Visum Sri Lanka : de makkelijkste manier - Manon Ruitenberg Manon Ruitenberg ...
16

Visum Sri Lanka : de makkelijkste manier

Ga jij naar Sri Lanka? Vergeet je dan niet om een visum aan te vragen? Het kan heel simpel en het hoeft niet te duur kosten. Lees hier de wegen die leiden naar jouw visum en vergelijk ze met elkaar.

E-Visum Sri Lanka online aanvragen

Eén van de meest gebruikte manieren om een visum aan te vragen voor Sri Lanka is door naar website www.eta.goc.lk te gaan. Hier kun je via enkele klikken je visum aanvragen. Ik heb kort gekeken naar deze website, maar ging snel weer verder. Ik vond de website onoverzichtelijk en Engels lezen prima, maar er moet toch een makkelijkere manier zijn om je visum aan te kunnen vragen. Overigens betaal je via deze website nog $35 en betaal je met je creditkaart. Geloof me het kan simpeler.

blank

Externe visumbureau inschakelen

Een makkelijkere manier om ons visum aan te vragen vond ik via de website van E-Visums. In het Nederlands werd ik door het menu geleid en binnen enkele minuten had ik onze visums aangevraagd en afgerekend met IDEAL. Ik betaalde voor ons beide 20 euro. Binnen 72 uur komt je visum binnen. Je kunt dit visum al 90 dagen van tevoren aanvragen.

Overige voorwaarden

Lees nog even goed de voorwaarden door voordat je je visum aanvraagt. Zo moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn en zijn er nog enkele andere voorwaarden.

Verschil in kosten voor het visum Sri Lanka?  

Wat ik niet helemaal begrijp is dat een aanvraag van het visum via de site van ETAgov.lk een stuk duurder is? Ik kan dit ook nergens terug vinden in de kleine letters. Dus ik wacht even af hoe dit komt. Wel heb ik al een bevestiging gekregen in mijn mailbox dat de visum aanvraag wordt verwerkt.

Visum regelen op de luchthaven van Colombo in Sri Lanka

Het is mogelijk om je visum aanvraag te regelen nadat je geland bent op het vliegveld van Colombo. Je betaalt hiervoor 5 dollar extra en je staat vermoedelijk in een lange wachtrij. Eerlijk gezegd lijkt me dit niet de gouden optie.

Moet het visum van Sri Lanka langer dan 30 dagen geldig zijn?

Indien je langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijft, dan heb je twee opties. Of je gaat op voorhand naar de ambassade van Sri Lanka in Den Haag of je verlengt je visum in Sri Lanka zelf.

Optie 1: Ambassade van Sri Lanka in Den Haag

Uiteraard kun je hier ook je visum aanvraag doen, indien je korter dan 30 dagen verblijft. Meer informatie over kun je vinden via hun website.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​​download hier(klik op het blauw)

Optie 2: Ambassade in Sri Lanka

Hier kun je de verlening van het visum regelen bij de ambassade in Sri Lanka.  Je kunt dan uiteindelijk voor een periode van 6 maanden in Sri Lanka verblijven. Je kunt meer informatie vinden op de officiële website; http://www.immigration.gov.lk/

Wanneer vraag je je visum aan?

Je kunt dus minimaal 90 dagen van tevoren je visum aanvragen. Nu houd ik niet zo van stress-dingen en regel alles graag ruimschoots van tevoren. Dus ook het visum. Theoretisch wordt er aangegeven dat je 3 dagen na aanvraag je visum ontvangt. Houdt een marge in. Want gestresst op vakantie gaan is niks.

blank

Heb je je visum eenmaal aangevraagd, dan kun je alvast gaan dromen over de mooiste stranden van Sri Lanka.

blank

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Hey, ik ben Manon Ruitenberg dol op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Dit jaar rond ik mijn opleiding af tot vakfotograaf!

 • blank Kelly says:

  Ik maak meestal gebruik van een visumbureau want dat is altijd prima geregeld. Ik heb echt geen zin om in ellenlange rijen te staan bij de douane.

 • blank Marcha says:

  Handig artikel, ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet met al die opties. Ik hoop ooit nog eens die kant op te gaan!

 • blank Kim says:

  Super handig deze tips! Het is soms nog een hele zoektocht waar je nu het beste je visum kunt aanvragen 😉

 • blank Janet says:

  Wij regelden ons visum gewoon op het vliegveld in Sri Lanka en dit was echt binnen een paar minuten geregeld. We konden eigenlijk gewoon doorlopen en hadden een visa on arrival zo binnen.. ideaal!

 • blank Linda says:

  Dit klinkt zeker alsof je een fijne en handige manier gevonden hebt voor het aanvragen van een visum voor Sri Lanka. Zelf vind ik een bureau vaak ook fijn, je hebt wat extra controle. Vooral toen wij voor China een visum gingen aanvragen vond ik dit erg fijn!

 • blank Jenny says:

  Wij hebben het gewoon op het vliegveld geregeld. Omdat iedereen vreesde voor de rij stond deze er niet.

  Je hebt geen gebruik gemaakt van het gratis visum? Deze maand kan dat nog.

 • blank Aniek says:

  Ik vind het vaak wel fijn om het via een visumbureau aan te vragen. In een paar minuten is het geregeld en je hebt er geen omkijken meer naar.

 • blank Diana says:

  Altijd handig zulke blogpost vooral omdat sommige visa aanvragen lastig kunnen zijn. Zo heb ik in mijn visum voor India ook aangevraagd via een uitgebreide blogpost van iemand.

 • Altijd handig om te weten waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van je visum!

 • Op mijn tekst en foto's berust copyright

  >

  ​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantiekiekjes? 

  Vraag mijn GRATIS e-book aan.

  Tweet
  Pin
  Share