Ga jij naar Sri Lanka? Vergeet je dan niet om een visum aan te vragen? Het kan heel simpel en het hoeft niet te duur kosten. Lees hier de wegen die leiden naar jouw visum en vergelijk ze met elkaar.

E-Visum Sri Lanka online aanvragen

Eén van de meest gebruikte manieren om een visum aan te vragen voor Sri Lanka is door naar website www.eta.goc.lk te gaan. Hier kun je via enkele klikken je visum aanvragen. Ik heb kort gekeken naar deze website, maar ging snel weer verder. Ik vond de website onoverzichtelijk en Engels lezen prima, maar er moet toch een makkelijkere manier zijn om je visum aan te kunnen vragen. Overigens betaal je via deze website nog $35 en betaal je met je creditkaart. Geloof me het kan simpeler.

Externe visumbureau inschakelen

Een makkelijkere manier om ons visum aan te vragen vond ik via de website van E-Visums. In het Nederlands werd ik door het menu geleid en binnen enkele minuten had ik onze visums aangevraagd en afgerekend met IDEAL. Ik betaalde voor ons beide 20 euro. Binnen 72 uur komt je visum binnen. Je kunt dit visum al 90 dagen van tevoren aanvragen.

Overige voorwaarden

Lees nog even goed de voorwaarden door voordat je je visum aanvraagt. Zo moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn en zijn er nog enkele andere voorwaarden.

Verschil in kosten voor het visum Sri Lanka?  

Wat ik niet helemaal begrijp is dat een aanvraag van het visum via de site van ETAgov.lk een stuk duurder is? Ik kan dit ook nergens terug vinden in de kleine letters. Dus ik wacht even af hoe dit komt. Wel heb ik al een bevestiging gekregen in mijn mailbox dat de visum aanvraag wordt verwerkt.

Visum regelen op de luchthaven van Colombo in Sri Lanka

Het is mogelijk om je visum aanvraag te regelen nadat je geland bent op het vliegveld van Colombo. Je betaalt hiervoor 5 dollar extra en je staat vermoedelijk in een lange wachtrij. Eerlijk gezegd lijkt me dit niet de gouden optie.

Moet het visum van Sri Lanka langer dan 30 dagen geldig zijn?

Indien je langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijft, dan heb je twee opties. Of je gaat op voorhand naar de ambassade van Sri Lanka in Den Haag of je verlengt je visum in Sri Lanka zelf.

Optie 1: Ambassade van Sri Lanka in Den Haag

Uiteraard kun je hier ook je visum aanvraag doen, indien je korter dan 30 dagen verblijft. Meer informatie over kun je vinden via hun website.

Optie 2: Ambassade in Sri Lanka

Hier kun je de verlening van het visum regelen bij de ambassade in Sri Lanka.  Je kunt dan uiteindelijk voor een periode van 6 maanden in Sri Lanka verblijven. Je kunt meer informatie vinden op de officiële website; http://www.immigration.gov.lk/

Wanneer vraag je je visum aan?

Je kunt dus minimaal 90 dagen van tevoren je visum aanvragen. Nu houd ik niet zo van stress-dingen en regel alles graag ruimschoots van tevoren. Dus ook het visum. Theoretisch wordt er aangegeven dat je 3 dagen na aanvraag je visum ontvangt. Houdt een marge in. Want gestresst op vakantie gaan is niks.

Heb je je visum eenmaal aangevraagd, dan kun je alvast gaan dromen over de mooiste stranden van Sri Lanka.