Hanoi Vietnam - Reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...
19

Hanoi Vietnam

De hoofdstad van Vietnam, bekend om haar volle straten met verkooppunten, toeterende scooters die allemaal een plekje willen veroveren op straat en de bierstraat alwaar je de lekkerste gerechten en biertjes kunt halen. In dit blog lees je waarom je naar Hanoi moet, wat je er zeker moet zien en waar je het beste kunt overnachten.

Hanoi eerste indruk

We zijn dol op vliegen met Emirates, dus we waren erg enthousiast toen we voor deze trip ook weer met Emirates mochten vliegen. Na een tussenstop in Dubai te hebben gehad, kwamen we na ruim 6 uur vliegen aan in Hanoi. We hadden in Nederland onze approval of arrival geregeld, we hoefden dus alleen nog maar een visum in ons paspoort. Via Google kwamen we er achter waar we precies ons visum konden regelen zodat we in een rechte lijn naar dit loket konden. We stampten de massa menigten voorbij en stonden bij het visum loket als een van de eerste in de rij. Dergelijke procedures kunnen erg lang duren werd ons verteld. Gelukkig waren we binnen 30 minuten voorzien van een visum stempel. So up we go.

Hanoi is een drukke stad, maar geweldig om te bezoeken. Nadat we waren bijgekomen van de eerste cultuurshocken, vonden we Hanoi fantastisch!

Hanoi een stukje geschiedenis

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, en niet Ho Chi Minh zoals de meeste mensen denken. Hanoi is vroeger bezet geweest door de Fransen en dit is nog steeds aan alles te zien. Denk aan de typische koloniale huizen, met kleine balkons, sfeervolle smalle steegjes, en alle koffiebarretjes die je in Hanoi kunt vinden.

Hanoi streetphotography
De drukte komt je tegemoet…

Daarnaast is het de stad waar de mausoleum van Ho Chi Minh te vinden is, maar daarover straks meer.

Hanoi is een levendige bruisende stad, maar toch met het behoudt van de Vietnamese cultuur.

Bezienswaardigheden Hanoi

Hanoi heeft veel te zien, heel veel, en om het wat overzichtelijker te maken heb ik even een opsomming gegeven van de belangrijkste bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben voordat je Hanoi verlaat.

# 1 Mausoleum Ho Chi Min

Ho chi minh een man met een belangrijke status en leider van (noord) Vietnam, zijn lichaam is gebalsemd en kan bezocht worden in het Ho chi minh mausoleum. Ten tijden dat wij er waren was het niet mogelijk om het mausoleum binnen te gaan, daar er onderhoudwerkzaamheden waren. Erewachten stonden bij het mausoleum erg indrukwekkend om de wachtwissel te zien.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​download hier​​​ (klik op het rood)

Houdt er rekening mee dat je Ho Chi Minh daadwerkelijk ook ziet liggen in zijn glazen kist. Indien je hier niet van houdt omdat je het te luguber vind, ga er dan niet heen. Daarnaast zijn er nog enkele bijzonderheden die belangrijk zijn om te weten voordat je er naar binnen gaat:

  • Draag gepaste kleding (lange broek, schoenen en schouders moeten bedekt zijn)
  • Niet fotograferen en filmen
  • Niet te hard praten of lachen (toon respect)

Adres en openingstijden:

8 Hung Vuong, Hanoi

Open op dinsdag, woensdag, donderdag, ( 7.30-10.30 ) zaterdag, zondag ( 7.30-11.00 )

# 2 Old square

Oude centrum van Hanoi, waar je moet zijn voor de levendigheid en allerlei pluralia, of te wel souvenirs. Elk straatje heeft zijn eigen thema, zo is er een straat voor baby spullen, kleding en levensmiddelen, er is geen plattegrond maar de bewoners weten feilloos waar je moet zijn. En ze brengen je er ook nog heen als je wilt 😉

Fotograferen op reis Vietnam Hanoi tips en trucs
Een van de iconische plaatjes in Vietnam, vrouwen met een iconiek hat.

# 3 Streetfood

Waar Hanoi ook erg bekend om is zijn de streetfood tentjes, de lekkerste gerechten vind je er, voornamelijk wel noodles, en noodles en nasi. Vietnamees eten is lekker, maar verwacht geen hoogstandjes met kruiden zoals je ze kunt vinden in Thaise en Indonesische gerechten. Een van mijn favo gerechten in Vietnam, die je dus ook heerlijk kunt eten in Hanoi zijn de beroemde Pho-noodles. Een pho-soep met beef en lekkere kruiden… ik teken er voor!

Ben je moe van de slentertocht of van het vele eten, kruip dan op de stoel bij een masseur. Een massage heb je al vanaf 6 euro.

# 4 Oorlogsmuseum

In Hanoi is er ook een oorlogsmuseum met diverse voertuigen tentoongesteld die gebruikt zijn gedurende de Vietnam oorlog. Ook enkele helicopters en vliegtuigen. Je kunt ongeveer 1 a 2 uur uitrekenen voor het bezichtigen van het museum. Er zijn Engelstalige bordjes aanwezig, wees er op bedacht dat de informatie op de boordjes erg oppervlakkig is. Als je uit dit museum komt weet je iets meer van de oorlog in Vietnam, maar bevat je zeker geen schat aan informatie.

# 4 Hanoi Train street

Heel toevallig kwamen we hier langs, of beter gezegd overheen. Ik had weleens filmpjes op internet gezien over treinen die vlak langs huizen reden. Maar ik heb me nooit gerealiseerd dat dit dus ook het geval was in Hanoi. Een trein die pal langs huizen rijdt.

