Zorgmedewerkers in strijd tegen Corona - Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...
2

Zorgmedewerkers in strijd tegen Corona

De afgelopen tijd is het wat stiller geweest op mijn blog. Zoals jullie wellicht weten ben ik verpleegkundige en zeker in tijden van ‘Corona’ was het een hectische periode.

In landelijk perspectief hebben we een fractie van het totaal aantal besmettingen meegemaakt. In sommige verpleeg- en verzorgingstehuizen ging het er zwaar aan toen. Wel zagen we elk moment de eenzaamheid bij de cliënten, veroorzaakt door het virus.

Zelf stonden we dagelijks oog in oog met een virus die onzichtbaar was. We waren paraat en beschermd in situaties waarin het nodig was. Toch waren we niet onoverwinnelijk.

Het trof ons hard toen één van ons werd geraakt door het virus. Het ene moment eet je een kibbeling tijdens de lunch en het volgende moment krijg je te horen ‘het gaat niet goed, ik word opgenomen in het ziekenhuis’.

Nu ruim 10 weken later, is de corona gesust, hopelijk voor een lange tijd. Mijn lieve collega krabbelt weer op, een kibbeling heb ik nooit meer gegeten.

In de afgelopen 10 weken heb ik niet stil gezeten, want naast het werk ging ook het ‘gewone’ leven door. Waaronder mijn opleiding aan de Fotovakschool.

Ter aanvulling van mijn portfolio heb ik (enkele) van mijn naaste collega’s op de foto gezet.

 • blank
 • blank
 • blank
 • blank
 • corona portret zorgmedewerkers
 • blank
 • blank
 • blank
 • blank
 • blank
 • blank
 • blank

blank

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Hey, ik ben Manon Ruitenberg dol op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Dit jaar rond ik mijn opleiding af tot vakfotograaf!

 • blank Nadia says:

  Jeetje wat heftig! Ik ben geen verpleegkundige, ook niemand in mijn omgeving, maar als ik de verhalen lees… jeetje! Wij werken in de supermarkt, wat een *** zijn mensen ook! Jullie werken hard om iedereen gezond te krijgen, wij proberen iedereen normaal zijn boodschappen te laten doen, maar worden uitgemaakt voor de vreselijkste dingen. Ik baal ervan dat zoveel mensen er zo makkelijk over doen, terwijl er veel beroepsgroepen zijn die keihard tegen corona vechten, maar risico lopen door anderen.

 • Op mijn tekst en foto's berust copyright
  >
  Tweet
  Pin
  Share