Een ticket naar de dierentuin kost al snel rond de 23  euro per persoon. Reken daar nog je parkeerkosten bij op, zo betaald een gemiddeld gezin bestaande uit 4 personen rond de 100 euro. Bij dit bedrag zijn de snacks, zoals ijs, patat en chips nog niet opgeteld. Hoe kun je er voor zorgen dat je toch een goedkoop dagje naar de dierentuin kunt? In deze blog diverse suggesties om je dag weg toch goedkoper te maken.

Vakantieveilingen

Een site waar je jouw ticket naar de dierentuin kunt veilen.  Je kunt bieden en diegene die het hoogste biedt wint de veiling. Vergeet niet dat er ook nog 5 euro administratie kosten bij komen. Ik heb een overzicht voor je gemaakt, zodat je kunt zien wat het kan het schelen indien je een entreebewijs ‘veilt’ voor 2 volwassenen.

Vakantie veiling Aan de kassa Verschil
Safaripark Beekse Bergen €23,- €50,- €27,-
Apenheul €22,- €45,- €23,-
Zooparc Overloon €15,- €33,- €17,-
Dierenrijk €14,- €39,- €25,-
Avifauna €14,- €34,- €20,-
Wildlands €24,- €60,- €36,-

Je ziet dat het dus aardig kan schelen als je je entreeticket ‘veilt’ in plaats van koopt.

Nog enkele tips tijdens het bieden:

  • Biedt vooral niet tegen elkaar op, entreebewijzen worden meerdere keren per dag geveild
  • Lees of er nog bijkomende kosten etc. zijn
  • Is er een beste tijd om je entreeticket te veilen? Ik heb weleens in de nachtelijke uren op veilingen geboden. Met goed resultaat.

ING rentepunten

Een door ons ook vaak gebruikte manier is om ING-rentepunten in te leveren. Hierdoor krijgen wij rond de 7,50 euro korting bij diverse dierentuinen en overige attractieparken.

Supermarkten

Ook bij veel supermarkten kun je een hoop zegels etc sparen om je dag weg betaalbaar te maken.

Kortingen via websites

Via Google vind je diverse kortingssites die voor een aantrekkelijke prijs een entreebewijs verkopen. Zo krijg je via deze link  tot € 7,50 online korting op tickets voor Safaripark Beekse Bergen.

Hopelijk heb je aan deze tips voldoende om je dag weg naar de dierentuin goedkoper te maken, heb je nog tips? Laat ze gerust achter in de comments.