Recentelijk heb ik mijn vakantiealbums afgestoft, tijdens het afstoffen kwam ik mijn fotoalbum van Thailand tegen. Mijn eerste backpack avontuur, zo’n 6 jaar geleden. Een leuk land, toffe cultuur, een hoop gezien en mee gemaakt. Ook een land waar je prima heen kunt als je weinig tot geen ervaring hebt met backpacken, maar ook voor ervaren backpackers een tof land. Ben je benieuwd wat Thailand nu zo leuk maakt en welke plaatsen je gezien moet hebben? Wil je weten welke reisroute je kunt volgen? Of ben je benieuwd naar de praktische tips? Dit alles vind je hier.

Thailand

Thailand gelegen in Zuidoost- Azië. Bekend om het boeddhisme en de prachtige tempels. Je vindt er afwisselend veel cultuur en natuur. Het backpacken door dit land gaat erg gemakkelijk omdat het openbaar vervoer goedkoop en erg toegankelijk is.

Thailand de beste reisroute

Bangkok

Ik begon en eindige mijn vakantie in Bangkok, simpelweg doordat hier mijn vliegtuig

landde en na 4 weken weer vertrok. Het is een chaotische stad, waar je weinig tot rust komt. Wel is er ontzettend veel te zien en te doen. Je kunt uit gaan in de buurt van Khao San Road, waar een bucket (emmer alcohol) een standaard versnapering is, ook vind je er voldoende gefrituurde insecten om te eten. Wellicht dat hier mijn angst voor kakkerlakken is ontstaan (?). In de buurt van Bangkok kun je een bezoekje brengen aan een drijvende markt of aan enkele tempels. Bangkok is een fijne plek om ook andere reizigers te ontmoeten.

Thailand een reisroute

Kanchanaburi (The Bridge Over the River Kwai)

Vanuit Bangkok heb ik een trip gemaakt naar de meest bijzondere brug van Bangkok. Tijdens de Tweede Wereldoorlog controleerde de Japanners grote delen van Azië. Waaronder dus ook Thailand en Birma. Birma heet nu Myanmar. Ze wilde dwars door de jungle en bergen een spoorlijn bouwen. Om dit te realiseren gebruikte ze onder andere gevangengenomen geallieerde soldaten. Een klus die vele levens heeft geëist.

Chiang Mai

Met de nachttrein ben ik naar Chiang Mai gegaan. Ik was te laat met het boeken van een slaapcoupé, dus ik was overgeleverd aan een stoel. Prima te doen. Wil je toch liever een slaapplek in een slaapcoupé reserveer dan even (vooraf) via: 12go.asia

Reken er overigens op dat als ze zeggen dat je 11 uur doet over een treinreis dit zeker 14 uur is. Chiang Mai vond ik een van de leukste steden in Thailand, een verademing ten opzichte van Bangkok. Chiang Mai is de plek om kookcursussen te volgen. Ook is Chiang Mai de vertrekplaats voor een trektocht in de prachtige omgeving. Een super leuke hostel vond ik Thailand Wow.

Pai

Pai een klein hippie achtig dorpje gelegen in het noordwesten van Thailand. Vanuit Chiang Mai kun je er prima met een scooter komen. Het dorpje zelf is niet groot, maar met een scooter de omgeving verkenning is leuk om te doen. Rijdt wel voorzichtig en indien je geen geldig rijbewijs bij je hebt, of een internationaal rijbewijs riskeer je een boete.

Ik ben 1 dag naar Pai geweest (ik zou zeker meerdere dagen aanraden), vanuit Chiang Mai heb ik een dagtrip geboekt. Er waren veel toeristen die na hun bezoek in Pai door gingen naar de grensovergang om Laos te verkennen.

Koh Tao

thailand een reisroute

Eenmaal terug in Chiang Mai ben ik met een binnenlandse vlucht van Thai airways teruggevlogen naar Bangkok. Vanuit Bangkok bracht een bus en ferry mij naar Koh Tao. Overigens kun je tegenwoordig je boat trip ook boeken via 12go.asia. Het duik- en snorkeleiland van Thailand. Het was heerlijk om de laatste dagen van mijn vakantie hierdoor te brengen. Hier heb ik tevens mijn PADI openwater en PADI adventure gehaald. Ik weet de prijzen nu niet meer, maar het was goed geprijsd.

Terug naar huis

Na een geweldige tijd in Thailand was het weer tijd om naar huis te gaan, na Koh Tao heb ik nog 2 overnachtingen gehad in Bangkok om vervolgens weer terug te gaan naar Nederland.

Veel backpackers combineren Thailand met Laos/Cambodja, maar ik zou toch ruim de tijd nemen om al het moois van Thailand te zien.

Nu je weet wat de reisroute in Thailand kan zijn, en dat Thailand een must see is, ben je vast benieuwd naar de praktische tips. Wat hoe krijg de goedkoopste vliegticket, of wil je toch liever naar Thailand met een georganiseerde reis?

Een collega blogger Daisy van Soetkees, schreef ook een leuk stuk over de bounty eiland, Koh Yao Yai.

Een andere collega blogger (Diana Vriends) durfde het wel aan om in Bangkok insecten te eten op Khao San Road, lees hier haar beleving.