Thank you for flying Emirates…. 2 jaar geleden vlogen we ook met het luxe paard van Emirates, de Airbus A380.
Nu 2 jaar later maken we er weer gebruik van, benieuwd naar onze ervaringen met dit vliegtuig en onze ervaringen met Emirates?

Emirates

Een vliegtuig maatschappij met hun thuisbasis in Dubai, Verenigde Emiraten. De land van de pracht en glorie waar niks te gek is. Overigens zijn ze ook erg dol op goud, goud en jawel goud. Deze luxueuze manier van leven zie je ook terug als je vliegt met Emirates. Als je je ticket boekt zit alles in de prijs inbegrepen, geen kosten apart voor je ruimbagage, eten en drinken, alleen de stoelreservering betaal je apart. De vliegtuigen zijn schoon en relatief nieuw, ook de bediening is vriendelijk.

Tijdens de reis krijg je diverse keren wat drinken aangeboden, variërend van cola, sparood, sapjes tot een wijntje. Voordat je maaltijd wordt geserveerd krijg je een menukaart, hierin staan 2 keuze opties. Voorafgaand aan de vlucht kun je overigens je dieetwensen opgeven, waar dan rekening mee wordt gehouden. Overigens zonder extra kosten. Ook een extra service: je kunt naar harte lust noodels eten. Zeker voor de stevige bite een aanrader.

Airbus A380

Een vlucht vanaf Schiphol richting Dubai duurt ongeveer 6 uur. Hoe comfortabel is het om met de Airbus A380 deze trip te maken?
Allereerst de Airbus is dus het parade paardje van Emirates en dit is geheel terecht. Het is een dubbeldeks vliegtuig, de bovenverdieping voor de rijke en welgestelde en de onderste dek voor economy class. Overigens ook zeer comfortabel. De first en business class hebben een erg ruime stoel (zo ruim dat je ook kunt liggen) er is een douche ruimte aanwezig en een bar. Kortom een comfortabele (en dure) reis. Daar wij beide in de gezondheidszorg werken zitten wij comfortabel en als twee prinsesjes benedendeks. De maaltijden zijn overigens ook erg te waarderen!!

De stoelen zitten ruim en erg zacht, onder de stoel voor je is er voldoende ruimte om je benen te strekken. Ook het ICE systeem zorgt ervoor dat je genoeg entertainment hebt gedurende de vlucht. Twee jaar geleden schreef ik een blog over het ICE systeem.

Destijds werkte de WiFi niet naar behoren, zo maar even testen of dit inmiddels beter werkt. ….

Enkele uren later….. helaas het bericht niet kunnen updaten via WiFi in het vliegtuig, inmiddels op Dubai AirPort waar ik toegang heb tot een goede verbinding.