Dierentuin in Brabant Dierenrijk Nuenen, een dagje uit Manon Ruitenberg ...

Dierentuin in Brabant Dierenrijk Nuenen, een dagje uit

Een van de meest kindvriendelijke dierentuinen ligt in Nuenen, dichtbij Eindhoven! Er zijn in de dierentuin diverse speeltuinen voor de kids, van wat kleinere tot grotere kinderen. Eigenlijk zoals je in menig dierentuin niet snel zal zien. Het is eigenlijk een echte kinderdierentuin!

Uiteraard heeft Dierenrijk Nuenen ook nog dieren. Lees in dit blog wat je er kunt verwachten en wat wij zo leuk vonden aan de dierentuin.

Dierenrijk Nuenen Eindhoven ontstaan

Op 3 mei 2004 werd de dierentuin officieel geopend. In de eerste instantie was de naam van Dierenrijk Europa. Dit omdat het centrale thema Europa was er er met name dieren werden getoond uit Europa. Een logische naam. In 2007 kwamen er ook dieren van ver buiten Europa in de dierentuin wonen, dus werd de naam veranderd in Dierenrijk.

nuenen dierentuin nuenen dierenrijk nuenen korting kinderdierentuin
Tanden niet gepoetst??

Dieren in Dierenrijk Nuenen

In Dierenrijk heb je veel verschillende dieren tegen. Het voordeel van deze dierentuin is dat je eigenlijk een route kunt volgen door het park. Vanaf het begin tot het einde zonder dieren te missen. Handig toch! Dus als je in de dierentuin de plattegrond volgt, dan kom je alle dieren tegen. Je route begin bij de Europese dieren, denk aan de beverrat, waarna je de route vervolgt bij het hok van de ringstaartmaki’s en de vari’s. Het leuke is dat je hier tussen de beestjes kunt rondlopen. Ze zijn redelijk tam, dus erg leuk om te fotograferen.

Loop je verder dan kom je bij de Savanne waar je een blik kunt werpen op de olifanten. Kom dan langs de wasbeerhonden en de wilde zwijnen. Een stukje verder kom je langs de ijsberen en de bruinen beren en de wolven. Je kunt picknicken terwijl je uitkijkt op de wolven. Leuk toch! Vervolg je weg langs de tijgers en de cheeta’s. Even verderop heb je de zeehonden, waar je als je mazzel hebt ook hun show kunt bekijken.

Kijk even op de plattegrond om een goed overzicht te krijgen van de dierentuin. Kijk ook even naar de bijzondere plekken waar je kunt picknicken. Zo kun je je boterham smeren, terwijl je kijkt naar de beren.

nuenen dierentuin nuenen dierenrijk nuenen korting kinderdierentuin

Voedertijden

Dierenrijk vindt het leuk om diverse shows met dieren te geven. En wij vinden het leuk om te zien toch? Er is een spetterende show met zeehonden, die de leukste kunstjes vertonen in ruil voor een heerlijke zoute haring. Kijk uit dat je niet nat wordt gespetterd!

Ook zie je hoe de olifanten gevoerd worden en krijg je gelijk wat uitleg over olifanten. Ben je eerder benieuwd naar de maki’s? Kijk dan mee in hun hok terwijl ze gevoerd worden.

Vergeet niet om de gratis infographic over dierentuin fotografie te downloaden. Vol met tips voor de beste ervaring!

Andere voederpresentaties zijn er ook zie het schema hieronder:

  • 11.00 uur: Ringstaartmaki’s voedertijd
  • 12.00 uur: Toer de Voer
  • 13.00 uur: Haringhappen
  • 14.00 uur: Oh, zit dat Zoolifant?
  • 15.00 uur: Apenstreken
  • 16.00 uur: Slingerend buffet voor de chimpansees
nuenen dierentuin nuenen dierenrijk nuenen korting kinderdierentuin

Speeltuinen Dierenrijk

Voor de (kleine) kinderen zijn er voldoende speeltuinen. Er zijn twee hele grote buitenspeeltuinen, een vooraan in het park en een halverwege het park. Ook tijdens je wandel route kom je genoeg speelgelegenheden tegen. Zo heb je een heuse ‘cheeta renbaan’, ben jij sneller dan de cheeta?

In de speeltuinen kunnen kleintjes leren klimmen en klauteren. De grotere kinderen kunnen airtrampoline springen, ook kunnen kinderen gebruik maken van een tokkelbaan. Kortom genoeg speelplezier!

