Auberge du Bonheur, een mooi hotel gelegen tegen een stadbos aan in de omgeving van Tilburg. In mei wilden wij een nachtje weg, inclusief diner. Normaal gesproken gaan wij veelal naar Van der Valk, maar dit keer wilden we iets anders. Na zoeken op internet kwamen wij uit bij dit hotel. Ben jij benieuwd waarom je hier zeker een keer naar toe moet, lees dan dit blog met passend filmpje van Ilse.

Auberge du Bonheur

Gelegen aan de rand van Tilburg ligt dit hotel, vlak bij de stadsbos van Tilburg. Een ideale plek om even tot rust te komen. Het boutique hotel heeft maar liefst viersterren. Naast dit hotel ligt het restaurant La Nouvelle Auberge. Alwaar je heerlijk kunt genieten van lekker eten en drinken.

Hotel La Nouvelle Auberge

Dit restaurant heeft nog geen Michelin ster, maar genoeg andere benoemens waardige vermeldingen. Als je hier eet weet je zeker dat het eten van een culinaire hoogtepunt is. Alle kelners zijn tevens somelier en kunnen jou voorzien van de beste en heerlijke wijnen. Passend bij de maaltijd van je keuze.

Bij dit hotel kwamen we er ook niet onderuit om een culinair arrangement te boeken.

Onze culinaire ervaring

Het volgende stuk zal de menige culinaire ervaringen beschrijven. Mocht je niet van eten houden of ben je op dieet… wellicht handig om dit stuk dan niet te lezen 

Het zou een regenachtige dag worden, maar niks was minder waar, met het zonnetje op ons gezicht kwamen we aan bij het hotel. Een vriendelijke dame bij de receptie hielp ons bij het inchecken, kort daarop zaten we tevreden met een prosecco voor ons hotelkamer. Even genieten van de eerste zonnenstralen van de zomer.

Langzaam aan werd het tijd voor de lunch. Het was een goede lunch, maar wat hebben wij lang moeten wachten tot onze bestelling werd opgenomen en was verwerkt. Ik denk dat wij in totaal 3 uur hebben gedaan over de lunch. Onze wandeling door het bos werd hierdoor wel wat korter. Na een korte wandeling dronken wij nog even een ice coffee bij het boscafe ‘de Grotto’. Deels onder de grond gebouwd, vandaar de naam.

In de middag dronken we nog even een borrel bij het restaurant met wat versnaperingen. Mocht je op zoek zijn naar een specifieke wijn, de sommelier van nouvelle du Bonheur weet je dit feilloos te vertellen. Elke kelner is een geschoolde sommelier. Voor de echte wijndrinker, wel zo leuk. Ondertussen begon het wat te regenen, maar een dekentje en heater hield ons goed droog.

Culinaire diner bij Auberge Du Bonheur

Destijds toen wij hier zaten, golden er nog (strengere) coronaregels, dit hield in dat wij niet meer op het terras mochten zitten na 18:00 uur. Men hield zich hier ook strikt aan dus rond 18:00 uur zaten wij op onze hotelkamer te wachten op de kers van de dag. Onze culinaire 5 gangen diner. Op Michelin niveau, volgens mij hebben ze geen michelin ster, maar dat zal vermoedelijk niet lang meer duren.

Door de geldende coronamaatregelen, mochten we niet in het restaurant plaats nemen. In onze hotelkamer was er een zitje gemaakt waar we konden genieten van het diner. Alle gerechten werden naar de camera gebracht.

Een culinair diner, met kleine verschillende gerechten. De smaken waren heerlijk, de beleving was super. Toch zijn we te bourgondisch om dit goed te kunnen waarderen. Lees iets grotere porties en niet 4 uur hoeven te zitten van amuse tot het dessert.

Met een volle buik vielen we tevreden in slaap. De bedden lagen lekker en de omgeving stil. De volgende ochtend werd het ontbijt ook op onze kamer geserveerd, het geen uitmuntend geregeld was. Met een tevreden gevoel, er even lekker tussen uit geweest, vervolgenden wij onze toch. Op naar de golfbaan, om een rondje te swingen.

Conclusie

Mocht je op zoek zijn naar een culinaire beleving, dan raad ik je zeker aan om een overnachting te boeken met bijpassend culinair arrangement.

De inhoud van dit arrangement:

  • Welkomsaperitief
  • Twee amuses
  • La Nouvelle Auberge vijf-gangenmenu
  • Koffie/thee met friandises
  • Uitgebreid ontbijt
  • Luxe koffie/thee bij bospaviljoen Grotto

Wil jij hier ook boeken, wacht dan niet te lang want het is zo vol geboekt.