Tja, dat ik reizen leuk vind dat is zeker geen geheim. Ontdekken van andere culturen en bezienswaardigheden wie wil dit nu niet? Toen wij kwamen wonen in onze nieuwe huis, wilde ik wel een wereldkaart aan de muur. De muur was ervoor gereserveerd en voorzien van rood behang. Daarop wilde ik een wereldkaart plakken.

Ja, je leest het goed plakken. Ik dacht na het klussen in huis (lees laminaat leggen en verven), vond ik mezelf handig genoeg geworden om ook mijn eigen wereldkaart op deze mooie rode muur te plakken. Een collega attendeerde mij op aliexpress, en zo bestelde ik mijn wereldkaart uit China. Na een kleine maand was mijn felbegeerde wereldkaart er. Toen ik de verpakking opende was de wereldkaart veel kleiner dan gehoopt en herkende ik er geen wereldkaart in. Het was een mislukte vorm van de wereld. Deze wereld kaart verdween in de prullenbak en wat achterbleef was een mooie rode muur.

Zoals je soms met een idee kunt hebben, staat hij op een to-do-list, maar daar blijft het dan ook bij. Ook met dit idee. Totdat ik ineens een website tegen kwam waar ik een geweldige wereldkaart mocht bestellen.

Ben je benieuwd naar de keuzemogelijkheden die ze bieden? Lees dan even dit blog verder.

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op canvas, hout, tuinposter, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Wil je liever een wat industriële look, kies dan voor een wereldkaart op aluminium. Zo zie je maar dat voor elke stijl wel een wereldkaart te vinden is.

Soorten wereldkaarten

Niet alleen kun je kiezen uit verschillende materialen. Ook kun je kiezen uit veel verschillende soorten wereldkaarten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een wereldkaart waarop je duidelijk de ligging van elk land kunt zien? Dan kun je beter kiezen voor een normale wereldkaart, met landnamen en hoofdsteden. Wil je liever een hippe trendy wereldkaart, verwacht dan aparte designs en kies wat bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart.

Een historische wereldkaart behoort ook tot de mogelijkheden en heeft een vintage uiterlijk.

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Mijn keuze

wereld kaart voor aan de muur

Je leest al dat er voldoende keuze is van de wereldkaarten waaruit je kunt kiezen.  Kies diegene die bij je past. Uiteindelijk heb ik (met wat invloed van mijn wederhelft) gekozen voor een grote wereldkaart wit achtergrond met zwarte letters. Inmiddels hangt hij op die mooie rode muur!