. Handig toch! Dus als je in de dierentuin de plattegrond volgt, dan kom je alle dieren tegen. Je route begin bij de Europese dieren, denk aan de beverrat. Hierna volg je de route naar de ringstaartmaki’s en de vari’s. Het leuke is dat je hier tussen de beesten kunt rondlopen. Ze zijn redelijk tam, dus leuk en makkelijk om te fotograferen.

Loop je verder dan kom je bij de Savanne waar je een blik kunt werpen op de olifanten. Vervolg je pad langs de wasbeerhonden en de wilde zwijnen. Een stuk verder kom je langs de ijsberen, de bruine beren en de wolven. Je kunt picknicken terwijl je uitkijkt op de wolven. Leuk toch! Vervolg je weg langs de tijgers en de cheeta’s. Even verderop heb je de zeehonden, waar je als je mazzel hebt ook hun show kunt bekijken.

Kijk op de plattegrond om een goed overzicht te krijgen van de dierentuin. Kijk ook naar de bijzondere plekken waar je kunt picknicken. Zo kun je je boterham smeren, terwijl je kijkt naar de beren.

dierentuin nuenen dierentuin brabant

Voedertijden

Dierenrijk vindt het leuk om diverse shows met dieren te geven. En wij vinden het leuk om te zien toch? Er is een spetterende show met zeehonden, die de leukste kunstjes vertonen in ruil voor een heerlijke zoute haring. Kijk uit dat je niet nat wordt gespetterd!

Ook zie je hoe de olifanten gevoerd worden en krijg je uitleg over de olifanten. Ben je eerder benieuwd naar de maki’s? Kijk dan mee in hun hok terwijl ze gevoerd worden.

Uiteraard zijn er meer voederpresentaties zie het schema hieronder:

  • 11.00 uur: Ringstaartmaki’s voedertijd
  • 12.00 uur: Toer de Voer
  • 13.00 uur: Haringhappen
  • 14.00 uur: Oh, zit dat Zoolifant?
  • 15.00 uur: Apenstreken
  • 16.00 uur: Slingerend buffet voor de chimpansees
dierentuin nuenen dierentuin brabant

Speeltuinen dierentuin Brabant

Voor de (kleine) kinderen zijn er voldoende speeltuinen. Er zijn twee hele grote buitenspeeltuinen, één vooraan in het park en één halverwege het park. Ook tijdens je wandel route kom je genoeg speelgelegenheden tegen. Zo heb je een heuse ‘cheeta renbaan’, ben jij sneller dan de cheeta?

In de speeltuinen kunnen kleintjes leren klimmen en klauteren. De grotere kinderen kunnen trampoline springen, ook kunnen kinderen gebruik maken van een tokkelbaan. Kortom genoeg speelplezier!

Kinderdierentuin Nuenen speurtocht

Naast vele leuke speeltuinen heeft kinderdierentuin Nuenen nog meer te bieden! Namelijk een leuke parkbingo. Je gaat met een speciale bingokaart het park in op zoek naar de dieren op je kaart. Kras ze weg en kijkt wie als eerste alle dieren op de kaart heeft afgekrast, die wint. Ze zijn de koop bij de kassa voor slecht 50 cent! Koopje toch!

Speurtocht met de app

Vind je het leuk om met je mobiel op pad te zijn? In de dierenrijk kun je een speciale app downloaden. Wanneer je bij een dierenverblijf staat, kun je vragen beantwoorden over de dieren op je app. Als je vragen goed beantwoord krijg je een beloning, verzamel ze allemaal.

Ben je vergeten om de app te download, geen nood! In dierenrijk Nuenen kun je gratis op WiFi (bij het restaurant bij de parkingang), download de app en ga speuren!

nuenen dierentuin nuenen dierenrijk nuenen korting kinderdierentuin

Fotograferen in Nuenen dierentuin

In Dierenrijk Nuenen kom je langs een verscheidenheid aan dieren. Enkele dieren zoals de wolven en ijsberen zitten achter glas en/of tralies, echter ook veel dierenverblijven hebben deze barrière niet. Je kunt deze dieren dan ook goed op de foto zetten.

Bij verscheidene dierenverblijven staan voedselautomaten waar je voor een kleine bijdrage voedsel voor de dieren uit krijgt. Je bent niet de eerste die de dieren op deze manier voert, dus de beestjes zijn erg tam… dit zorgt voor een leuk fotomoment. Zoals in elke dierentuin heb je ook bij dierenrijk voederprestaties. Het bijwonen van voederprestaties is een van de vele tips en trucs voor dierentuinfotografie.

Ben je benieuwd naar meer tips, lees dan even mijn artikel over ‘Dierentuinfotografie‘. Ben je benieuwd op welke plaats Dierenrijk Nuenen staat in mijn dierentuin top 10, of welke andere dierentuinen je gezien moet hebben? Lees dan even mij blog ‘Top 10 leukste dierentuinen in Nederland‘.

Download tevens de gratis fotografie-infographic, aangaande dierentuinfotografie.

Nuenen dierentuin review

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit had gehoord van Dierenrijk. Ik vind het een leuke kleinschalige dierentuin. Wij waren een weekendje weg in de omgeving en kregen een foldertje over de dierentuin. We besloten dus ook een dag naar deze dierentuin in Brabant te gaan. Spijt hebben we er zeker niet van.

Er heerst een gemoedelijke sfeer in de dierentuin. In de dierentuin zochten we de verblijf van de beren. Voordat we het wisten werden we geholpen door een medewerker van het park. Hij sprak ons aan voordat wij hem (konden) aanspreken.

Zeker voor kinderen is het een heerlijke dierentuin, overzichtelijk, veel speeltuinen en leuke speurtochten. Kortom ik zou de dierentuin zeker aanraden!

Dierenrijk Nuenen korting

Voor een goedkoop dagje naar dierenrijk Nuenen kom je al snel terecht bij onder andere ING rentepunten, Jumbo of Albert Heijn acties. Vergeet ook niet om even te kijken naar vakantieveilingen.nl. Ik schreef al eerder een blog over een goedkope dag weg naar de dierentuin. Lees het hier ‘goedkoop dagje naar dierentuin‘.

Praktische informatie dierentuin Nuenen

Spreekt de dierentuin je aan en ben je benieuwd naar praktische tips? Lees ze hieronder.

Prijzen Nuenen dierentuin

Indien je een ticket koopt aan de kassa betaal je €19,95. Indien je tickets online bestel, ontvang je standaard € 2,- korting per ticket. Je kunt de tickets online bestellen via de site van Dierenrijk. Een jaarkaart voor Dierenrijk kost € 45 per jaar, en voor € 12,50 per jaar extra kan je ook onbeperk naar ZooParc Overloon.

Openingstijden en adres van Dierenrijk Nuenen

De dierentuin is 365 dagen per jaar open. In grote lijnen zijn de openingstijden als volgt:

1 januari t/m 30 april 10.00 – 17.00
1 mei t/m 31 oktober 10.00 – 18.00
1 november t/m 31 december 10.00 – 17.00

Adres dierenrijk Nuenen

Het adres van dierenrijk Nuenen is als volgt:

Baroniehei
5731 RG Nuenen

Nuenen dierentuin in beeld

Een filmpje

Volg mij op facebook!

Ik hoop dat je genoten hebt van het artikel. Regelmatig verschijnen er nieuwe blogs, om jouw op de hoogte te houden van de nieuwste tips voor je reisbestemming, dagje weg of (reis) fotografietips. Ik zou het leuk vinden indien je mij volgt op facebook.

dierentuin brabant dierentuin nuenen
dierenrijk nuenen dierentuin nuenen