Kinderdierentuin Nuenen speurtocht

Naast vele leuke speeltuinen heeft kinderdierentuin Nuenen nog meer te bieden! Namelijk een leuke parkbingo. Je gaat met een speciale bingokaart het park in op zoek naar de dieren op je kaart. Kras ze weg en kijkt wie als eerste alle dieren op de kaart heeft afgekrast, die wint. Ze zijn de koop bij de kassa voor slecht 50 cent! Koopje toch!

Speurtocht met de app

Vind je het leuk om met je mobiel op pad te zijn? In de dierenrijk kun een speciale app downloaden. Wanneer je bij een dierenverblijf staat, kun je vragen beantwoorden over de dieren op je app. Als je vragen goed beantwoord krijg je een beloning, verzamel ze allemaal.

Ben je vergeten om de app te download, geen nood! In dierenrijk Nuenen kun je gratis op WiFi (bij het restaurant bij de parkingang), download de app en ga speuren!

nuenen dierentuin nuenen dierenrijk nuenen korting kinderdierentuin

Fotograferen in Nuenen dierentuin

In Dierenrijk Nuenen kom je langs een verscheidenheid aan dieren, enkele dieren zoals de wolven en ijsberen zitten achter glas en/of tralies, echter ook veel dierenverblijven hebben deze barrière niet. Je kunt deze dieren dan ook goed op de foto zetten.

Bij verscheidene dierenverblijven staat voedselautomaten waar je voor een kleine bijdrage voedsel voor de dieren uit krijgt. Je bent niet de eerste die de dieren op deze manier voert, dus de beestjes zijn erg tam… dit zorgt voor een leuk fotomoment. Zoals in elke dierentuin heb je ook bij dierenrijk voederprestaties. Het bijwonen van voederprestaties is een van de vele tips en trucs voor dierentuinfotografie.

Ben je benieuwd naar meer tips, lees dan even dit artikel. Ben je benieuwd op welke plaats Dierenrijk Nuenen staat in mijn dierentuin top 10, of welke andere dierentuinen je gezien moet hebben? Kijk dan even hier.

Download tevens de gratis fotografie-infographic, aangaande dierentuinfotografie.

Nuenen dierentuin review

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit had gehoord van Dierenrijk, het is echter een leuke kleinschalige dierentuin. Wij waren een weekendje weg in de omgeving en kregen een foldertje over de dierentuin. Daar wij wel houden van een weekendje of dagje weg, vonden we het een leuke aangelegenheid om de dierentuin te bezoeken. Spijt hebben we er zeker niet van gehad.

Er heerst een gemoedelijke sfeer in de dierentuin, we waren op zoek naar iets en voordat we het wisten werden we geholpen door een medewerker van het park. Hij sprak ons aan voordat wij hem (konden) aanspreken.

Zeker voor kinderen is het een heerlijke dierentuin, overzichtelijk, veel speeltuinen en leuke speurtochten. Kortom ik zou de dierentuin zeker aanraden!

Dierenrijk Nuenen korting

Voor een goedkoop dagje naar dierenrijk Nuenen kom je al snel terecht bij onder andere ING rentepunten, Jumbo of Albert Heijn acties. Vergeet ook niet om even te kijken naar vakantieveilingen.nl. Ben je benieuwd hoeveel goedkoper dit kan zijn, lees dan even dit artikel.

Praktische informatie dierentuin Nuenen

Spreekt de dierentuin je aan maar ben je benieuwd naar wat praktische tips? Lees ze hieronder.

Prijzen Nuenen dierentuin

Indien je een ticket koopt aan de kassa betaal je hier €19,95 voor. Indien je tickets online bestel, ontvang je standaard € 2,- korting per ticket. Je kunt de tickets online bestellen via de site van Dierenrijk. Een jaarkaart voor Dierenrijk kost € 45 per jaar, en voor € 12,50 per jaar extra kan je ook onbeperk naar ZooParc Overloon.

Openingstijden en adres van Dierenrijk Nuenen

De dierentuin is 365 dagen per jaar open. In grote lijnen zijn de openingstijden als volgt:

1 januari t/m 30 april 10.00 – 17.00
1 mei t/m 31 oktober 10.00 – 18.00
1 november t/m 31 december 10.00 – 17.00

Adres dierenrijk Nuenen

Het adres van dierenrijk Nuenen is als volgt:

Baroniehei
5731 RG Nuenen

Nuenen dierentuin in beeld

Volg mij op facebook!

Ik hoop dat je genoten hebt van het artikel. Regelmatig verschijnen er nieuwe blogs, om jouw op de hoogte te houden van de nieuwste tips voor je reisbestemming, dagje weg of (reis) fotografietips. Ik zou het leuk vinden indien je mij volgt op facebook.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

​​Gratis infographic ' Dierentuinfotografie '

Tweet
Pin
Share