Gelukkig geen bommeltje tussen Sliedrecht en Geldermalsen, die 4 x in het uur gaat, deze trein rijdt 2 x per dag langs.

De trein gaat in het weekend 10x per dag en doordeweeks 4x per dag. Het traject dat deze trein aflegt is van Hanoi naar Ho Chi Minh stad.

Ben je op zoek naar dit spoor, ga dan naar Le Duan en Kham Tien street in Hanoi’s Old Quarter. We hebben de trein overigens niet gezien, wel heb ik er geweldige foto’s kunnen maken!

Het gewone leven op of naast ‘Train street

# 5 Bierstraat

Ilse en ik zijn dol op een biertje en lekker eten. Dit kun je dan ook het beste doen in ‘Beerstreet’ oftewel bierstraat. In deze straat vind je vele eettentjes waar je de lekkerste hapjes kunt eten. Hier zitten vele mensen op de te kleine plastieken krukjes te genieten van een hapje en drankje. Vooral de bekende ‘hotpot’ kan hier rijkelijk gegeten worden. Het grappige in Vietnam is overigens dat je vele lage plastieken krukjes hebt in een vrolijke kleur rood of geel. Eigenlijk te laag om fatsoenlijk om te zitten, maar wel erg knus.

Waar verblijf je?

May de ville hostel

Via booking.com hadden wij een kamer geboekt bij may de vílle hostel. Een dik uur rijden kwamen we aan bij de hostel. De hostel heeft overigens ook luxe 2 persoonskamers en niet enkel dorms. We verbleven in een riante kamer in een rustig steegje en hadden geen overlast van geluid, terwijl de hostel zich bevind in het midden van old square. Het ontbijt was beperkt maar lekker, personeel redelijk vriendelijk en behulpzaam. Verwacht geen overdreven luxe. Wees overigens niet verbaasd als ze je paspoort voor een nacht willen, dit is in Vietnam heel gebruikelijk. Een alternatief is een copy van het paspoort of in elk geval de belangrijkste gegevens en kopie van je visum. Waarom ze dit nodig hebben? Ze zijn verplicht om elke bezoeker te registreren bij het politie bureau.

Chien Hostel

Verblijf je liever in een hostel in Hanoi, dan raad ik je zeker Chien Hostel aan. Reizigers die wij onderweg zijn tegengekomen omschrijven die hostel als must, zachte bedden, fijne douches, rooftop terras, en vriendelijke mensen. Een dorm heb je hier al van 4 euro en een tweepersoonskamer vanaf 15 euro. Benieuwd naar deze hostel of wil je gelijk boeken (wat zeer aan te raden is aangezien ze snel vol zitten), kijk en boek via deze link.

Hanoi als ‘tussen stad’

Hanoi word vaak gebruikt als een soort ‘tussenstad’ tussen Sapa aan de ene kant en Halong Bay aan de andere kant. Wij verbleven in de eerste instantie 2 nachten in Hanoi, vervolgens reisden wij door naar Sapa om weer terug te keren naar Hanoi. Hier bleven wij slecht 1 uur, want daarna reisden we af naar Halong bay. Zo zie je maar weer, je ontkomt er niet aan om Hanoi niet te bezoeken.

Onze ervaring in Hanoi

Wij vonden Hanoi een geweldige stad, we kan ik zeggen ‘I love Asia’. We hebben ook aardig wat gezien van Hanoi en de bovengenoemde bezienswaardigheden raad ik zeker aan om te zien! Wij begonnen onze reis in Hanoi, maar ik zou aanraden om juist je reis te eindigen in Hanoi, mocht je daar de kans toe hebben. Als je je reis namelijk eindigt in Ho Chi Minh (het alternatief) dan ben je gelijk je ‘Vietnam-gevoel’ kwijt.

Houd je echter echt niet van drukke chaotische steden, dan is het wellicht wel verstandig om Hanoi te skippen.

Een parking voor alle scooters…

Fotograferen Hanoi

Eigenlijk het leukste van een bezoek aan Hanoi, het fotograferen van het straatleven. Er is genoeg te zien op de straten van Hanoi, van toeterende scooters, vrouwen die hun handelswaar hebben uitgestald op de fiets en karretje of het simpel weg dragen. Probeer wat onopvallend foto’s te maken, zodat je foto’s authentiek zijn en het de cultuur goed weergeeft. Loop lekker rond met je camera door Hanoi, je komt van alles tegen, zelfs een railway door de straat…

Rondreis Vietnam 3 weken

In totaal zagen we in 3 weken tijd al het moois wat Vietnam te bieden had. Ben jij benieuwd naar onze reisroute? Vind deze dan hier.

Verhaal achter de foto

oude vietnamese vrouw iconiek

Elke foto heeft een uniek verhaal. Inspirerend en meer… ben jij benieuwd naar het verhaal achter deze foto?

Win een gratis Streetfood tour door Hanoi!

Wil jij in aanmerking komen voor een heerlijke culinaire street food tour, waar je maart liefst 15 verschillende locale gerechtjes kunt snacken?


De Real Hanoi Street Food ExperienceV2.0 is dan ook een ware “must do” geworden in Hanoi en ware uitnodiging om op die manier de Vietnamese keuken te ontdekken!

Lees in mijn artikel over Friends Travel Vietnam verder hoe jij hier voor in aanmerking komt!

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 19 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share